Smuti recepti – čaša zdravlja svakog dana

Sadržaj

Sigurno vam je poznato da smuti (smoothie) predstavlja idealan način da samo jednim obrokom-napitkom unesemo bombu nutrijenata, korisnih vitamina i minerala.

Smoothie se vrlo brzo sprema, pa je odlično rešenje da ishranu učinimo zdravom čak i tokom užurbanih dana.

Ono što možda ne znate ukoliko ga niste probali u fantastičnim kombinacijama je to da smuti može biti i vrlo, vrlo ukusan!

Pošto je izuzetno popularan napitak, recepti za smutije danas se broje u hiljadama. U nastavku teksta čekaju vas najbolji smoothie recepti koje smo izdvojili umesto vas.

Borovnica, banana i vitamini – vaš omiljeni IMUNO smoothie

Voćni miks u staklenoj čaši

Ne morate čak ni da odlazite do kuhinje.

Ukusan smoothie fenomenalnog sastava sada vam je u svakom trenutku dostupan na policama obližnjeg marketa. Kremasta tekstura, pun voćni ukus i bogatstvo vitamina sada su spakovani u bočicu od 300 g istinskog smuti zadovoljstva.

Balans+ IMUNO smoothie sa borovnicom i bananom napravljen je od kombinacije svežeg voća i našeg poznatog jogurta sa D3, B6 i B12 vitaminima. Kao takav, ovaj smuti predstavlja idealnu dopunu zdravoj užini, ali i doručku ili večeri. Banana je puna zdravih biljnih vlakana i daje savršenu dozu prirodne slatkoće, dok su borovnice poznate po antioksidantnom dejstvu i optimalnoj količini vitamina C.

Zbog prirodne slatkoće voća, ovaj smoothie je idealan kao dezert.

Kada želite da se zasladite, a istovremeno da učinite nešto dobro za svoj organizam – Balans+ IMUNO smoothie sa bananom i borovnicom je pravo rešenje!

IMUNO smoothie sa voćem i povrćem – zdrav obrok u bočici

IMUNO smoothie sa voćem i povrćem ima jednako lep ukus, ali za razliku od prvog koji je prevashodno sladak – ovde vas čeka pravo osveženje za nepca!

Naš smoothie sa voćem i povrćem predstavlja mešavinu zelene jabuke pune vitamina, slatke kruške, banane koja je neprikosnoven izvor prirodne slatkoće, ali i biljnih vlakana i njegovog veličanstva – spanaća!

Blag ukus spanaća dozvoljava da slatke voćke dođu u prvi plan, a ovo zdravo povrće obogaćuje napitak svim benefitima iz svog sastava. To su: vitamin A, C, K1, ali i minerali poput gvožđa i kalcijuma.

Ne daje slučajno baš spanać Popaju onoliko snage!

IMUNO smoothie sa voćem i povrćem prepoznaćete po upečatljivom Balans+ natpisu i zelenim detaljima na bočici – jer je upravo voćni i povrćni zeleniš ono što preovlađuje na listi sastojaka ovog napitka. Naravno, u njemu je i jedinstvena formula vitamina B6, B12 i D3.

Niko ko je probao nije ostao imun na Balans+ IMUNO smoothie.

Smuti recepti – fenomenalne ideje za zdrave i ukusne smutije

Ako se pitate kako napraviti smoothie, odmah ćemo razjasniti da je princip za sve recepte isti.

Potreban vam je samo blender, koji će sve, osim kupovine sastojaka za smuti, učiniti umesto vas. Ipak, sigurno vam je poznato da mnoge metode obrade hrane mogu sniziti hranljive sastojke u njoj i tako uticati i na samu hranljivost smutija.

Blendanje je jedno od njih.

Blender bi trebalo da ima moć ekstrahovanja korisnih nutrijenata, te da sastojke razgrađuje na takav način da omogućava što bolje korišćenje svih nutrijenata namirnice, kao i njenih sastavnih elemenata.

