Sladoled torta recepti - najlepše torte od sladoleda
Sadržaj
Sladoled torta sa jagodama Najlepša sladoled torta sa malinama Jednostavna sladoled torta sa čokoladomSladoled torta je poslastica koja spaja najbolje od oba sveta: bogatstvo kremastog sladoleda i divan ukus sočnih torti. Bez obzira da li je pripremate za rođendan, proslavu ili za čisto uživanje, ova sladoled torta će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i osvežavajućom teksturom!
Spremite se za letnju magiju koja će vas oduševiti svakim zalogajem!
Sladoled torta sa jagodama
Recept za sladoled tortu sa jagodama je prilično jednostavan, a ukus ove torte je garant za potpuno uživanje, videćete.
Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ovu poslasticu, gde će njihov intenzitet ukusa doći u prvi plan. Ako volite ukus jagoda - ova sladoled torta će vam biti omiljena.
Evo koraka za pripremu i sastojaka koji će vam biti potrebni za letnji ledeni desert.
Sladoled torta sa jagodama recept
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g oštrog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 80 ml vode
- 80 ml ulja
- Dodatno po želji: par kašika Moja Kravica mleka za prelivanje biskvita
Za krem:
- 4 žumanca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 6 kašika šećera
- 600 ml Moja Kravica mleka
- 150 g Moja Kravica maslaca
- 3 kašike šećera u prahu
- 150 ml Moja Kravica mlečne slatke pavlake
- 500 g svežih jagoda
Za dekoraciju:
- 350 ml Moja Kravica mlečne slatke pavlake
- Jagode
Priprema:
- Za biskvit, u jednoj posudi pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu i ulje, pa kratko izmutite mikserom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro izmutite dok se sastojci sjedine.
- U drugoj posudi, umutite belanca sa prstohvatom soli postepeno dodajući preostalih 100 g šećera, dok ne dobijete čvrst sneg. Lagano kašikom dodajte sneg od belanaca u prethodnu smesu, pa sve pažljivo sjedinite špatulom.
- Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup prečnika 26 cm, obložen pek papirom, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta, dok ne dobije lepu zlatno žutu boju.
- Za krem, mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte puding, gustin i oko 200 ml od ukupnih 600 ml mleka, pa dobro promešajte.
- Preostalo mleko stavite na šporet da proključa, zatim ulijte smesu od žumanaca i kuvajte dok se krema ne zgusne. Prekrijte kuvanu kremu prozirnom folijom da se ne stvori korica i ohladite je do sobne temperature.
- Mikserom sjedinite maslac sa šećerom u prahu, a zatim ga dodajte ohlađenoj kremi i dobro izmutite mikserom dok ne postane penasta. Umutite i slatku pavlaku, pa je pažljivo kašikom dodajte u krem i mešajte laganim pokretima dok se sve sjedini.
- Ohlađen biskvit stavite na odgovarajući tanjir i ravnomerno ga prelijte sa par kašika mleka. Nanesite polovinu pripremljene kreme preko biskvita, a zatim poslažite oprane jagode isečene na polovine.
- Preostalu kremu nanesite preko jagoda i poravnajte površinu.
- Tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom i dodatno ukrasite sa svežim jagodama po želji.
- Dobro rashladite tortu u frižideru i uživajte u ovom unikatnom kremastom voćnom desertu.
Uživajte u pripremi i posluživanju ove neodoljive jagodaste torte!
Najlepša sladoled torta sa malinama
Najbolje od svega je što ne morate da čekate leto - sladoled torta sa malinama može se praviti i od svežih, ali i smrznutih malina.
Malina je zdrava, ukusna i simbol je domaćeg voćarstva.
Proslavimo je kako dolikuje.
Evo kako da pripremite sladoled tortu sa malinama.
Sladoled torta sa malinama recept
Sastojci:
Za bazu:
- 150 g mlevenog keksa
- 50 g rastopljenog putera
Za fil sa malinama:
- 300 ml Moja Kravica slatke pavlake
- 300 g svežih malina
Za čokoladni fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 2,5 kašike kakao praha
I još:
- Čokoladni sirup
Priprema:
- Pomešajte puter sa mlevenim keksom da dobijete kompaktnu smesu. Utisnite smesu na dno vatrostalne posude kako biste napravili koru.
- Umutite slatku pavlaku sa kondenzovanim mlekom, a zatim dodajte sveže maline. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
- Za čokoladni fil, umutite slatku pavlaku si dodajte kakao prah. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete kremastu smesu.
- Preko kore, sipajte polovinu malinastog fila, a zatim dodajte malo čokoladnog sirupa. Prelijte filom od čokolade, pa ponovno dodajte čokoladni sirup. Na kraju dodajte drugu polovinu fila od malina.
- Stavite tortu u zamrzivač da se potpuno zamrzne.
- Pre posluživanja, izvadite tortu iz zamrzivača i ostavite da se malo otopi kako biste je lakše rezali i poslužili.
Uživajte u ovom jedinstvenom desertu sa savršenom kombinacijom malina i čokolade!
Nije li ovo bio jedan od najjednostavnijih recepata za torte koje imate?
Jednostavna sladoled torta sa čokoladom
Čokolada, sladoled, torta - jesu li ovo i vaše omiljene reči iz “gastronomija” odeljka u svakom rečniku?
Onda je ova sladoled torta vaš novi omiljeni desert za iznenadne goste, za nedeljni ručak ili možda - samo za vas, kada želite da se razmazite i ne mislite na kalorije.
Najbolje od svega je što se ova jednostavna sladoled torta pravi za svega 10-15 minuta. Biće savršen izbor za slatko, letnje osveženje.
Čokoladna sladoled torta recept
Sastojci:
Za koru:
- 200 g čokoladnih keksa (bilo kojih, a najbolje iz prodavnica zdrave hrane, na meru)
- 100 g putera, otopljenog
Za fil:
- 500 ml Moja Kravica slatke pavlake
- 200 ml Moja Kravica čokoladnog mleka
- 200 g čokolade za kuvanje, iseckane na komadiće
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade, iseckane na listiće
- šlag po želji
Priprema:
- U blenderu sameljite čokoladne keksiće dok ne dobijete sitne mrvice. Dodajte otopljeni puter i dobro izmešajte da se sve sjedini. Smesu utisnite na dno okruglog kalupa za torte.
- U šerpi zagrejte čokoladno mleko na srednjoj temperaturi. Dodajte čokoladu za kuvanje, šećer i vanilin ekstrakt. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa ne postane glatka. Sklonite sa šporeta i ostavite da se malo ohladi.
- U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu strukturu. Dodajte ohlađenu čokoladnu smesu i pažljivo sjedinite špatulom.
- Prelijte fil preko kore u kalupu, poravnajte površinu i stavite u zamrzivač da se torta stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
- Pre služenja, ukrasite tortu listićima čokolade i dodajte šlag po želji. Ostavite tortu da se malo odmrzne pre sečenja.
Uživajte u ovoj ukusnoj čokoladnoj sladoled torti, savršenoj za ljubitelje čokolade i osvežavajućeg sladoleda!