Društvena odgovornost

Imlek – kompanija u kojoj se dobro dobrim vraća

Imlekove brendove potrošači prepoznaju kao kvalitetne, zdrave i ukusne, i zbog toga Imlek kroz društveno-odgovorne projekte iskazuje deo zahvalnosti za poverenje koje mu godinama ukazujete.

Pored brojnih inovacija i ulaganja u istraživanje, proizvodnju i tehnologije, Imlek vodi računa i o boljem i kvalitetnijem životu stanovnika Srbije, želeći da i tu dâ svoj doprinos.

Uz orijentisanost na tržište, veliku pažnju poklanjamo i pitanjima društva, poboljšanju kolektivne svesti i ulaganju u društveno-korisne akcije, uglavnom se opredeljujući za aktivnosti koje će najmlađima obezbediti sigurno okruženje i zdravije odrastanje.

Kako bi najmlađima omogućila da uz igru prožive najlepše doba svog života − zdravo i srećno detinjstvo – kompanija Imlek je u okviru velike društveno-odgovorne kampanje „Moja Kravica − Rasti srećno“, poklonila dečija igrališta mališanima Niša, Kruševca i Novog Sada. Izgradnjom tih igrališta Imlek se potrudio da najmlađim stanovnicima obezbedi lepše okruženje za igru. „Moja Kravica“ igrališta opremljena su tako da odgovore na različite potrebe dece svih uzrasta, koja će na tom mestu provesti nezaboravne trenutke tokom odrastanja. Kompanija je nastavila ovu veliku akciju izgradnjom brojnih dečijih igrališta i u drugim gradovima Srbije tokom 2018. godine.

Za Imlek je 1. jun važan datum – tada obeležavamo Svetski dan mleka. Iz godine u godinu sve više mališana kroz igru uči kako najkvalitetnije mleko stiže do njihovih domova, kako izgleda život na farmi, koliko je zabavno proći kroz lavirint od sena, kako se muze krava…

Svetski dan mleka je uvek povod da radost donesemo i mališanima iz ustanova za bolesnu i nezbrinutu decu širom Srbije. Ponosni smo što svojim mlečnim paketićima uvek izmamimo osmehe.

Godinama unazad proslavljamo i Dan majki. Uvek su tu čitave porodice, često i više generacija, ali su u fokusu najmlađi. Kroz različite radionice oni spremaju jedinstvene poklone za svoje mame i tako iskazuju ljubav i zahvalnost za sve što nam mame pružaju.

U želji da podseti roditelje i decu na porodične vrednosti i značaj zajedničkih trenutaka provedenih u krugu porodice, Imlek sada već tradicionalno organizuje manifestaciju „Moja Kravica Dan porodice“ koja okuplja veliki broj dece i roditelja. Uživajući u raznovrsnom i kreativnom programu, posetioci te manifestacije svake godine potvrđuju da je vreme provedeno u krugu porodice najvažnije, kao i da porodica predstavlja zajednicu u kojoj gradimo svoju ličnost i učimo se pravim vrednostima.

Dosledan svojoj tradiciji da inicira i podržava različite humanitarne aktivnosti koje će najmlađima obezbediti bolje i zdravije odrastanje, Imlek redovno upućuje donacije različitim centrima i ustanovama za bolesnu i nezbrinutu decu, poput Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici i brojnim drugim ustanovama sličnog tipa.

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.