Domaći sladoled – recepti za najbolji domaći sladoled

Sadržaj

Domaći sladoled je verovatno najukusniji način da se rashladite tokom vrelih letnjih dana.

I da – domaći sladoled može da bude ukusniji od kupovnog! Potrebno je samo da znate kako da ga napravite.

Osim toga, pravljenje domaćeg sladoleda omogućava vam da sami birate sastojke i ukuse, čineći sladoled zdravijom i prilagodljivijom poslasticom. Priredite sebi ovo slatko, domaće zadovoljstvo, a obavezno ga i podelite sa vama dragim ljudima!

U nastavku teksta podelićemo 5 recepata za domaći sladoled, a u svakom koristimo različite sastojke za stvaranje jedinstvenih ukusa. Uživajte u pripremi!

Domaći sladoled od jogurta sa jagodama

Vaš omiljeni Moja Kravica jogurt do sada ste verovatno koristili isključivo za slane recepture. Imamo iznenađenje – sa njim možete napraviti i fenomenalan, slatki sladoled sa jagodama!

Sastojci


Priprema

  1. Operite jagode, očistite ih i isecite ih na male komadiće;

  2. U srednjem tiganju pomešajte komadiće jagoda i šećer.

  3. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer ne rastvori i jagode ne puste sok – oko 10 minuta;

  4. Sklonite posudu sa ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi;

  5. U velikoj činiji umutite slatku pavlaku i jogurt dok smesa ne postane glatka;

  6. Dodajte ohlađenu mešavinu jagoda u činiju i mešajte da se sve lepo sjedini;

  7. Sipajte smesu u posudu predviđenu za zamrzavanje i zamrznite najmanje 6 sati ili dok se ne stegne.

Bonus savet:

Za još slađi sladoled, kao i intenzivniji ukus jagoda – koristite Jogood od jagode voćni jogurt umesto Moja Kravica jogurta!

Recept za domaći sladoled od čokolade

Očekivali ste samo voćne sladolede?

Ne priznajemo slatke recepture ukoliko u njima nema pomena čokolade! Evo zato recepta za domaći sladoled od čokolade za sve čokoljupce!

Sastojci:

Uputstva:

  1. U srednjem loncu zagrejte čokoladno mleko, slatku pavlaku i šećer na srednjoj temperaturi, neprestano mešajući, dok se šećer ne rastvori i smesa ne zagreje, ali ne i proključa;
  2. Sklonite lonac sa vatre i dodajte ekstrakt vanile, a potom smesu promešajte;
  3. Sipajte smesu u posudu za zamrzavanje i zamrznite 30 minuta;
  4. Posle 30 minuta izvadite posudu iz zamrzivača i dobro promešajte kašikom ili špatulom – cilj je da razbijete sve kristale leda;
  5. Vratite posudu u zamrzivač i zamrznite na još 3-4 sata ili dok se ne stegne.

Bonus savet:

Želite komadiće čokolade u sladoledu?

Uzmite tablu vaše omiljene mlečne čokolade, iseckajte na sitne komadiće, ubacite u smesu sa sladoledom pre zamrzavanja i dobro promešajte. Ukoliko ste za bogatiji, a sličan osvežavajući desert: pročitajte naš blog sa receptima za sladoled tortu.

Domaći sladoled sa borovnicom

Borovnica ima sasvim poseban ukus, a i boju.

Ko je za ljubičasto ledeno zadovoljstvo?

Evo recepta.

Sastojci:

Priprema:

  1. Operite borovnice i sipajte ih u srednju šerpu sa šećerom. Kuvajte na srednjoj temperaturi često mešajući, dok se šećer ne rastvori i borovnice puste sok, oko 10 minuta;
  2. Skinite šerpu sa vatre i ostavite mešavinu borovnica da se ohladi na sobnoj temperaturi;
  3. U velikoj posudi umutite gustu pavlaku i maslac (koji ste prethodno držali na sobnoj temperaturi) dok smesa ne postane glatka;
  4. Dodajte ohlađenu mešavinu borovnica u činiju i promešajte da se sjedini;
  5. Sipajte smesu u posudu za zamrzavanje i zamrznite na najmanje 6 sati ili dok se ne stegne.

Egzotika u vašoj kuhinji: recept za najbolji domaći sladoled od ananasa i kokosa

Ko je za malo egzotičnih letnjih ukusa?

