Voćne torte – ideje i recepti za najukusnije voćne torte

Sadržaj

Voćne torte bogatog ukusa i kremaste teksture predstavljaju jedan od najpopularnijih slatkiša u mnogim knjigama recepata.

Da li najlepše voćne poslastice bude i vaša čula?

Ako nemate puno iskustva u kuhinji, onda će vas obradovati činjenica da su za ove torte recepti jednostavni. Vaša omiljena poslastica od višanja, malina, jagoda, ali i drugog voća – brzo može biti na vašoj trpezi!

Nastavite da čitate naš tekst, pronađite omiljeni recept za torte sa voćem i unesite novitete u svoju svakodnevicu.

Najlepše torte od voća – koristite sezonsko voće i kvalitetne sastojke

Dolaze vam gosti?

Ili jednostavno želite da sa ukućanima uživate u dezertu bogatog ukusa?

Kremaste, osvežavajuće i lagane – torte sa voćem su idealna poslastica za sve prilike.

Kako bi vaš recept za voćnu tortu bio uspešan, najbolje je da koristite sezonsko voće, ono koje u tom trenutku možete pronaći na tezgama pijaca. Prednost koju ljubitelji kulinarstva danas imaju zasigurno je i mogućnost da tokom cele godine kupuju smrznuto voće, pa tako čak i tokom hladne zime se može praviti voćni kolač ili torta sa jagodama, višnjama, malinama i drugim sočnim voćem.

Osim svežeg voća i drugi sastojci igraju ulogu u finalnom ukusu vaše poslastice, pa je tako važno da ih pažljivo birate. Uspešni recepti za osvežavajuće voćne torte kreirani su uz upotrebu kvalitetnih mlečnih proizvoda kakve vam Imlek donosi već nekoliko decenija!

Uz naš Ella sir, Moja Kravica mleko, ali i neizostavnu Moja Kravica slatku pavlaku i druge mlečne proizvode – svaki vaš recept dobiće osvežavajuć i bogat ukus!

Sočna voćna torta sa višnjama – zadovoljstvo za sva čula

Višnje su mnogima omiljeno voće za ukusne poslastice.

Zašto je torta sa višnjama rado viđen gost na trpezama?

Kiselkast ukus višnje u kombinaciji sa drugim sastojcima je pun pogodak za poslasticu čiji ukus budi sva čula. Ako i vi želite da obradujete svoja nepca bogatim ukusom torte sa višnjama, pogledajte recept koji smo pripremili za vas.

Sastojci:

  • 300 – 350 g višanja, očišćenih i presečenih na pola
  • 600 g šećera
  • 360 g brašna
  • 340 g Moja Kravica maslaca
  • 6 jaja
  • 2 kašike ekstrakta od vanile
  • 1 kašičica soli
  • 230 g Ella sira
  • Oko 50 g šećera u prahu za posipanje preko torte

Priprema:

Pre pripreme torte, izvadite jaja i maslac iz frižidera kako bi bili sobne temperature kada započnete sa pripremom ovog dezerta.

Kalup za tortu od 24 cm premažite Moja Kravica maslacem, pospite brašno i ostavite sa strane. U jednoj manjoj činiji pomešajte višnje sa delom šećera (oko 100 g) i ostavite sa strane dok pripremate testo za tortu, kako bi se pomešali sok od višanja i šećer. U drugoj posudi pomešajte brašno i so i ostavite sa strane. U većoj činiji dobro umutite maslac, potom dodajte preostali šećer i mutite mikserom velikom brzinom, oko 5 minuta. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog jaja dobro umutite smesu. Dodajte ekstrakt vanile. Promenite brzinu miksera na srednju. Sipajte deo mešavine brašna i soli, potom Ella sir i drugi deo brašna. Sve dobro promešajte dok se ne sjedini.

Višnje koje su stajale sa strane dobro ocedite, a sok koji je ostao sačuvajte. Polako, silikonskom špatulom, u testo dodajte višnje. Zatim testo sipajte u pripremljen kalup ili tepsiju i lagano protresite da se izravna. U rerni zagrejanoj na 165 °C pecite kolač dok ne porumeni, oko sat vremena.

Dok se torta peče, u manju šerpu sipajte sirup od višanja koji ste ostavili i kuvajte oko 5 minuta uz mešanje. Kada se zgusne, spreman je. Kada je torta sa višnjama ispečena i ohlađena oko 20-ak minuta, premažite je odozgo i sa strane sirupom. Ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi i pospite šećerom u prahu po želji.

Iako ova poslastica sa višnjama oduzima nešto više vremena, nakon što je probate shvatićete da se sav trud isplatio. Uživajte u neodoljivom ukusu i kremastoj teksturi.

Najlepše voćne torte sa malinama – recepti za dezerte osvežavajućeg ukusa

U sočnim malinama možemo uživati tokom cele godine, ali svakako je da one sveže, koje stižu početkom jula, imaju bogat i pun ukus i najbolje su za pripremu poslastica.

Ako volite ukus malina, zasigurno će vam se dopasti recepti koje smo pripremili za vas.

Brza voćna torta sa malinama – letnja poslastica neodoljivog ukusa

Brza, jednostavna i osvežavajuća, torta sa malinama zadovoljiće sva vaša čula! Za pripremu vam je potrebno nekoliko minuta i još par sati za hlađenje torte.

