Švarcvald torta – najbolji recepti za Švarcvald tortu

Sadržaj

Švarcvald torta – tamo gde se savršenstvo čokolade susreće s osvežavajućim notama višanja, kreirajući ukus jedne od omiljenih torti u celom svetu.

Švarcvald torta, poznata i kao Crna šuma (Black Forest), svojim bogatim ukusom i prelepim izgledom, lako osvaja srca gurmana. Iako je njeno ime nemačkog porekla, ova torta je postala globalni klasik koji se priprema i u najudaljenijim delovima sveta. Sa svojim slojevima čokoladne kore, kremastim filom, komadima višanja, šlagom i rendanom čokoladom, Švarcvald torta je sinonim za luksuznu poslasticu koju možete pripremiti i za posebne prilike i za standardne dane, kada samo želite da se počastite nečim posebnim.

Švarcvald torta je prava poslastica za sve ljubitelje čokolade i voća, a mi vam donosimo najbolje recepte i savete kako da je pripremite kod kuće!

Povešćemo vas kroz nekoliko fantastičnih recepata za pripremu Švarcvald torte, bez obzira na vaš nivo kulinarskog iskustva. Čak i potpuni početnici u svetu slatkih delicija, uz ove recepte i korisne savete uspeće da stvore savršenstvo koje će oduševiti vaše čulo ukusa.

Švarcvald torta recept – klasičan recept za najukusniju Švarcvald tortu

Spremite se da zaronite u čarobni svet mešavine čokolade, višanja i neodoljivog kremastog fila, jer krećemo na putovanje koje će zadovoljiti vaše apetite. Bez daljeg odlaganja, idemo da pripremimo Švarcvald tortu u kojoj ćete istinski uživati!

Sastojci

  • Za koru:

  • 200 g tamne čokolade (sa visokim procentom kakaa);

  • 200 g Moja Kravica maslaca;

  • 200 g šećera;

  • 4 jaja;

  • 1 kašika vanilin šećera;

  • 200 g brašna;

  • 2 kašike kakaa u prahu;

  • 1 kašičica praška za pecivo;

  • Prstohvat soli.

  • Za fil:

  • 500 ml Moja Kravica slatke pavlake;

  • 2 kašike šećera u prahu;

  • 1 kašičica ekstrakta vanile;

  • 500 g višanja (sveže ili iz kompota).

  • Za dekorisanje:

  • Rendana tamna čokolada ili čokoladne mrvice;

  • Višnje (za dekoraciju);

  • Šlag (opciono).


Priprema

    Priprema kore:

    1. Prethodno ugrejte rernu na 180°C. Na dnu dva okrugla kalupa za torte (prečnika oko 22 cm) stavite krugove pek-papira i blago ih podmažite.

    2. Otopite tamnu čokoladu i puter na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Ostavite da se malo ohladi.

    3. U velikoj posudi, mutite jaja, šećer i vanilin šećer dok smesa ne postane svetla i penasta.

    4. Umutite otopljenu čokoladu i puter u smesu sa jajima i šećerom.

    5. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli. Nežno promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

    6. Podelite smesu ravnomerno između dva kalupa. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok kora ne bude čvrsta na dodir, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista – tako je najsigurnije proveriti da li je kora dobro pečena.

    7. Izvadite iz rerne i ostavite da se biskviti potpuno ohlade.

    Priprema fila:

    1. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom dok ne postane čvrsta, ali ne previše čvrsta.

    Slaganje torte:

    1. Prvi biskvit stavite na poslužavnik ili tanjir za torte.

    2. Premažite polovinom pripremljenog fila preko prvog biskvita.

    3. Ravnomerno rasporedite višnje preko fila.

    4. Stavite drugi biskvit preko višanja.

    5. Preostali fil stavite preko drugog biskvita i poravnajte.

    Dekoracija:

    1. Ukrasite tortu čokoladnim mrvicama ili još bolje – rendanom tamnom čokoladom.

    2. Dodajte nekoliko višanja na vrh za dodatni ukras.

    3. Po želji, možete poslužiti šlag uz tortu.

Preporučujemo da pre posluživanja Švarcvald tortu ostavite u frižideru nekoliko sati (ili preko noći), kako bi se stegla, a ukusi se sjedinili.

Švarcvald bez pečenja – recept

Ako obožavate ukus Švarcvald torte, ali ne i da palite rernu radi prirpremee poslastice, i imamo rešenje za vas, a ono se zove: Švarcvald čokoladno-voćna torta bez pečenja! Ova sočna poslastica kombinuje hrskavu koru od keksa sa bogatim slojem višanja i kremastim belim slojem od Ella sira, a sve to je preliveno čokoladnim prelivom. Spremite se da uživate u savršenoj kombinaciji tekstura i ukusa u svakom zalogaju!

Sastojci:

Za koru:

Za fil od višanja:

  • 300 g zamrznutih višanja
  • 3 supene kašike šećera
  • 1 supena kašika soka od limuna
  • 2 supene kašike gustina
  • 3 supene kašike vode

Za beli fil:

Za čokoladni preliv (ganaš):

Priprema:

Kora:

  1. U velikoj posudi, pomešajte mleveni keks i mlevene orahe. Dodajte čokoladni namaz. Istopljeni maslac dodajte smesi kada se malo prohladi. Na kraju, u smesu sipajte mleko i sve dobro promešajte tako da se sastojci sjedine. Smesu utisnite u kalup prečnika 24 cm i stavite je u frižider da se stegne.

Fil od višanja:

  1. U šerpu stavite zamrznute višnje, šećer i sok od limuna. U posebnoj posudi razmutite gustin u vodi i zatim dodajte smesi sa višnjama. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Rasporedite je preko kore i vratite tortu u frižider.

Priprema belog fila:

  1. Umutite Ella sir sa prah šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku i mutite nekoliko minuta dok se fil ne stegne. Premažite ovu smesu preko sloja sa višnjama i ponovo stavite tortu u frižider.
  2. Za čokoladni preliv (ganaš): Otopite tamnu čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom. Prelijte ovu smesu preko torte.
  3. Ostavite tortu da se hladi u frižideru 3-4 sata, idealno preko noći, pre nego što je poslužite.
Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.