Sastojci:

Priprema:

  1. U blenderu izmiksajte seckani ananas u pire dok smesa ne bude glatka, a najbolje na što manjoj brzini i što kraće, da ne bi postao sok;
  2. U srednjem loncu zagrejte kokosovo mleko, pavlaku i šećer, neprestano mešajući, dok se šećer ne rastvori i smesa ne zagreje, ali ne i proključa;
  3. Sklonite tiganj sa ringle i pomešajte pire od ananasa i ekstrakt vanile;
  4. Sipajte smesu u posudu za zamrzavanje i zamrznite na 30 minuta;
  5. Posle 30 minuta izvadite posudu iz zamrzivača i dobro promešajte mešavinu kašikom da razbijete sve kristale leda;
  6. Vratite posudu u zamrzivač i zamrznite na još 3-4 sata ili dok se ne stegne.

Bonus savet:

Obogatite vaš sladoled dodajući smesi i Grekos grčki voćni jogurt Tropic Mix sa ananasom i kokosom.

Zahvalite nam se kasnije!

Domaći sladoled od bele čokolade i maline

Ovaj sladoled ima nezaboravan ukus!

Evo kako ga možete napraviti.

Sastojci:

Uputstvo:

  1. Operite maline i sipajte ih u srednju šerpu sa šećerom;
  2. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer ne rastvori i maline puste sok, oko 10 minuta;
  3. Skinite posudu sa ringle i ostavite mešavinu malina da se ohladi na sobnoj temperaturi;
  4. U posebnom loncu zagrejte mlečnu i belu čokoladu na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se čokolada ne otopi i smesa ne zagreje, ali ne proključa;
  5. Skinite lonac sa vatre i ostavite čokoladnu mešavinu da se ohladi na sobnoj temperaturi;
  6. U velikoj činiji umutite slatku pavlaku i smesu sa malinama dok smesa ne postane glatka;
  7. Dodajte ohlađenu mešavinu bele čokolade u činiju i mešajte da se sve dobro sjedini;
  8. Sipajte smesu u posudu za zamrzavanje i zamrznite najmanje 6 sati ili dok se ne stegne.

Nadamo se da ćete uživati u pravljenju i degustaciji najboljih domaćih sladoleda!

Dodatni saveti za najlepše domaće sladolede iz vaše kuhinje

Pravljenje domaćeg sladoleda zahteva određenu pažnju na detaljima.

Zato vam dajemo nekoliko bonus saveta koje treba imati na umu.

Jedna od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir je kvalitet sastojaka koje koristite. Visokokvalitetni Imlek mlečni proizvodi, sveže voće i ekstrakt vanile dobrog kvaliteta mogu pomoći da poboljšate ukus i teksturu vašeg sladoleda. Izbegavajte korišćenje nekvalitetnih sastojaka, jer mogu da rezultiraju neukusnim sladoledom.

Još jedan važan savet je da ohladite smesu pre nego što je zamrznete. Ovo će pomoći da se brže zamrzne i rezultira teksturom koja je kremastija i lepša. Možete čak i prethodno da ohladite posudu za mešanje i pribor da biste bili sigurni da je sve hladno pre nego što počnete sa pravljenjem.

Eksperimentisanje sa sastojcima i njihovim mešanjem je još jedan odličan način da poboljšate ukus svog domaćeg sladoleda. Možete dodati voće, orašaste plodove, bombone ili čak alkohol u svoju mešavinu sladoleda da biste stvorili jedinstvene ukuse. Vaš sladoled, uz malo truda, može imati jednako očaravajuć i kompleksan ukus koliko i nezaboravna letnja torta. Nemojte se plašiti da budete kreativni!

Kada dođe vreme da poslužite svoj domaći sladoled, važno je da ga pustite da omekša nekoliko minuta pre nego što ga sipate. Ovo će pomoći da bude lakši za sipanje i posluživanje.

Na kraju, važno je imati na umu da je za pravljenje domaćeg sladoleda potrebno vreme i strpljenje.

Ne žurite sa procesom i budite spremni da provedete neko vreme eksperimentišući sa različitim sastojcima i tehnikama. Uz malo vežbe i istrajnosti, možete napraviti ukusan domaći sladoled koji se može meriti sa onim koji možete kupiti u prodavnici!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.