Moja Kravica jogurt

Jogurt Moja Kravica je prisutan na vašim porodičnim trpezama već skoro sedam decenija! Ima osvežavajuć, blag ukus kremaste teksture. Uz ovaj jogurt rasle su generacije, a Moja Kravica rasla je sa njima, donoseći inovacije inspirisane potrebama cele porodice.

moja-kravica-jogurt-proizvodi

Moja Kravica jogurti za celu porodicu

Ponudu jogurta s godinama smo učinili bogatijom, a pakovanja modernijim, zadržavajući ono što najviše volite: tradicionalnu domaću recepturu i pun ukus jogurta.

Danas, Moja Kravica jogurti, prilagođeni su celoj porodici, ljudima svih potreba i životnih stilova. Moja Kravica se ponosi i posebnim linijama, kao što su: jogurt bez laktoze i gusti jogurt za ljubitelje kremastih mlečnih užitaka.

Jogurt 100% domaćeg porekla i proizvodnje

Proizvodnjom domaćeg jogurta već dugi niz godina podržavamo domaće mlekare i male proizvođače. Dokaz visokog kvaliteta i domaćeg porekla je i “Čuvarkuća” žig, koji Moja Kravica jogurt ponosno nosi.

Moja Kravica jogurt: ukus oko koga se svi slažu

Kremast i fin, Moja Kravica jogurt je redovan gost vaših porodičnih trpeza, gde se često nađu i drugi, vama omiljeni Imlek mlečni proizvodi. Ulepšava i obogaćuje vaše omiljene obroke, pretvarajući ih u prave užitke.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3,4g 4,2g 233kJ-56 kcal

Moja Kravica jogurt sa 2,8% mlečne masti

Moja Kravica jogurt dolazi sa dobro poznatim, blagim ukusom, teksturom srednje gustine i sa 2,8% mlečne masti. I sve to u modernom pakovanju.

Jogurt bez laktoze za intolerantne na mlečni šećer

Volite jogurt, ali ste intolerantni na laktozu? Mislili smo na vas. Uz Moja Kravica jogurt bez laktoze ništa vam neće nedostajati, a simptomi intolerancije više se neće pojavljivati. Uživajte u dobro poznatom ukusu jogurta, a bez laktoze.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3,1g 3,5g 216kJ-52 kcal

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3,4g 4,2g 229kJ-55 kcal

Gusti jogurt kremaste teksture - za intolerantne na mlečni šećer

Gusti jogurt je član Moja Kravica porodice od 2017. godine i do sada je prikupio mnogo obožavaoca! Gušća struktura donosi raskošan kremasti užitak! Zbog toga je Gusti jogurt obavezan deo mnogih trpeza.

Moja Kravica jogurt sa 1% mlečne masti

Osvežite svoje letnje dane sa Moja Kravica jogurtom sa 1% mlečne masti! Uživajte u laganom i pitkom ukusu idealnom za doručak ili večeru. Savršen je dodatak za vaše omiljene obroke, donoseći osveženje u svaki zalogaj.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
1% 3,1g 4,2g 161kJ – 38kcal

Ambalaža prilagođena svačijim potrebama

Od jogurta u čaši do porodičnog pakovanja od 1,5 kg.

Moja Kravica jogurt u čaši najslađe ide uz pekarske proizvode, ili brzi doručak za jednu osobu, dok su veće ambalaže jogurta idealne za raskošni porodični doručak, ili lagane večere u krugu prijatelja. Uz različita pakovanja Moja Kravica jogurta, biraj svoj omiljeni ukus, u svakoj situaciji!

Trouglasti jogurt - za dobra, stara vremena

Ne možemo da završimo priču o ambalaži, a da ne spomenemo legendarni jogurt trougao.

Malo je namirnica i brendova koji su zavredeli status simbola jednog vremena, a Moja Kravica trouglasti jogurt svakako je među njima.

Jogurt trougao se u svom originalnom izdanju pojavio 1997. godine. Obeležio je trpeze čitave jedne ere i važio za neizostavni deo mnogih obroka. Poslednji veliki povratak imao je 2017. godine kada je probudio nostalgična osećanja, ali i privukao pažnju novih generacija.

Moja Kravica jogurt - više od napitka

Od tradicionalnog srpskog doručka, sačinjenog od naseckanih suhomesnatih proizvoda i naših mlečnih proizvoda, preko palente i jaja na 100 načina, pa sve do moderne i zdrave kaše sa ovsenim pahuljicama – sa svime se slaže! Neki ga vole i uz slatka zadovoljstva, palačinke, štrudle, kao i slatka peciva.

Ali on je i više od napitka. Koristimo ga i u receptima, pa ga dodajemo u sočne proje, gibanice, ali i potaže, čorbe, mafine i kolače.

Vaše fotografije najbolje govore o tome koliko je Moja Kravica jogurt veran i univerzalan napitak u vašoj kuhinji.

Podelite i vi sa nama vaše Moja Kravica jogurt trenutke! Zapratite nas na našim Facebook i Instagram profilima.

Pitali ste nas o jogurtu

U Imlek mlekari, jogurt se pravi isključivo od svežeg domaćeg mleka. Ono se dobija fermentacijom, kada bakterije konvertuju laktozu (prirodno prisutan mlečni šećer u mleku) u mlečnu kiselinu. Mlečna kiselina čini mleko kiselijim, što smanjuje PH vrednost napitka. Posledično, proteini se zgušnjavaju, čime se dobija kremastija tekstura jogurta, u odnosu na tečnu u mleku.

Fermentacija je zaslužna i za kiselkast ukus jogurta.

Mlečna fermentacija podrazumeva korišćenje dobrih bakterija (probiotika), koji imaju blagotvoran uticaj na digestivni sistem. Zbog toga se jogurt preporučuje u svakodnevnoj ishrani, radi regulacije varenja.

Na posedovanje ovog žiga smo naročito ponosni.

Ovo znači da smo ispunili uslove koje je Privredna komora Srbije odredila u okviru projekta “Stvarano u Srbiji” kao ključne za dobijanje žiga. Naš bedž “Čuvarkuća” je garant svim našim kupcima da konzumiraju proizvod čijih je barem 80% vrednosti proizvedeno u našoj zemlji.

Mnogi proizvode sa žigom “Čuvarkuća” zovu i najboljim proizvodima koje Srbija može da ponudi. Moja Kravica jogurt je i zvanično jedan od njih.

Naš jogurt bez laktoze namenjen je svima, te ga mogu piti i oni koji su intolerantni na mlečni šećer (laktozu), i oni koji nisu.

Ako sumnjate na intoleranciju na laktozu zbog nadimanja ili neprijatnog osećaja nakon konzumiranja mlečnih proizvoda, preporučujemo da se konsultujete sa doktorom oko toga koji test na intoleranciju treba da ga izaberete i kako i kada možete da se testirate.

Osim toga, možete i sami obaviti test. Pokušajte da zamenite Moja Kravica mleko našim mlekom bez laktoze i isto učinite i sa jogurtom, pa klasičan zamenite našim Jogurtom bez laktoze. Izbegavajte druge mlečne proizvode u tom periodu.

Da li je neprijatan osećaj u stomaku nestao?

Verovatno bi trebalo da pređete na naše mlečne proizvode bez laktoze!

Blog tekstovi srodni ovom proizvodu

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.