Pavlaka za kuvanje

Pavlaka za kuvanje Moja Kravica je neutralna mlečna pavlaka koja jelima daje pun ukus i kremastu teksturu. Pravimo je koristeći isključivo kvalitetno mleko, što joj daje prepoznatljivo bogatstvo ukusa. Rado je mešamo u omiljene čorbe, soseve i slane specijalitete.

Kalorije i nutritivni sastav:

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
20g 2,4g 4,1g 850,5kJ/206 kcal

Moja Kravica pavlaka za kuvanje - svako jelo postaje ukusnije

Mlečna pavlaka je jedan od sastojaka koji uvek treba imati u frižideru. Spada među vešto čuvane “tajne sastojake” iskusnih kuvara. Ovaj jednostavan dodatak svako jelo pretvara u pravo kremasto zadovoljstvo.

Pavlaka za kuvanje napravljena je od sterilizovanog mleka visokog kvaliteta. Ima 20% mlečne masti.

Raznovrsna upotreba pavlake za kuvanje

Moja Kravica pavlaka za kuvanje u kombinaciji sa drugim sastojcima daje kremastu teksturu i raskošan ukus jelu. Bogata mlečna mast daje punoću ukusa, dok lako uklopiv ukus omogućava da se slaže uz sve, pa je primena pavlake za kuvanje u receptima izuzetno široka.

Sosevi sa neutralnom pavlakom

Prilikom spremanja soseva, Moja Kravica pavlaku za kuvanje možete koristiti u manjoj ili većoj količini u zavisnosti od gustine koju želite da jelo ima. Odličan je izbor za pravljenje soseva od pečuraka i belih soseva koji se uglavnom serviraju uz meso. Pored toga koristi se i za soseve za paste – karbonaru, 4 vrste sira i različite vrste zapečenih testenina.

Čorbe i potaži za pavlakom za kuvanje

Moja Kravica pavlaka za kuvanje je savršen dodatak potažu, a u svakom receptu za krem čorbu pronaći ćete je i kao obavezan sastojak. Uz dodavanje ovog mlečnog proizvoda čorbama, one dobijaju raskošne i ukusne zalogaje.

Jesenjem potažu od bundeve, osvežavajućem potažu od brokolija, šumskom potažu od pečuraka – naša pavlaka za kuvanje daje sočnost i lepšu strukturu.

Pavlaka za kuvanje i prelivi za pečena jela

Pavlaka za kuvanje poslužiće vam i za sva omiljena zapečena jela: musaku, ćuretinu sa mlincima, pečeni francuski krompir, lazanje…

Ako kod kuće imate Moja Kravica pavlaku za kuvanje, jaja i začine, uvek ćete imati i odličan preliv koji će vašem jelu dati puniji i sočniji ukus.

Ambalaža prilagođena svačijim potrebama

Svaki put kada za pripremu jela izaberete da koristite Moja Kravica pavlaku za kuvanje, vi podržavate ono što je stvarano u Srbiji. Podržavate domaćinstva koja čuvaju tradiciju proizvodnje mleka u našoj zemlji!

Pitali ste nas o Moja Kravica pavlaci za kuvanje

Jeste. U pitanju je prava pavlaka (mlečni proizvod) za kuvanje.

Rado istićemo da je naša pavlaka mlečna – sveža, napravljena na autentičan i tradicionalan način.

Razlika između krema za kuvanje na biljnoj bazi i mlečnih pavlaka za kuvanje je osim zbog ukusa, važna i zbog nutritivnih vrednosti. Ova razlika je vrlo slična razlici između margarina i maslaca. Dok je pavlaka od biljnih ulja puna štetnih trans masti, kao i veštačkih dodataka i aroma, mlečna se bazira na mleku, potpuno prirodnoj masnoći i zahteva minimum dodataka da bi bila ukusna, sočna i primenjiva u kuvanju.

Mlečna pavlaka je i značajno ukusnija i daje puniju teksturu. Sigurni smo da će Moja Kravica pavlaka za kuvanje osvojiti vašu trpezu.

Vrlo bogatog i intenzivnog.

Zbog toga predstavlja i vrlo univerzalan sastojak, pogodan za najraznovrsnija jela i recepte. Pavlaka za kuvanje ima pun ukus zbog 20% mlečne masti, pa jelima daje lepšu i sočniju teksturu.

Za dezerte uvek radije preporučujemo da koristite našu mlečnu slatku pavlaku, ali ako je nemate u frižideru, a imate Moja Kravica mlečnu pavlaku – ne brinite! Dovoljno je da u nju dodate nekoliko kašika šećera u prahu i umešate dok se smesa potpuno ne sjedini. Sigurni smo da ćete biti zadovljni rezultatima!

Povezani tekstovi

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.