Grčki sir Grekos

Grčki sir Grekos odlikuje se mekanom teksturom i punim, raskošnim ukusom. Može se jesti kao prilog uz doručak i večeru, ali i koristiti za punjenje pita, proja, peciva, kao i u omletu ili salatama. Grčki sirevi su među simbolima grčke i mediteranske kuhinje, a Grekos grčki sir je njihov najbolji predstavnik. Osetite pravi ukus Mediterana i otkrijte sve čari pravog, raskošnog grčkog sira.

Grekos sir - prepustite se ukusu

Proizvodnja Grekos grčkog sira obavlja se na tradicionalan način, a uz savremene metode i korišćenje mleka izuzetnog kvaliteta. Način proizvodnje odražava pažljivu brigu o svakom detalju, rezultirajući sirevima koji pružaju idealnu ravnotežu ukusa i tekstura.

Grčki sirevi odišu karakterističnim aromama i bogatim kremastim slojevima, čineći svaki zalogaj pravim gastronomskim užitkom. Upotreba Grekos sira u raznim grčkim i internacionalnim jelima dodatno obogaćuje kulinarsko iskustvo, čineći ovaj sir odličnim izborom za istinske gurmane.

Grekos grčki sir: sastav i nutritivne vrednosti

Za ljubitelje pravog grčkog sira, Grekos je bogat izvor proteina sa 11g na sto grama, uz sadržaj mlečnih masti od 14,5g. Sa samo 2g ugljenih hidrata po porciji, ovo je sir koji pruža 183 kalorije po porciji, idealan za one koji vode računa o unosu ugljenih hidrata. Grekos sir se savršeno uklapa u različite dijete i može biti izuzetno zdrava opcija za obrok, bilo da ga koristite u salatama, kao dodatak pastama ili kao samostalan obrok.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
14,5g 11g 2g 758 kJ / 183 kcal

Praktične ambalaže grčkog sira u različitim veličinama

Ambalaže su prilagođene različitim kulinarskim potrebama, kao i domaćinstvima sa manjim i većim brojem članova. Grekos punomasni meki sir dostupan je u praktičnim pakovanjima od 250g i 500g.

Raznovrsna upotreba grčkog sira u kulinarstvu

Grčki sir, sa svojom bogatom tradicijom i atributom raznovrsne primene u kulinarstvu, pruža bezbroj načina za uživanje u jednom od omiljenih i popularnih sastojaka mediteranske, ali i domaće kuhinje. Od raznih slanih pita, svežih salata ili ukusnih umaka, grčki sir dodaje jedinstvenu dimenziju jelima i zadovoljstvo nepcima. Uz kombinovanje grčkog sira sa Grekos grčkim jogurtom, možete napraviti čitav niz izvanrednih jela.

Povezani članci

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.