O nama

Imlek posluje u četiri države u regionu, sa ukupno četiri proizvodnih pogona. Uz nas je više hiljada farmera-kooperanata sa kojima stvaramo proizvode koji ispunjavaju najviše standarde, pa su naši proizvodi uvek vrhunskog kvaliteta.

Duže od sedam decenija konstantno unapređujemo tehnologiju proizvodnje, pa danas na vaše trpeze donosimo preko 200 različitih mlečnih proizvoda u kojima svakodnevno uživate.

Imlek – lider koji veruje u vas

Tradicija duga više od šest decenija, stručni kadrovi, savremena tehnologija i stalno unapređivanje proizvodnje rezultiralo je sa više od 200 različitih mlečnih proizvoda koje Imlek svakodnevno donosi na trpeze svojih potrošača.

Imlek posluje na teritorijama Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Pored dva proizvodna pogona u Srbiji, u sastav Imleka ulaze i mlekare Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice i Bimilk iz Bitolja. Otkupljujemo mleko od više hiljada farmera-kooperanata u celom regionu i zajedno ispunjavamo evropske standarde i stvaramo proizvode vrhunskog kvaliteta.

Obimna ulaganja dovela su i do najvišeg stepena kvaliteta proizvoda, i mnogobrojnih nagrada i priznanja na različitim sajamskim manifestacijama i u okviru nezavisnih analiza proizvoda na tržištu. Kontinuirano radimo na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom, bezbednošću hrane i zaštite životne sredine, kao i sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu, što potvrđuju i sertifikati koje posedujemo i održavamo.

Pored orijentisanosti na tržište, kompanija se bavi i socijalnim pitanjima. Imlek se odavno opredelio da najveću podršku pruža deci i socijalno ugroženim strukturama.

Imlek je posvećen zaštiti životne sredine i radi na smanjenju karbonskog otiska, što je mera našeg uticaja na životnu sredinu i klimatske promene. Prate se svi nivoi emisija i radi se na njihovom realnom smanjenju. 

Želimo da konstantno obezbeđujemo zdrave, ukusne i hranljive proizvode za svoje potrošače, i tako postanemo kompanija sa snažnim i priznatim evropskim brendovima, koju pokreću potrebe i želje potrošača, a pre svega kvalitetna ishrana i zdrav način života.

Kompanija Imlek veruje u snagu porodice, pa je većina društveno-odgovornih akcija i manifestacija okrenuta ovom istinskom stubu društva. Imlek se odavno opredelio da najveću podršku pruža deci i socijalno ugroženim strukturama.

Naša istorija

1953.

Na gazdinstvu „Lepušnica”, u Glogonjskom Ritu, podignuta je prva priručna mlekara. Time je praktično formirana mlekarska industrija Imlek. Oko 800 krava davalo je dnevno između tri i pet hiljada litara mleka koje je, u metalnim kantama, konjskim zapregama i traktorima slato na beogradsko tržite...

1957.

Unicef dodeljuje liniju za pasterizaciju i flaširanje 30.000 litara mleka dnevno.

1963.

Proizvodnja premašuje 21 milion litara godišnje.

1972.

Sprovedena je integracija Gradskog Mlekarstva Beograd u Imlek. Sistemu Imlek priključuju se mlekare u Kraljevu, Požarevcu, Gornjem Milanovcu, Velikoj Plani, Šidu i Beogradu.

1977.

U pogonima Imleka godišnje se preradi između 140 i 160 miliona litara mleka.

2003.

AD Imlek prelazi u vlasništvo investicionog fonda Salford. Ulaganjem u opremu za proizvodnju dodatno se unapređuju kvalitet mleka i proizvodni kapaciteti.

2007.

AD Imlek kupuje Bimilk u Bitolju, najveću mlekaru u Makedoniji. Nakon preuzimanja, u nju ulaže 38 miliona evra.

2008.

U sastav Imlek grupe ulazi Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice. Nakon integracije sa Imlekom, ova kompanija počinje ubrzano da se razvija i učvršćuje svoj status najvećeg prerađivača mleka i jednog od lidera na tržištu mleka i mlečnih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

2015.

Potpisan je sporazum o preuzimanju Imleka od strane Mid Europa Partners, najvećeg investicionog fonda u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Fond kupuje i sve mlekare koje u sastavu Imleka posluju u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Kapitalnim ulaganjima dodatno se osnažuju tržišne pozicije i vodeći brendovi.

2016.

Imlek potpisuje ugovor o kupovini Niške mlekare, jedne od najvećih u Južnoj Srbiji, kako bi povećao proizvodnju i unapredio njen najpoznatiji brend Vedro.

Održivost i uticaj na životnu sredinu

Imlekove brendove potrošači prepoznaju kao kvalitetne, zdrave i ukusne, zbog čega ta kompanija, putem društveno odgovornih projekata iskazuje i deo zahvalnosti za poverenje koje joj se ukazuje godinama.

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.