Klinička studija o pozitivnom uticaju Balans+ jogurta na pacijente

Sadržaj

Klinički dokazana pozitivna svojstva proizvoda koje konzumiramo predstavljaju značajnu garanciju da radimo nešto zaista dobro za svoj organizam. Nažalost, takvih proizvoda je malo, pa je svest o postojanju i izboru onih najkvalitetnijih, klinički ispitanih namirnica izuzetno važna u uslovima raznovrsne, ali ne nužno i kvalitetne ponude prehrambenih proizvoda.

Balans+ probiotski fermentisani jogurt se već više od jedne decenije izdvaja kao jedini klinički ispitan jogurt na tržištu, a klinička studija sprovedena 2009. godine pokazala je da jogurt poseduje čitav niz zdravstvenih benefita zbog čega je postao više od običnog dodatka zdravom doručku.

Omiljeni Balans+ jogurt, godinama predstavlja ukusan deo svakog obroka i užine naših potrošača, uz niz korisnih, klinički ispitanih dejstava koji pospešuju normalno varenje i niz drugih procesa u organizmu.

Saznajte kako je tekla klinička studija koja je ovaj jogurt učinila jednim od najtraženijih mlečnih proizvoda na tržištu, i zašto ga pristalice zdravog načina života konzumiraju na svakodnevnom nivou.

Zašto je sprovedena klinička studija primene Balans+ jogurta?

Balans+ probiotski jogurt sadrži kombinaciju dve probiotske kulture (Lactobacillus acidophilus LA-5 i Bifidobacterium BB-12) sa prebiotikom oligofruktoze, objedinjene u Bifido Digestio kompleksu.

CIlj kliničke studije, sprovedene 2009. godine u periodu od januara do aprila meseca u KBC “Bežansijska kosa”, bio je da se utvrdi delovanje ove formule kod pacijenata sa funkcionalnim poremećajima sistema za varenje kod kojih su isključene teže prateće bolesti.

Pored toga, redovno konzumiranje našeg probiotskog jogurta pozitivno je delovalo i na simptome depresije kod ispitanika, koji su se ublažili u značajnoj meri nakon ovog perioda.

Slične kliničke studije na inostranim klinikama

Snažan motiv za ovu kliničku studiju su bile i već sprovedene slične studije u Sjedinjenim Američkim Državama, Švedskoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Egiptu i još nekoliko zemalja.

Cilj studija na inostranim klinikama ovih zemalja je bio da se ispita dejstvo pomenutog Bifido Digestio kompleksa na gerijatrijske i nepokretne pacijente sa konstipativnim smetnjama, pacijente na intenzivnoj antibiotskoj terapiji kod kojih su se ispoljila neželjena dejstva i pacijente sa putničkom dijarejom.

Studija je takođe obuhvatila i pacijente sa ulceroznim kolitisom kod kojih je urađena proktokolektomija i pacijente sa povišenim vrednostima holesterola, a rezultati su potvrdili pozitivno dejstvo Bifido Digestio kompleksa koji je bio glavni predmet studije.

Balans jogurt sa kiflicama na stolu

Metodi kliničke studije – ovako je KBC Bežanijska kosa dokazao pozitivno dejstvo

Šezdesetodnevna klinička studija sprovedena u KBC “Bežanijska kosa” uključila je 50 pacijenata starosne dobi između 18 i 75 godina.

Pacijenti su uključeni u studiju prema kriterijumu funkcionalnih poremećaja digestivnog sistema koji su se manifestovali kroz nadimanje i bol u trbuhu. Isključujući faktor su bili poremećaji digestivnog trakta organskog porekla, kao i osobe sa sličnim problemima koje su lečene i od drugih, težih oboljenja.

Svakodnevna konzumacija jogurta uz redovne preglede i konsultacije

Pacijenti koji su činili ciljnu grupu naše klinčke studije su na dnevnom nivou konzumirali 500g probiotskog fermentisanog mlečnog Balans+ proizvoda, koji je bio podeljen u dve doze.

Ovo je ujedno dnevna količina koja se preporučuje svim potrošačima našeg jogurta, kako bi se njegova svojstva optimalno ispoljila i delovala na organizam na očekivani način.

