Koh recepti – jednostavni recepti za koh neodoljivog ukusa

Sadržaj

Tražite najjednostavniji recept za koh?

Želite da se oprobate u pripremi najsočnijeg kolača jednostavne recepture?

Na pravom ste mestu!

Jedinstven ukus, vazdušasta tekstura i laka priprema ovog sočnog i mekanog kolača retko koga ostave ravnodušnim, te je za koh recept izuzetno tražen. Nastavite da čitate naš tekst, upoznajte se sa receptom za starinski koh, kao i sa nešto drugačijim receptima i ukusima koji bude sva čula!

Sočni koh – starinski recept za koh sa grizom fantastičnog ukusa

Za domaći starinski koh od griza, recept je veoma jednostavan i praktičan – baš onakav kakav su koristile naše bake za pripremu ovog ukusnog i sočnog kolača.

Koh od griza po starinskom receptu, bez belog brašna ima posebnu vazdušastu strukturu, a kada se u njega doda Moja Kravica mleko, dobija specifičan, osvežavajući ukus. Ukoliko želite da se i na vašem slatkom meniju nađe fantastičan koh, recept će vam biti izuzetno jednostavan, budući da vam je potrebno svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 9 kašika griza
  • 1 l Moja Kravica mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, te mikserom belanca umutite u “čvrst sneg”. Nakon toga dodajte šećer postepeno, tako da ne narušite strukturu smese. Nastavite da mutite belanca i šećer dok se u potpunosti ne sjedine. Zatim smesi postepeno dodajte griz, prašak za pecivo i 6 žumanaca koja su vam ostala, te sve dobro, ali pažljivo promešajte. Pleh premažite Moja Kravica maslacem i pospite običnim brašnom, tako da sve bude prekriveno.

Sipajte smesu u pleh, ravnomerno rasporedite i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 °C sve dok se ivice ne odvoje od tepsije, oko 15-ak minuta.

Dok se kolač peče, u šerpu sipajte mleko i šećer i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. Postepeno mešajte kako ne bi zagorelo. Kolač prelijte mešavinom mleka i šećera i ostavite da se ohladi. Po ukusu možete posuti šećerom u prahu ili kakao prahom.

Uživajte u neodoljivom kohu.

Ovaj najjednostavniji recept za koh sa grizom brzo će postati deo vaše knjige recepata!

sastojci za pripremu koha

Koh sa slatkom pavlakom – zadovoljstvo za sva nepca

Poznato je da Moja Kravica mlečna slatka pavlaka svakoj poslastici dodaje jedinstven ukus i kreira sjajnu završnicu koju teško da nešto može nadmašiti. Tako će i kolač sa slatkom pavlakom imati fantastičan ukus i teksturu koja se topi pod nepcima i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Sastojci za patišpanj:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika pšeničnog brašna
  • 6 kašika griza
  • 5 kašika ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za preliv:

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. U jednoj posudi umutite belanca i 5 kašika šećera u “čvrst sneg”, potom dodajte žumanca, ulje, pšenično brašno, prašak za pecivo i na samom kraju griz. Sve sastojke sjedinite laganim mešanjem žicom. U pleh stavite papir za pečenje, sipajte smesu i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 °C oko 20 minuta. Znaćete da je kolač gotov kada poprimi zlatnu nijansu i kada se korice odvoje od ivice pleha.

Dok je kolač u rerni, promešajte mleko i šećer i kuvajte do ključanja. Nakon što se ispeče, pažljivo ga izvadite iz pleha, na dno sipajte Moja Kravica mlečnu slatku pavlaku i vratite koh preko nje. Izbockajte kolač viljuškom ili čačkalicama (kako bi upio mleko) i prelijte mlekom.

Za najbolji ukus poslastice – služite hladno.

Prijatno!

Koh sa karamelom – neodoljiv preliv podiže ukus na viši nivo

Ako želite da ostanete praktični, ali volite da eksperimentišete i novi recepti za torte i kolače često su deo vašeg menija – onda je verzija ovog kolača sa karamelom idealan izbor za vas. Ovako pripremljen kolač u najvećoj meri podseća na popularni tri leće, ali je ipak znatno jednostavniji za pripremu.

Sastojci za patišpanj:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 8 kašika griza
  • 1 kesica praška za pecivo

Sastojci za preliv od mleka:

Sastojci za preliv od karamele:

  • 1 puding od karamele
  • 2 kašike šećera
  • 3 dl vode

Priprema:

Jaja i šećer dobro umutite, te dodajte griz koji ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo. Pleh premažite Moja Kravica maslacem i pospite brašna tako da ga svuda bude po malo. Pecite dok ne porumeni (oko 15 minuta) u rerni prethodno zagrejanoj na 200 °C.

Dok se kolač peče, napravite preliv od mleka tako što ćete vanilin šećer i kristal šećer sipati u mleko i kuvati do ključanja. Kada se malo prohladi, prelijte gotov kolač mlekom. Nakon toga, sve što je preostalo jeste preliv od karamele!

Skuvajte puding sa vodom po uputstvu sa pakovanja te ga prelijte preko kolača i ravnomerno rasporedite.

Kolač služite ohlađen!

Nadamo se da vas je naš tekst inspirisao za unošenje novih ukusa u vašu kuhinju, i da će se predloženi recepti za koh uskoro naći i na vašoj trpezi. Imlek mlečni proizvodi uvek su uz vas, spremni da svakom receptu daju poseban šmek!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.