Kada odaberete idealan aparat, ostaje samo da osmislite i oprobate fenomenalne kombinacije za smuti. Evo koje smo mi izdvojili.

#1 Zeleni smuti za doručak – započnite dan na najzdraviji način

Zeleni smuti od povrća

Zdravi smoothie recept – u zelenom smutiju, logično, preovladava zeleniš, koji mu daje intenzivnu boju.

Naravno, ne postoji jedan recept za zeleni smuti, ali ćemo vam dati onaj koji se pokazao kao omiljen, zbog prijatnog ukusa i mnoštva hranljivih sastojaka. Evo šta vam je za njega potrebno:

  • šaka bebi spanaća,
  • list celera,
  • 1 banana,
  • pola šolje ovsenih pahuljica,
  • šolja Balans+ IMUNO jogurta

Kako da napravite smuti za doručak?

Vrlo jednostavno – samo sve sastojke isecite na manje delove, ubacite u blender i uključite režim blendanja. Smuti će biti spreman za svega par minuta. Sipajte ga u visoku providnu čašu radi dobijanja što lepšeg vizuelnog izgleda, a potom uživajte u njegovom ispijanju. Ne samo da ste doručak pripremili najbrže do sada, već u svoje telo uneli sijaset korisnih nutrijenata, te i iz zdravstvenog aspekta učinili više nego korisnu stvar.

Ukoliko volite gušće smutije – stavite manje jogurta, ili obrnuto.

Takođe, ukoliko želite hladan smuti, preporučujemo da neki od ovih sastojaka zamrznute ubacite u blender. Na primer – banane.

Zapravo, pošto su banane često baza i koriste se kao prirodni zaslađivač za mnoge smutije, bilo bi najbolje da uvek imate par zamrznutih u frižideru – za svaki slučaj.

One važe i za dobar izvor proteina među voćkama, pa je preporučljivo da se nađu u smutiju i iz ovog razloga. Naravno, ukoliko smuti pijete s ciljem nadoknade proteina, onda ga treba napraviti sa što više orašastih plodova, banana i našeg jogurta, ili se odlučite za naš proteinski šejk u omiljenom ukusu – sadrži optimalnu dozu od 30g čistog mlečnog proteina!

#2 Zdravi smuti od povrća – dnevna doza zdravlja

Spanać u plastičnoj činiji preliven limunom

Brzi obroci u čaši odličan su način da sa samo nekoliko gutljaja i za svega nekoliko minuta unesete i povrće koje često zaboravimo da uključimo u ishranu. Osim toga, deca neretko odbijaju da pojedu povrće, pa je smuti od povrća odličan i da povećamo raznovrsnost ishrane kod mališana.

Evo šta vam je potrebno za ovaj smoothie recept:

  • šaka bebi spanaća,
  • jedan manji ili polovina velikog krastavca,
  • dve srednje šargarepe (izrendane ili iseckane na kolutove) i
  • malo narendanog đumbira
  • ukoliko želite da ga zasladite – pola banane

Sastojke stavite u blender i prelijte vodom – ona će zdravom smutiju dati posebnu dozu svežine.

#3 Slatki smuti od šumskog voća i orašastih plodova

Slatki smuti od voća i orašastih plodova idealan je za sve trenutke kada vam zafali slatkog užitka. Osim toga, odličan je način da pojedete, odnosno popijete čitavu porciju raznovrsnog voća. Evo našeg omiljenog recepta za voćni smuti:

  • šaka pomešanog šumskog voća (van sezone koristite zamrznuto),
  • jedna nektarina,
  • 5 komada orašastih plodova po izboru
  • Balans+ IMUNO jogurt

Ako volite šumsko voće – ovaj smuti ćete obožavati.

Osim neodoljivog ukusa, ono mu daje visok sadržaj antioksidanasa, a ako ga redovno konzumirate može poboljšati nivo šećera u krvi, insulinski odgovor organizma, pa čak i pomoći da snizite visinu holesterola i ulepšati kožu. Nektarina smutiju daje posebnu dozu svežine, a umesto nje možete ubaciti i krušku ili šljivu.