U cilju detaljnog praćenja promena stanja pacijenata, obavljali su se redovni pregledi počevši od nultog dana, kada su sprovedeni internistički pregledi, urađena im je kompletna krvna slika kao i biohemijska analiza.

Pored toga, rađena je i standardna zdravstvena anketa, kao i Bekova anketa depresivnosti, dok su sva druga pomoćna lekovita sredstva isključena iz terapije pacijenata tokom trajanja ove studije. Tokom 14 poseta koje su obavljene tokom trajanja kliničke studije, obavljeno je ukupno 14 poseta tokom kojih su pacijenti izražavali eventualne neželjene efekte ili tegobe.

Rezultati kliničke studije – kako je jogurt uticao na pacijente?

Da je klinička studija bila uspešna, kako za same pacijente tako i za naš Balans+ jogurt, pokazali su i više nego uspešni rezultati koji su tačno izmereni.

Klinička studija je potvrdila da Balans+ jogurt uspešno reguliše probavu i to nakon samo 10 dana upotrebe. To je pokazala analiza podataka koja se odnosi na najraniji period kliničke studije, a pozitivne promene su ostale bez oscilacija sve do kraja studije.

Nakon svih 60 dana kliničke studije, utvrđeno je poboljšanje stanja od 37% do 72% pacijenata. Kod 72% pacijenata je zapažena normalizacija kozistencije stolice.

Osećaj nadimanja je jedan od najvećih problema kada je reč o problemima digestivnog trakta, a redovna konzumacija Balans+ jogurta tokom kliničke studije dovela je do nestanka ovog neprijatnog osećaja kod 37% pacijenata.

Drugi pozitivni efekti redovne konzumacije

Osim što je dovela do značajnog poboljšanja kada je reč o problemima digestivnog trakta, redovna konzumacija Balans+ probiotskog jogurta doprinela je i drugim aspektima zdravlja i dobrog osećaja pacijenata.

Na kraju kliničke studije je utvrđeno da postoji značajna razlika u BMI (body mass index) poslednjeg dana u odnosu na prvi dan studije, a utvrđena je i razlika u procentu telesnih masti koje su smanjenje, i količini telesne vode koja je povećana.

Konzumacija jogurta se pozitivno odrazila i na skalu depresivnosti, a promena se ogleda u poboljšanju stanja na Bekovoj skali depresivnosti, i to za jedan stepen. Pacijenti koji su na početku kliničke studije bili blago depresivni, na kraju studije nisu imali ove simptome, dok su umereno depresivne osobe na kraju studije bile blago depresivne.

Čovek jede jogurt iz staklene posude

Značaj kliničke studije

Izuzetno veliki značaj ove studije se ogleda u kliničkoj potvrdi pozitivnog doprinosa Balans+ jogurta zdravlju i raspoloženju, a pre svega zdravom i funkcionalnom digestivnom traktu sa kojim su naši ispitanici imali problem.

O tome koliko je pozitivan doprinos jogurta stanju pacijenata, govori i činjenica da tokom celokupne kliničke studije nije bilo negativnih efekata ili neželjenih promena u stanju ili ponašanju pacijenata, što preporučuje jogurt kao namirnicu pogodnu za svakog ko želi kvalitetan i ukusan napitak uz obrok.

Balans+ jedini klinički ispitan jogurt na trižištu

Najveća važnost sprovedene kliničke studije leži u činjenici da je Balans+ jedini klinički ispitan jogurt na tržištu, što predstavlja sigurnost njegovog kvaliteta i doprinosa zdravlju i celokupnom dobrom osećaju tokom dana.

Samim tim, izborom ovog jogurta birate i napitak koji vam neće samo upotpuniti ukusan obrok, već će pozitivno delovati na vaš metabolizam, probleme sa varenjem i raspoloženje.

Mnogi mlečni proizvodi na tržištu su ukusni i pristupačni, ali samo jedan je ukusan, pristupačan i klinički dokazano zdrav za Vas i Vašu porodicu! Priuštite sebi 500g Balans+ jogurta svakog dana, što je optimalna količina ovog napitka koja obezbeđuje brojne zdravstvene benefite.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.