Balans+

Balans+ portfolio sačinjen je od mlečnih proizvoda koji u sebi sadrže jedinstvenu formulu probiotika: dve probiotske kulture (LA5 i BB12), kao i vlakno Oligofruktoze, koje utiče na povećanje dobrih bakterija u crevnoj flori. Jedini smo na tržištu delotvornost naših probiotskih mlečnih proizvoda i klinički dokazali.

Balans+ mlečni proizvodi

Balans+ probiotska formula: Bifido Digestio kompleks za bolje varenje

Balans+ probiotska formula jedina je klinički ispitana na tržištu. Balans+ linija zato sa ponosom ističe da proizvodi ove linije dokazano deluju. Kliničko ispitivanje sprovedeno 2009. godine pokazalo je da ova formula ima niz zdravstvenih benefita.

Studija je obavljena u KBC „Bežanijska kosa“ i imala je za cilj da istraži delovanje Balans+ jogurta kod pacijenata sa funkcionalnim poremećajima digestivnog sistema. Rezultati su pokazali da jogurt pozitivno utiče na probavu, a takođe je primećeno i poboljšanje simptoma depresije kod ispitanika.

Tokom 60-dnevne studije, pacijenti su svakodnevno konzumirali 500g Balans+ jogurta podeljenog u dve doze. Redovni pregledi su obavljani kako bi se pratila promena stanja pacijenata. Rezultati su pokazali da je jogurt već nakon 10 dana upotrebe uspešno regulisao probavu, a nakon 60 dana je došlo do poboljšanja stanja kod 37% do 72% pacijenata u različitim aspektima.

Osim regulacije probave, redovna konzumacija Balans+ jogurta je pokazala i pozitivan uticaj na telesnu masu, telesne masti, telesnu vodu i depresiju.

Balans+ probiotski proizvodi

3,3 grama proteina
svega 41 kaloriju

Klinička studija o benefitima Balans+ proizvoda

Studija je dostupna svima, pa se možete uveriti u sve benefite Balans+ probiotskih proizvoda.

Često postavljana pitanja

Balans mlečni proizvodi, kao što je Balans+ jogurt, sadrže kombinaciju probiotskih kultura Lactobacillus acidophilus LA-5 i Bifidobacterium BB-12. Ove probiotske kulture su objedinjene u Bifido Digestio kompleksu, koji se koristi u svim Balans+ proizvodima. Osim toga, tu je vlakno Oligofruktoze koje služi kao “hrana” ovim probioticima, i tako uvećava njihovu snagu i efikasnost.

Da. Doza od 500g probiotskih proizvoda Balans+ na dnevnom nivou je sasvim dovoljna i ona koja se preporučuje za najbolje efekte.
Najpratkičnije je da rasporedite ovo tako da tokom doručka pojedete jednu polovinu, a tokom večere drugu. Na primer, šolja jogurta uz doručak i kiselo mleko uz večeru – i znate da ste učinili nešto dobro za svoj organizam i uneli potrebnu dnevnu dozu probiotika!

Da, svi probiotski mlečni proizvodi iz linije Balans+ imaju isti probiotski kompleks. Jedina razlika je u njihovoj teksturi i ukusu.
Probajte ih sve i sigurni smo da ćete lako pronaći svog favorita!

Pusti video zapis

Članci iz kojih ćete naučiti više o Balans+ liniji

Drugi IMLEK proizvodi

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.