Tu gde je porodica, tu je Moja Kravica jogurt

Osvežavajuć i blag ukus kremaste teksture. Moja Kravica jogurt je prisutan na vašim porodičnim trpezama već skoro sedam decenija! Uz ovaj jogurt rasle su generacije, a Moja Kravica rasla je sa njima, uz inovacije inspirisane potrebama cele porodice.

Moja Kravica jogurti za celu porodicu

Ponudu jogurta s godinama smo učinili bogatijom, a pakovanja modernijim, zadržavajući ono što najviše volite: tradicionalnu domaću recepturu i pun ukus jogurta.

Danas, Moja Kravica jogurti, prilagođeni su celoj porodici, ljudima svih potreba i životnih stilova. Moja Kravica se ponosi posebnim linijama, poput jogurta bez laktoze, kao i gustog jogurta za ljubitelje kremastih, gustih mlečnih užitaka.

Jogurt 100% domaćeg porekla i proizvodnje

Dugi niz godina, proizvodnjom domaćeg jogurta, podržavamo domaće mlekare i male proizvođače. Dokaz visokog kvaliteta i domaćeg porekla je i “Čuvarkuća” žig, koji Moja Kravica jogurt ponosno nosi.

Moja Kravica jogurt: ukus oko koga se svi slažu

Kremast i fin, Moja Kravica jogurt je redovan gost vaših porodičnih trpeza. Ulepšava i obogaćuje vaše omiljene obroke, pretvarajući ih u prave užitke.

Moja Kravica jogurt sa 2,8% mlečne masti

Moja Kravica jogurt dolazi sa dobro poznatim, blagim ukusom, teksturom srednje gustine i sa 2,8% mlečne masti. I to sve u modernom pakovanju!

Nutritivne vrednosti jogurta na 100 g

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3,4g 4,2g 233kJ-56 kcal

Jogurt bez laktoze za intolerantne na mlečni šećer

Obožavate jogurt, ali ste intolerantni na laktozu? Mislili smo na vas. Uz Moja Kravica jogurt bez laktoze ništa vam neće nedostajati, a simptomi intolerancije više se neće pojavljivati. Uživajte u dobro poznatom ukusu jogurta, a bez laktoze.

Nutritivne vrednosti jogurta na 100 g

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3,1g 3,5g 216kJ-52 kcal

Gusti jogurt bogate teksture - za kremastiji užitak

Gusti jogurt je član Moja Kravica porodice od 2017. godine i do sada je prikupio mnogo obožavaoca! Gušća struktura donosi raskošan kremasti užitak! Zbog toga je Gusti jogurt obavezan deo mnogih trpeza.

Nutritivne vrednosti jogurta na 100 g

Mlečna mast Proteini Ugljeni hidrati Energetska vrednost
2,8% 3,4g 4,2g 229kJ-55 kcal

Trouglasti jogurt - za dobra, stara vremena

Ne možemo da završimo priču o ambalažama, a da ne spomenemo legendarni jogurt trougao.

Malo je namirnica i brendova koji su zavredeli status simbola jednog vremena, a Moja Kravica trouglasti jogurt je među njima.

Jogurt trougao se u svom originalnom izdanju pojavio 1997. godine. Obeležio je trpeze čitave jedne ere i važio za neizostavni deo mnogih obroka. Poslednji veliki povratak imao je 2017. godin e kada je probudio nostalgična osećanja, ali i privukao pažnju novih generacija.

Pitali ste nas o jogurtu

Kako se pravi jogurt? ?

U Imlek mlekari, jogurt se pravi isključivo od svežeg domaćeg mleka. Ono se dobija fermentacijom, kada bakterije konvertuju laktozu (prirodno prisutan mlečni šećer u mleku) u mlečnu kiselinu. Mlečna kiselina čini mleko kiselijim, što smanjuje PH vrednost napitka. Posledično, proteini se zgušnjavaju, čime se dobija kremastija tekstura jogurta, u odnosu na tečnu u mleku.

Fermentacija je zaslužna i za kiselkast ukus jogurta.

Mlečna fermentacija podrazumeva korišćenje dobrih bakterija (probiotika), koji imaju blagotvoran uticaj na digestivni sistem. Zbog toga se jogurt preporučuje u svakodnevnoj ishrani, radi regulacije varenja.

Šta znači žig “Čuvarkuća” koji imaju Moja Kravica jogurti??

Na posedovanje ovog žiga smo naročito ponosni.

Ovo znači da smo ispunili uslove koje je Privredna komora Srbije odredila u okviru projekta “Stvarano u Srbiji” kao ključne za dobijanje žiga. Naš bedž “Čuvarkuća” je garant svim našim kupcima da konzumiraju proizvod čijih je barem 80% vrednosti proizvedeno u našoj zemlji.

Mnogi proizvode sa žigom “Čuvarkuća” zovu i najboljim proizvodima koje Srbija može da ponudi. Moja Kravica jogurt je i zvanično jedan od njih.

Kako da znam da li treba da pijem jogurt bez laktoze??

Naš jogurt bez laktoze namenjen je svima, te ga mogu piti i oni koji su intolerantni na mlečni šećer (laktozu), i oni koji nisu.

Ako sumnjate na intoleranciju na laktozu zbog nadimanja ili neprijatnog osećaja nakon konzumiranja mlečnih proizvoda, preporučujemo da se konsultujete sa doktorom oko toga koji test na intoleranciju treba da ga izaberete i kako i kada možete da se testirate.

Osim toga, možete i sami obaviti test. Pokušajte da zamenite Moja Kravica mleko našim mlekom bez laktoze i isto učinite i sa jogurtom, pa klasičan zamenite našim Jogurtom bez laktoze. Izbegavajte druge mlečne proizvode u tom periodu.

Da li je neprijatan osećaj u stomaku nestao?

Verovatno bi trebalo da pređete na naše mlečne proizvode bez laktoze!