Slatka pavlaka Moja Kravica

Slatka pavlaka Moja Kravica je prava slatka pavlaka, napravljena od mleka, bez dodataka biljnih ulja i drugih sastojaka. Zbog visokog procenta mlečne masti, ona deserte obogaćuje dodatnim ukusom. Lako se muti, a daje neponovljivu kremastu teksturu pre svega poslastičarskim specijalitetima. Dostupna je u pakovanju od 250ml.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8g 3,1g 4,2g 277kj / 54kcal

Mlečna slatka pavlaka: kalorije i sastav

Sa 54 kalorije u 100g, ova slatka pavlaka je savršena opcija za različite recepte. Obogaćena sa 2,8g mlečne masti, 3,1g proteina i 4,2g ugljenih hidrata, njena kremasta tekstura i blagi ukus čine je idealnom za soseve, dezerte ili kafu, dodajući im notu luksuza bez preterivanja u kalorijama.

Slatka pavlaka za kolače, torte, peciva

Uloga slatke pavlake u tortama i kolačima je višestruka.

Moja Kravica slatka pavlaka koristi se za mućenje mekog, slatkog šlaga, kojim potom dekorišemo, prekrivamo ili punimo različite vrste kolača i torti. Kremast i bogat, šlag od slatke pavlake dodaje laganu i vazdušastu teksturu, koja pravi kontrast gustim slojevima testa, fila ili keksa.

Mlečna slatka pavlaka Moja Kravica je i osnovni sastojak mnogih kremastih punjenja i glazura. Kad se kombinuje sa tamnom čokoladom, slatka pavlaka postaje ukusno čokoladno punjenje, koje je idealno za filovanje torti ili dekoraciju kolača.

Slatka pavlaka takođe igra ključnu ulogu u pripremi različitih vrsta sladoleda. Daje im kremastu i glatku teksturu, koja je ključna za svaki kvalitetan sladoled. Koristi se i kao jedan od sastojaka za pravljenje različitih preliva, na primer – za svima omiljene palačinke.

Može se koristiti i za slane specijalitete, ukoliko vam ponestane Moja Kravica pavlake za kuvanje.

I na kraju – slatka pavlaka je osnovni sastojak nekih od najpoznatijih i najcenjenijih deserta na svetu, poput francuskog krem bruleea ili italijanskog tiramisua i panakote. Bez slatke pavlake, ovi deserti ne bi imali svoju prepoznatljivu teksturu i ukus.

Iskoristite njenu moć da transformišete deserte, dodajući im bogatstvo i kompleksnost ukusa i tekstura. Kada se pravilno koristi – slatka pavlaka može podići svaki desert na novi nivo.

Kako se muti Moja Kravica slatka pavlaka?

Na poleđini ambalaže – čeka vas uputstvo za mućenje u svega 2 koraka:
  1. Dobro je rashladite pre mućenja;
  2. Mikserom mutite svega 3-4 minuta – i to je sve!
Naravno, tu su i dodatni saveti za što ukusniji šlag:
  • Mutite slatku pavlaku polako i postepeno. Ako je mutite prebrzo, šlag će se previše razmutiti i neće biti čvrst.
  • Šećer nije neophodan, ali ga dodajte ako volite slađi šlag.
  • Prestanite da mutite šlag kada se počne da zgušnjava, 4 minuta će biti više nego dovoljno. Ukoliko mutite predugo – šlag će se pretvoriti u puter.

Recepti sa slatkom pavlakom

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.