Maslac Moja Kravica - Osnova svih dobrih jela!

Maslac Moja Kravica je osnova svih dobrih jela. Ovaj maslac je sočan, bogat i ukusan. Koristi se za prženje, kao sastojak u kolačima, tortama i pecivima, ili drugim ukusnim recepturama. Sastav maslaca je čista visokokvalitetna pasterizovana pavlaka i on je 100% domaćeg porekla. Dok se Moja Kravica maslac savršeno snalazi u ulozi kulinarskog sastojka, naš Namaz od maslaca je još kremastije teksture, idealan za mazanje.

Maslac - jedan sastojak, na hiljade jela

Moja Kravica maslac je rado viđen gost na svačijoj trpezi, a uvek omiljen u društvu drugih namirnica. Od doručka, preko brze užine, ručka, pa sve do večere – može da se koristi u skoro svakom jelu. Za najjednostavnije recepte, poput prženih jaja, kao i one najkomplikovanije, poput višespratnih torti ili francuskih delicija. U slatkišima i slanišima – ovaj maslac je svuda dobrodošao.

Kad god želite bogatiji ukus prženih jela, umesto ulja koje inače koristite – stavite Moja Kravica maslac. Kada želite da ukus kolača učinite bogatijim, a teksturu sočnijom – koristite isti Moja Kravica maslac.

Osetite razliku. Moja Kravica maslac, raskošnog i punog ukusa, ima i zavidan nutritivan sastav, pa ćete ga konzumirati bez trunke griže savesti.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
82g 0,65g 0,66g 3056kj/743kcal

Namaz od maslaca - isti maslac, još kremastije izdanje

Iako znamo da osim u kuvanju, rado koristite naš klasičan maslac i kao namaz, načuli smo da biste voleli da je za ovu svrhu još kremastiji i da dolazi u praktičnijem pakovanju.

Zato smo kreirali jedinstvene namaze od maslaca: original i slani.

Originalni namaz od maslaca

Pravi maslac, u kremastijoj formi.

Premažite ga preko omiljenog hleba i osetite topljenje zalogaja u ustima. Isprobajte i delikatesnu kombinaciju, pa preko njega dodajte med.

Slani namaz od maslaca

Namaz od maslaca obogaćen sa solju.

Probajte ga za doručak, namažite preko parčeta hleba, ili pirinčanih galeta. Odlično se slaže uz sve tradicionalne, srpske doručke i mezetluke.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
40g 6g 2,3g 1621kj/393kcal

Praktična pakovanja Moja Kravica maslaca - za svačije kulinarske potrebe

Moja Kravica maslac je potpuno prirodan proizvod. Nema veštačke mirise, boje i ukuse. Pravi maslac, napravljen po tradicionalnoj recepturi. Bogatog ukusa i idealne teksture.

Zbog prirodnog sastava, maslac čuvajte na tamnom i hladnom mestu (najbolje u frižideru). Rok trajanja je 100 dana. Pošto maslac ima vrlo ograničen rok trajanja, učinili smo ga dostupnim u nekoliko veličina, kako bi svako mogao da nabavi onaj koji će u roku i iskoristiti.

Za veće kulinarske izazove i sve one koji ga često koriste, kreirali smo pakovanje maslaca od 200g, za manje recepture napravili smo maslac od 125g i 60g, a za svega jedno ili dva prženja umesto ulja, ili po koje gustiranje maslaca na hlebu – tu je maslac od 10g.

Recepti sa maslacem

Skoro sve što pravite, možete da pravite sa Moja Kravica maslacem!
Bilo da odlučite da ga koristite kao namirnicu na kojoj ćete pržiti, ili kao sastojak u jelu. Od vas smo saznali na stotine načina kako ga koristite, pa i sami prionuli “na posao” i isprobali najzanimljivije recepture. Zavirite u Imlek kuhinjicu.

Recept za čokoladni tart sa maslacem (3:48 MIN)

Recept za rižoto sa maslacem (1:20 MIN)

Lovačke šnicle pržene na maslacu (3:10 MIN)

Lava kolač sa maslacem (2:20 MIN)

Pitali ste nas o maslacu

Maslac je mlečni proizvod napravljen od pasterizovane pavlake. Drugačije, maslac zovemo i: puter, maslo i buter. On se pravi od pavlake od kravljeg mleka, a verovali ili ne – za jedan kilogram maslaca, treba nam čak 20 litara punomasnog mleka. To ga svrstava na listu mlečnih proizvoda sa najvećom koncentracijom mleka!
Punog i bogatog ukusa, maslac i namaz od maslaca su proizvodi koji su obavezan deo kuhinje svake vrsne poslastičarnice i najelitnijih svetskih restorana.

Maslac je pogodan za prženje i ima visoku tačku dimljena, pa dok god pržite na temperaturama nižim od 170°C, znate da se učinili i zdrav izbor!
U maslacu su i prirodno pristuni vitamini, a mlečne masti nutricionisti sve češće smatraju zdravijim od biljnih ulja. Dakle, ne samo da je maslac pogodan za prženje, besprekorno ukusan, već i nutricionistički preporučljiv!

Savetujemo da samo pazite na količine. Poput svih visokomasnih namirnica, on je kaloričan, pa ga slobodno koristite svakodnevno, ali u ograničenim količinama.

U svim navedenim stavkama, maslac pobeđuje!

Zato ćete videti da svaka vrhunska poslastičarnica koristi isključivo maslac, a ne margarin. Osim toga, maslac je potpuno prirodan proizvod, i kao takav – on je lišen trans masti koje su fabrički proizvedene i nalaze se u margarinu.

Ako vas zanima više o razlikama između putera i margarina, njima smo se detaljno pozabavili u tekstu.

Povezani tekstovi

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.