Imlek > Proizvodi > Moja kravica > Slatka pavlaka Moja Kravica
Slatka pavlaka Moja Kravica
Slatka pavlaka Moja Kravica je prava slatka pavlaka, napravljena od mleka, bez dodataka biljnih ulja i drugih sastojaka. Zbog visokog procenta mlečne masti, ona deserte obogaćuje dodatnim ukusom. Lako se muti, a daje neponovljivu kremastu teksturu pre svega poslastičarskim specijalitetima. Dostupna je u pakovanju od 250ml.

Kalorije i nutritivni sastav:
Mlečna mast | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
2,8g | 3,1g | 4,2g | 277kj / 54kcal |
Mlečna slatka pavlaka: kalorije i sastav
Slatka pavlaka za kolače, torte, peciva
Uloga slatke pavlake u tortama i kolačima je višestruka.
Moja Kravica slatka pavlaka koristi se za mućenje mekog, slatkog šlaga, kojim potom dekorišemo, prekrivamo ili punimo različite vrste kolača i torti. Kremast i bogat, šlag od slatke pavlake dodaje laganu i vazdušastu teksturu, koja pravi kontrast gustim slojevima testa, fila ili keksa.
Mlečna slatka pavlaka Moja Kravica je i osnovni sastojak mnogih kremastih punjenja i glazura. Kad se kombinuje sa tamnom čokoladom, slatka pavlaka postaje ukusno čokoladno punjenje, koje je idealno za filovanje torti ili dekoraciju kolača.


Slatka pavlaka takođe igra ključnu ulogu u pripremi različitih vrsta sladoleda. Daje im kremastu i glatku teksturu, koja je ključna za svaki kvalitetan sladoled. Koristi se i kao jedan od sastojaka za pravljenje različitih preliva, na primer – za svima omiljene palačinke.
Može se koristiti i za slane specijalitete, ukoliko vam ponestane Moja Kravica pavlake za kuvanje.
I na kraju – slatka pavlaka je osnovni sastojak nekih od najpoznatijih i najcenjenijih deserta na svetu, poput francuskog krem bruleea ili italijanskog tiramisua i panakote. Bez slatke pavlake, ovi deserti ne bi imali svoju prepoznatljivu teksturu i ukus.
Iskoristite njenu moć da transformišete deserte, dodajući im bogatstvo i kompleksnost ukusa i tekstura. Kada se pravilno koristi – slatka pavlaka može podići svaki desert na novi nivo.
Kako se muti Moja Kravica slatka pavlaka?
- Dobro je rashladite pre mućenja;
- Mikserom mutite svega 3-4 minuta – i to je sve!
- Mutite slatku pavlaku polako i postepeno. Ako je mutite prebrzo, šlag će se previše razmutiti i neće biti čvrst.
- Šećer nije neophodan, ali ga dodajte ako volite slađi šlag.
- Prestanite da mutite šlag kada se počne da zgušnjava, 4 minuta će biti više nego dovoljno. Ukoliko mutite predugo – šlag će se pretvoriti u puter.