Orašasti plodovi povisiće hranljivost ovog kremastog napitka, kao i osećaj sitosti nakon njegovog ispijanja. Balans+ IMUNO jogurt će učiniti smuti kremastijim, ali i vitaminski raznovrsnijim!

#4 Recept za smuti detox – izbacite toksine uz ovaj zdravi smuti

Umorni ste i kada ste naspavani i imate konstantan osećaj težine u stomaku? Niste zadovoljni svojom ishranom i nikako ne pronalazite vremena za aktivan život?

Jedan dobar detoks organizma i kvalitetan odmor odgovor su na vaše probleme!

Predlažemo da napravite sedmodnevni detoks plan, koji će uključiti zdrave obroke, užine i naravno – smuti!

Evo kako da napravite smuti za detox organizma.

U aparat za smuti ubacite:

  • jednu isečenu greni smit jabuku,
  • nekoliko kockica ananasa,
  • malo narendanog đumbira,
  • šaka bebi spanaća,
  • pola isceđenog limuna ili cela limeta,
  • voda u količini po želji – za davanje tečne teksture smutiju

Uključite blender i ispijte ovaj fenomenalni napitak dok je svež. Najbolje je da ga pijete ujutru kako biste podstakli metabolizam, ali možete bilo kada u toku dana!

Zbog čega su ovi sastojci odlični za detoks?

Greni smit ima vrlo nizak sadržaj šećera, a dokazano je da ima izuzetne benefite po zdravlje. Rezultati jednog istraživanja pokazali su da svakodnevna konzumacija ove jabuke može imati skoro isti efekat na smanjenje rizika od srčanih oboljenja, kao i svakodnevna terapija lekovima.

Ananas je bogat antioksidansima, a spanać, kao što smo pomenuli – mnogim vitaminima i mineralima! Citrus smutiju daje dodatnu dozu vitamina C i fenomenalnog je ukusa. Ovaj napitak najbolje je mešati sa vodom, zbog osvežavajućeg ukusa i veće hidratacije.

Iako je izuzetno zdrav, nije dovoljan da svom organizmu pružite detoks kakav zaslužuje. Ovde možete pronaći inspiraciju za zdrav doručak, te ga obavezno uključite u svoj nedeljni detoks plan.

#5 Smuti za večeru od ovsenih pahuljica, urmi i orašastih plodova

Ideje za zdravu užinu dali smo vam u ovom tekstu, a sada ih dopunjavamo još jednom: hranljivim smutijem sa ovsenim pahuljicama, urmama i orašastim plodovima – najbolje bademima i lešnicima.

Ovaj smuti toliko zasićuje, da može poslužiti i jedna od opcija za zdravu večeru!

Potrebna vam je:

  • puna šolja ovsenih pahuljica,
  • 5-10 badema i lešnika,
  • 2 urme bez koščice i
  • cimeta po želji.

Sipajte sastojke, a zatim ih prelijte Balans+ IMUNO jogurtom tako da prekrije smesu, za savršenu gustinu. Uključite blender i sačekajte da učini svoje. Od ovih sastojaka lako možete napraviti i kašu, koju ćete jesti kašikom – potrebno je samo da sipate manje jogurta.

Smoothie recepti – Istražujte i kreirajte svoj smoothie

Recepti za smuti stvar su kreativnosti!

Možete se stalno igrati sa sastojcima i njihovom primenom, sve dok ne napravite svoju, sasvim jedinstvenu varijantu smutija!

Uz malo kreativnosti i truda – sigurno neće proći dugo dok ne otkrijete savršenu recepturu smutija, baš za svoja nepca!

Uživajte istražujući carstvo ovih preukusnih napitaka i obavezno probajte i naše – Balans+ IMUNO smoothie. Kreirani su baš tako da među dve varijante koje nudimo pronađe idealan za svoja nepca!

Živeli!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.