Kefir Balans+ - Blag i kremast
Balans+ Kefir ističe se svojom blagom, kremastom teksturom i pažljivo odabranim spojem 5 mlečnih kultura i kefirnih kultura. Uživajte u njegovom blagotvornom dejstvu i učinite nešto dobro za svoje telo svakog dana!

Kalorije i nutritivni sastav:
Mlečna mast | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
2,8g | 3,3g | 4,3g | 55 kcal |
Balans+ kefir kalorije i sastav
Sa samo 56 kalorija na 100 g, Balans+ Kefir pruža savršen balans hranljivih sastojaka. Sadrži 2,8% mlečne masti za dugotrajan osećaj sitosti, 3,3 g proteina za podršku vašem telu i 4,3 g ugljenih hidrata za postepeno oslobađanje energije. Uživajte u osvežavajućem talasu vitalnosti uz lagan i zdrav izbor!
Šta je kefir?
Kefir je fermentisani mlečni napitak bogat mlečnim i kefirnim kulturama, poznat po svom blagom ukusu i kremastoj teksturi. Ovaj napitak ima dugu tradiciju i smatra se da potiče iz Kavkaza, gde se već vekovima konzumira zbog svojih brojnih zdravstvenih prednosti, a važi i za jedan od najzdravijih mlečnih proizvoda.


Balans+ Kefir – Blag, kremast i dobar za vas
Balans+ Kefir odlikuje se blagom, kremastom teksturom i bogatstvom 5 mlečnih kultura i kefirnih kultura, koje podržavaju dobro varenje i ravnotežu organizma. Zahvaljujući pažljivo odabranom sastavu, proizvod je od koga možete da očekujete izuzetno pozitivne efekte na sveukupno zdravlje. Možete ga konzumirati u bilo koje doba dana kao deo uravnotežene ishrane.
Dostupan je u pakovanjima od 250 g, 500 g i 950 g, prilagođenim vašim potrebama.
Ne zaboravite – kontinuitet je važan. Samo uz redovnu konzumaciju kefira iskusićete sve benefite ovog napitka.
Kakav je ukus kefira?
Kefir ima blag i osvežavajući ukus, sa nežnom i kremastom teksturom koja ga čini prijatnim za konzumaciju. Njegov lagani, prirodni karakter čini ga savršenim izborom za svaki deo dana, za sve one koji žele da dobiju maksimum zdravstvenih benefita iz svojih mlečnih proizvoda. Možete ga piti samostalno ili ga dodati u razne recepte, poput frapea, smutija ili doručka sa žitaricama, za uravnotežen i osvežavajući obrok.

Kefir upakovan po vašoj meri
Kefir je dostupan u ambalaži od 250g, 500g i porodičnoj ambalaži od 950g.
Najmanju otvorite za doručak ili večeru i popijte odjednom. Srednja ambalaža je dovoljna jednoj osobi za ceo dan – šolju ujutru i šolju uveče. Porodična ambalaža od 950 g adekvatna je da zadovolji potrebe svih ukućana!



Pitali ste nas o kefiru
Kako se pije Balans+ kefir?
Nema posebnih pravila, može da se pije baš kao i svaki drugi mlečni napitak.
Mnogi uživaju u ukusu kefira i piju ga umesto jogurta ili mleka, uz doručak i večeru. Oni koji ne uspevaju da se naviknu na karakterističan ukus kefira, ali ne žele ni da se odreknu blagotvornog dejstva koje im pruža redovna konzumacija kefira – dodaju ga u smutije, u kaše i frapee. Na ovaj način zamaskiraju ukus, a obezbede svom organizmu sva pozitivna dejstva.
Kako se pravi kefir?
Kako bi se napravio kefir, mleko se kombinuje sa kefirnom kulturom, koja je zapravo simbiotska kultura bakterija i kvasca. Kefirne kulture izgledaju kao mala bela ili žuta zrnca i sadrže razne sojeve korisnih mikroorganizama. Ove bakterije i kvasci fermentišu mleko, pretvarajući laktozu (mlečni šećer) u mlečnu kiselinu, što kefiru daje karakterističan kiseli ukus.
Proces fermentacije kefira obično traje od 24 do 48 sati. Tokom ovog procesa se kefirne kulture hrane šećerom iz mleka i razmnožavaju. Nakon fermentacije, kefirna zrnca se odvajaju od napitka, a sam kefir je spreman za konzumaciju.
Važno je napomenuti da se u Imleku svi mlečni proizvodi, pa i Balans+ kefir, prave isključivo od svežeg mleka sa domaćih farmi, u kontrolisanim uslovima i uz poštovanje svih propisa i regulativa.
Za šta je dobar kefir?
Osnovni zdravstveni benefit redovne konzumacije kefira je pozitivan uticaj na digestivni sistem.
Zahvaljujući kefirnim kulturama i pet mlečnih kultura, smatra se da je kefir jedan od najzdravijih mlečnih proizvoda.
