Proteinski sladoled je ukusan, osvežavajući i najvažnije – pruža nam mogućnost unesemo korisnu dozu aminokiselina, koju u svakodnevici uglavnom ne uzimamo u dovoljnim količinama.
Ako sumnjate u to da sladoled može da bude ukusan, a istovremeno nutritivno bogat, u nastavku teksta ćemo vas razuveriti. Pripremili smo vam sjajne recepte za proteinski sladoled, koji će zadovoljiti vaša nepca, koliko i potrebe za proteinom. Ostanite sa nama i isprobajte recept za proteinski sladoled već danas!
Čokoladni proteinski sladoled – recept koji ćete obožavati
Ima li iko da ne voli ukusan, kremasti čokoladni sladoled?
Čokolada je preukusna, a dokazano i poboljšava raspoloženje i donosi osećanje mira i spokoja. I dok čokoladne torte predstavljaju omiljeni dezert ogromnom broju ljudi, sladoled od čokolade je, tvrde istraživanja – najpopularniji ukus sladoleda na svetu!
Recept za čokoladni sladoled sada možete napraviti i sa proteinom, pa ovaj hedonistički užitak, osim zdravog dezerta, može da postane i fenomenalna užina za pre ili hrana posle treninga, s obzirom na to da kombinuje ugljene hidrate, koji su ključni za oporavak mišića i proteine, koji pomažu da se izgradi mišićna masa.
Preći ćemo odmah na ono što vas najviše zanima – recept za čokoladni sladoled!
Sastojci za proteinski sladoled sa čokoladom:
- Imlek protein šejk sa ukusom čokolade
- Puter od omiljenih orašastih plodova (preporučujemo puter od kikirikija ili badema)
- Nekoliko kašičica kakao praha – za još intenzivniji ukus čokolade
- Zaleđena banana
Proteinski sladoled recept:
- Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu teksturu i idealnu gustinu smese;
- Sipajte smesu u blender i uključite ga na spor režim;
- Kada se smesa pretvori u teksturu koja će vas podsećati na vrlo gusti “smoothie” – sipajte je u činiju koja je otporna na niske temperature, odnosno onu koja sme da se stavi u zamrzivač. Zaklopite je dobro;
- Izvadite posudu nakon sat vremena (tačno vreme zavisi od jačine zamrzivača).
Ovaj proteinski domaći sladoled možete da iskoristite i kao deo sladoled torte – samo budite kreativni!
Uživajte!
Recept za voćni proteinski sladoled
Šta kažete na ledenu voćnu rapsodiju ukusa?
Osvežiće vas, obezbediti vas korisnom dozom vitamina i najvažnije od svega – pružiti vam gastronomski hedonistički doživljaj u kome ćete istinski uživati!
U receptu ćemo koristiti Balans+ jogurt sa probioticima, pa će ovaj sladoled biti i blagotvoran za vaš digestivni sistem. Savetujemo da se ovog recepta držite striktno samo u početku, a kasnije i sami počnete da se igrate kombinujući različite sastojke i vrste voćki.
Ukoliko se ohrabrite i počnete da isprobavate recepte za proteinski sladoled sa različitim sastojcima, sigurno ćete uskoro otkriti svoju omiljenu kombinaciju ukusa i kreirati novu omiljenu letnju poslasticu kojoj ćete se stalno vraćati.
Evo našeg recepta za proteinski sladoled sa voćem.
Sastojci:
- Balans+ probiotski jogurt
- Zaleđene maline
- Nekoliko kašika Ella sira (koliko je potrebno da se dobije željena gustina)
- 2 urme
Proteinski sladoled sa voćem recept:
- Sipajte sve sastojke u blender ili secko kuhinjski uređaj;
- Uključite ga na nisku brzinu, tako da ne biste dobili penušavi napitak, već smesu srednje gustine;
- Po želji, nakon blendanja sipajte šaku celih malina, ako želite da vaš sladoled ima komadiće voća;
- Smesu prespite u posudu koja može da bude u zamrzivaču, a zatim stavite u zamrzivač, na barem 45 minuta.
Proteinski sladoled sipajte kašikom za sladolede u činiju, a ako želite da ga ukrasite, uradite to sa nekoliko listića nane, koji će osim zelenila, dati i zanimljivu aromu vašem proteinskom sladoledu.
BONUS SAVET:
Za još intenzivniji voćni ukus i više proteina, ovakav sladoled možete da napravite i sa Imlek protein šejkom sa ukusom jagode i sa jagodama. Dakle, samo Balans+ zamenite Protein šejkom, a zamrznute maline jagodama. Uživajte!
Domaći proteinski sladoled straćatela – recept
Za ljubitelje blagih slatkih ukusa, pripremili smo specijalan recept za domaći proteinski sladoled sa ukusom vanile i komadićima crne čokolade – straćatela (stracciatella). Ovaj sladoled će se svideti svakome! Dovoljno neutralan da vam posle njega nije teško u stomaku, a dovoljno zanimljivog ukusa da ga jedete sa pravim uživanjem!
Sastojci:
- Imlek protein šejk sa ukusom vanile
- 2 štangle crne čokolade
- 2 kašike Ella sira
- Kašičica vanilinog ekstrakta
- Šaka badema
- 2 urme (po želji, za veću slatkoću)
Priprema:
- Pomešajte protein šejk, bademe, vanilin ekstrakt, Ella sir i urme i sipajte u blender;
- Upalite blendanje na niskoj brzini dok ne dobijete gustu, kremastu smesu;
- Čokoladu izrendajte, ili ako volite krupnije komadiće – prstima izmrvite dok ne dobijete komadiće željene veličine;
- Sipajte smesu iz blendera u činiju za zamrzivač i onda u nju dodajte čokoladne mrvice;
- Promešajte kašikom, činiju zatvorite i odložite na hlađenje;
- Za oko 45-60 minuta, vaš stracciattela proteinski sladoled je spreman!
Ostaje samo da uživate u perfektnom straćatela ukusu i korisnoj dozi proteina!
Sigurni smo da će vam ovi proteinski sladoledi postati pravo slatko zadovoljstvo, ali i jedna od omiljenih užina za pre ili posle treninga. Zdravi slatkiši nikad nisu bili tako ukusni!
Izgustirajte sve recepte. Prijatno!