Mleko Moja Kravica

Od prvog Moja Kravica mleka, iz 1953. godine do danas – uspevamo da očuvamo i negujemo tradicionalne metode mlekarstva u Srbiji i pripremamo isključivo zdravo, visokokvalitetno mleko sa domaćih farmi. Prilagođavamo mleko potrebama cele porodice, pa je tako danas pred vama raznolik portfolio Moja Kravica mleka: Dugotrajno mleko, Sveže mleko, Punomasno mleko, D3 mleko, Junior mleko i Mleko bez masti.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3g 4,2g 232kJ-55 kcal

Dugotrajno mleko Moja Kravica sa 2,8% mlečne masti

Dugotrajno mleko Moja Kravica sa 2,8% mlečne masti odavno je postalo simbol za kravlje mleko na domaćem tržištu. Ovo klasično mleko, sa srednjim postotkom prisutnih mlečnih masti odlikuje se visokim kvalitetom i blagim ukusom. Dostupno je u ambalažama od 0,5 litra i 1 litra.

Dugotrajno mleko Moja Kravica sa 1,5% mlečne masti

Dugotrajno mleko Moja Kravica sa 1,5% mlečne masti odlična je alternativa standardnom dugotrajnom mleku za sve koji žele da uživaju u jednako lepom ukusu mleka, ali da unesu manje masti i kalorija. Dostupno je u ambalažama od 0,5 litra i 1 litra.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
1,5% 3g 4,5g 183kJ-43 kcal

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,5% 3g 4,5g 231 kJ - 55 kcal

Sveže mleko Moja Kravica sa D3 vitaminom

Pravo sa farme do vašeg stola! Sveže mleko Moja Kravica je odličan izvor D3 vitamina. Proizvodi se pasterizacijom mleka u strogo kontrolisanim uslovima. Naše sveže mleko je visokokvalitetno mleko, sa odabranih, domaćih farmi. Odlikuje se intenzivnim i svežim ukusom. Dostupno je u ambalaži od 1,463l i od 0,968l.

Dugotrajno D3 mleko Moja Kravica

Dugotrajno mleko Moja Kravica obogaćeno je korisnom dozom vitamina D3. Jedna do dve čaše ovog mleka obezbeđuju dnevnu potrebu organizma za vitaminom D! Vitamin D je neophodan za pravilan rast I razvoj dece, jer pomaže apsorpciju kalcijuma i omogućava pravilan rast kostiju. Ovo mleko ima 3,2% mlečne masti dostupno je i u ambalaži od 0,25l.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
3,2% 3,1g 4,5g 233 kJ - 56 kcal

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
3,5% 3,1g 4,5g 259kJ - 62 kcal

Punomasno mleko Moja Kravica

Da li ste znali da veća prisutnost masti u mleku znači i bolju apsorpciju vitamina D u organizmu? Punomasno mleko Moja Kravica je mleko sa najvišim postotkom mlečne masti iz našeg asortimana: 3,5%. Pruža pun ukus i potpuno uživanje. Ovo mleko je dostupno u ambalaži od 1l.

Mleko bez masti Moja Kravica

Volite da pijete mleko, ali biste rado smanjili kalorijski unos i izbacili masnu hranu iz redovne ishrane? Mleko bez masti Moja Kravica je idealno za vas. Minimalna prisutnost masti i izuzetno malo kalorija (samo 35 kalorija na 100 ml), glavne su odlike Moja Kravica mleka bez masti. Ovo mleko dostupno je u ambalaži od 1l.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
0,5% 3g 4,5g 146kJ-35 kcal

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3,1g 4,2g 233kJ - 56 kcal

Moja Kravica Junior mleko sa vitaminima

Za najmlađe ljubitelje Kravice, pripremili smo čašu punu zdravlja: Moja Kravica Junior mleko sa 10 vitamina! Nutritivno bogato mleko podstiče pravilan rast i razvoj dece i predstavlja jednostavan i ukusan način da se zadovolji deo potreba mališana za vitaminima. Rastite zdravo uz Moja Kravica Junior mleko!

Ambalaža prilagođena svačijim potrebama

Moja Kravica mleko je omiljeni dodatak svakom obroku. Malo pakovanje mleka nerazdvojni je deo svake školske užine, dok će mleko u većem tetrapaku upotpuniti svaki porodični doručak i omekšati vaše najdraže žitarice ili keks. Uz različita pakovanja Moja Kravica mleka, izaberi svog omiljenog saputnika u svakoj situaciji!

Pitali ste nas o mleku

Iako sveže mleko pre otvaranja ima kraći rok trajanja od dugotrajnog, kada se otvore – rok trajanja je isti. Oba je preporučljivo konzumirati u naredna 2, 3 dana od dana otvaranja.

UHT je skraćenica za ultra-high-temperature. Obično se sprovodi na temperaturama od 135-142 ºC, u toku nekoliko sekundi. Tokom kratkotrajne sterilizacije se u potpunosti uništavaju svi mikroorganizmi štetni za čoveka. To pruža dugotrajnom mleku duži rok trajanja u odnosu na sveže mleko koje se obrađuje pasterizacijom, na temperaturama nižim od 100 ºC.
Važno je znati da ni jedan od ovih procesa ne dovodi do uništavanja vitamina I minerala, odnosno nutrijenata koji su prirodno prisutni u mleku. Dakle, i pasterizacija i UHT obrada u potpunosti očuvaju sve prirodno prisutne nutrijente u mleku, jer oba procesa spovodimo u strogo kontrolisanim uslovima, od strane izvrsnih tehnologa.

Ne, ova mleka u sebi imaju laktozu, ali mislili smo i na vas: Moja Kravica mleko bez laktoze nudi idealnu alternativu svima koji su osetljivi na mlečni šećer. Ovo mleko odlikuje se istim, prijatnim ukusom kao i standardno, ali je lišeno laktoze, te će vam u potpunosti odgovarati.

Blog tekstovi srodni ovom proizvodu

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.