Sastojci:

Priprema:

Slatku pavlaku umutite u šlag. U drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, ali ne previše, te smesu dodajte umućenoj slatkoj pavlaci. Potom dodajte mleveni keks i promešajte. Na kraju sipajte maline, pa sve dobro promešajte i stavite na tacnu ili kalup prečnika 24 cm. Potrebno je da se torta sa malinama ohladi u frižideru oko 3h.

Za dekoraciju umutite slatku pavlaku u šlag i pospite bobičastim voćem po želji.

Uživajte u ukusoj letnjoj torti!

Ako tražite inspiraciju za još neke torte idealne za letnju sezonu, pročitajte naš tekst na tu temu.

Voćna torta sa gotovim korama i malinama – poslastica koja će zadovoljiti sve sladokusce

Bez mnogo truda, sa gotovim korama i neodoljivim malinama, na vašoj trpezi naći će se dezert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pogledajte recept koji smo pripremili za vas!

Sastojci:

  • 1 pakovanje svetlih kora za tortu od 700 g

Sastojci za prvi fil:

Sastojci za drugi fil:

  • 1 kg malina
  • 10 kašika šećera
  • 200 ml vode
  • 2 pudinga od maline

Sastojci za treći fil:

  • 500 g šlag krema
  • 500 ml gazirane vode

Priprema:

Prvi fil: U posudi sjedinite Moja Kravica kiselu pavlaku i šećer u prahu, te dobro promešajte i dodajte mleveni keks, pa sve izmešajte.

Drugi fil: U šerpu stavite 1 kg malina i 10 kašika šećera. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne u potpunosti. U drugoj posudi izmešajte 2 pudinga i 200 ml vode pa dodajte u maline koje su na ringli i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Treći fil: Umutite 500 g šlag krema sa 500 ml gazirane vode. Od ove smese uzmite 6 kašika, dodajte u prvi fil i sjedinite.

Došlo je vreme za filovanje. S obzirom na to da su kore mekane, nema potrebe da ih prskate. Na tacnu odgovarajuće veličine stavite koru, premažite sa ⅓ prvog fila, zatim ⅓ drugog fila i na kraju ⅓ trećeg fila. Postupak ponovite još dva puta i završite šlagom.

Uživajte u kremastom dezertu!

Najlepša voćna torta sa piškotama – ukusna i brza voćna torta sa jagodama

Da li je voćna torta sa jagodama na listi vaših omiljenih slatkiša?

Onda će vas ukus ove brze voćne torte bez pečenja oboriti sa nogu!

Voćna torta sa jagodama se po receptu koji smo pripremili za vas, veoma jednostavno sprema. Na isti način možete je pripremati i sa drugim voćem u čijem ukusu uživate.

Sastojci:

  • 500 g Moja Kravica kisele pavlake
  • 300 g jagoda
  • 8 kašika šećera
  • 500 g piškota
  • 200 ml Moja Kravica mleka (za piškote)
  • 1 kesica šlaga
  • 100 ml Moja Kravica mleka (za šlag)

Priprema:

Sjedinite kiselu pavlaku i šećer i promešajte ih kašikom. Smesi dodajte oprane i sitno naseckane jagode. U jedan dublji tanjir sipajte mleko u koji ćete umakati piškote, te ih ređati na poslužavnik. Preko piškota stavite fil, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Izbrojte piškote tako da svaki red ima jednak broj. Umutite šlag sa mlekom, pa premažite tortu, stavite da odstoji u frižideru nekoliko sati i vaša torta sa jagodama je spremna za posluženje!

Osvežavajuća voćna torta sa borovnicama

Najlepše su one voćne torte koje nude slatko osveženje u vrelim letnjim danima, koje su lagne, a opet – preukusne. Ova osvežavajuća voćna torta sa borovnicama je baš takva. Evo i recepta:

Sastojci:

Za koru:

  • 200g šećera
  • 4 jaja
  • 200g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Za fil:

Priprema:

  1. Umutite šećer, jaja i vanilin šećer dok ne postanu kremasti. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa lagano promešajte.
  2. Izlijte smesu u kalup za tortu i pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Za proveru, ubodite čačkalicu kroz koru, nije dobro pečena sve dok čačkalica ne izađe čista.
  3. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. U posudu sipajte borovnice i šećer, pa kuvajte na laganoj vatri dok ne dobijete gusti sos, kao kada kuvate džem. Ostavite da se ohladi.
  4. Pripremite želatin prema uputstvima na pakovanju. Pomešajte grčki jogurt i ohlađene borovnice, dodajte želatin i dobro promešajte.
  5. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag, pa je dodajte u smesu sa borovnicama.
  6. Kada se kora ohladi, prelijte je sa kremom od borovnica.
  7. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati ili preko noći da se dobro stegne.
  8. Pre služenja, možete ukrasiti tortu svežim borovnicama ili šlagom.

Imlek mlečni proizvodi će vaše recepte dovesti do savršenstva i doprineti da uživate u svakom zalogaju slatkog specijaliteta koji ste pripremili! Nadamo se da vas je naš tekst inspirisao da na vašu trpezu donesete kremaste torte fantastičnog ukusa.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.