Ella sir - sveži proteinski sir

Ella sir je obrani sveži sir. Odlikuje se blagim ukusom i kremastom teksturom. Može se jesti kao prilog, koristiti kao namaz ili dodavati u recepte za različite deserte, soseve i jela. Ella sveži sir brzo je postao poznat po svom zavidnom nutritivnom sastavu, niskoj kalorijskoj vrednosti i visokom sadržaju proteina. Zdrav, a ukusan – ovaj proteinski sir lako će postati i vaš omiljeni mlečni proizvod!

Ella sir u praktičnom pakovanju od 400g

Skinete poklopac, zatim i zaštitnu foliju i – Ella sir je spreman za konzumaciju! Dolazi u praktičnom pakovanju i gramaži od 400g, sa rokom trajanja od 18 dana od datuma otvaranja. Koristite ga za doručak i večeru kao namaz, ili dodajte u čorbe, soseve i deserte.

Ella sir sastav: nutritivno bogatstvo proteina

Ella sir ima sastav koji ga u paleti mlečnih ubraja među namirnice sa najnižim sadržajem kalorija, malo mlečne masti, a izuzetno visokim sadržajem proteina. Ovo ga čini više nego poželjnim gostom na trpezama sportista i rekreativaca koji prate unos proteina, ali i svih koji vode računa o balansiranoj ishrani ili kontrolisanju kilaže.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
0,5g 13g 4,2g 311 kj / 74 kcal

Ella sir: kalorije

Ella sir ima ima samo 74 kalorije (kcal) na 100 grama.

Zbog čega je ovaj podatak važan?
Kalorije predstavljaju jedinicu merenja energije koju hrana pruža organizmu. Kalorijski sadržaj hrane direktno utiče na našu telesnu težinu i energetski balans.

Ako unosimo više kalorija nego što naše telo troši, možemo dobiti na težini. S druge strane, ukoliko unosimo manje kalorija nego što naše telo troši, dolazi do gubitka težine. Kalorijski unos se stoga često prati i reguliše u cilju održavanja, povećanja ili smanjenja telesne mase.

Zavidna kalorijska vrednost Ella sira od 74 kcal zadovoljava oko samo 3,7% preporučenog unosa kalorija za odraslu osobu prosečne težine. Zbog toga je Ella sir idealan saveznik svih koji vode računa o kalorijskom unosu i regulisanju težine.

Ella sir i proteini: izvrstan proteinski sir

U svakih 100 grama Ella sira čeka nas zapanjujućih 13 grama proteina, spremnih da udovolje deo potreba organizma za belančevinama. Kako je ovo izuzetno visok proteinski sadržaj – Ella sir je prava proteinska bomba, priznata kao krunski dragulj među mlečnim izvorima proteina.

Ella sir je pun kazeina, raskošnog proteina dobijenog iz mleka, koji sa sobom nosi sve esencijalne aminokiseline neophodne našem telu. Pritom, kazein nije samo spororazgradljivi protein, već i saveznik naših ćelija u procesu sinteze proteina.

Njegova postojanost i nesmetano snabdevanje mišićnih ćelija aminokiselinama čine ga izuzetnim pokretačem mišićnog tkiva u našem telu. Kako su generacije profesionalnih sportista već odavno otkrile – kazeinski protein se može dičiti izuzetnom efikasnošću u podsticanju mišićnog rasta i sintezi proteina.

Dva parčeta čizkejka u tanjirima.

Pitali ste nas o Ella siru

Ella sir ima svega 0,5g masti u 100 grama proizvoda. Ovo ga čini jednom od namirnica sa najnižim postotkom masti, a svakako svrstava i među najpreporučljivije sireve za sve koji žele da smanje unos masti, ali ne i da se odreknu ukusnih mlečnih proizvoda.

Navedena količina masti zadovoljava samo 1% preporučenog unosa masti kod odraslih ljudi prosečne težine.

Ovaj sir je idealan za deserte sa sirom, jer je kremast i vrlo blagog ukusa, skoro potpuno lišen slanoće. Osim Ella sira, za čizkejk svakako preporučujemo da probate i Sitan sir Moja Kravica, koji ima upravo tu namenu. Uz njega će čizkejk biti slasniji, a uz Ella proteinski sir – manje kaloričan. Vi birate!

Jeste!

Ella sir ima zavidan proteinski sadržaj i zato ga mnogi bodibilderi zovu “proteinski sir”. Proteini posle treninga pomažu oporavak i izgradnju mišića, pa ovaj sveži sir definitivno može da postane deo vaših redovnih prehrambenih rituala posle treninga.

Ipak, napominjemo da nije naučno dokazano da vreme unosa proteina ima uticaj na njihovu efikasnost. Kada god tokom dana u kom trenirate pojedete Ella sir – nećete pogrešiti. Za dodatnu dozu proteina, u slatkom ruhu, probajte i naš Protein šejk!

Blog tekstovi srodni ovom proizvodu

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.