Slana torta – recepti za slane torte sa tost hlebom, rozen korama, oblandama ili krekerima

  • 5
    Prosečna ocena
Sadržaj

Slane torte su izvrsna poslastica za sve prilike – od porodičnih okupljanja, preko slavske trpeze, do elegantnih večera sa prijateljima. One spajaju savršenu ravnotežu između hrskavih korica, sočnih punjenja i eksplozije različitih ukusa.

Zbog svih aduta slanih torti i njihove poželjnosti u različitim prilikama, predstavićemo vam najsočnije i najkreativnije recepte za slane torte, a svakako vas i naučiti svim trikovima i tehnikama koje su vam potrebne da biste postali majstor u pripremi ovih slanih delicija.

Pripremite se da zajedno istražujemo slane torte sa raznim sastojcima, od klasičnih kombinacija do nešto hrabrijih eksperimenata sa ukusima. Naučićemo vas kako se pravi savršena slana torta sa tost hlebom, sa rozen korama ili slana torta sa krekerima. Uz to, napravićemo odlične filove i dekoraciju koja će slanu tortu koju pripremate pretvoriti u pravo umetničko delo.

Ovaj blog će vam pružiti svu inspiraciju i znanje koje je potrebno biste svoje kulinarske veštine podigli na potpuno novi nivo i pripremili ukusne slane torte koje će nadmašiti vaša očekivanja. Ostanite sa nama jer vas čeka 3 najbolja recepta za slane torte!

Slana torta sa tost hlebom – recept za klasičnu slanu tortu

Savršena kombinacija slojeva, sočnih filova i bogatih ukusa, sve to u jednoj jedinstvenoj slanoj poslastici – slanoj torti sa tost hlebom! Danas vam donosimo recept za slanu tortu koji će vas osvojiti svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Ova slana torta sa tost hlebom je idealna za svečane prilike, ali i za opuštene trenutke u društvu porodice i prijatelja.

Evo i recepta za ovo fantastično predjelo.

Sastojci

  • Za 12 porcija slane torte potrebno je:

  • 400g majoneza

  • 400g Moja Kravica kisele pavlake

  • Malo soli

  • 300g šunke po želji

  • 4-5 kiselih krastavčića (zavisno do njihove veličine)

  • 2 kašike kečapa

  • 100g Grekos sira

  • 200g Imlek trapista

  • 4 kuvana jaja

  • 2 cela tost hleba

Priprema

  1. Prvo ćemo pripremiti fil. U velikoj činiji, kombinujte majonez i kiselu pavlaku. Dodajte malo soli po ukusu i pažljivo promešajte smesu.

  2. Sada podelite ovaj fil na tri jednaka dela.

  3. Uklonite korice sa tost hleba koristeći nož kako biste ih odstranili. Podelite parčiće tost hleba na 3 jednaka dela – za tri sloja torta.

  4. Na većoj posudi ili tacni, složite prvi deo tost hleba u jednom sloju.

  5. U jedan deo fila dodajte izrendana tvrdo kuvana jaja i sitno seckane kisele krastavce. Ovaj fil ravnomerno rasporedite preko prvog sloja tost hleba.

  6. Stavite drugi sloj tost hleba preko fila.

  7. U drugi deo fila dodajte izrendanu šunku i izmrvljeni grčki sir. Ovaj fil ponovo ravnomerno rasporedite preko tosta.

  8. Stavite treći sloj tost hleba.

  9. U preostali deo fila dodajte kečap i izrendani trapist. Ovaj fil nanesite na treći sloj tost hleba.

  10. Po želji, možete posuti još malo izrendanog trapista odozgo, ili ukrasiti sa rendanim jajima i kiselim krastavčićima, ali to ostavljamo vama na slobodnu interpretaciju.

Uz ovaj recept za slanu tortu sigurno ćete biti zadovoljni postignutim rezultatima! Uživajte u pripremi i degustaciji slane torte od tost hleba.

Slana rozen torta – za ovu slanu tortu, svi će vam tražiti recept!

Ukoliko je vaš slatki favorit klasična rozen torta, slana će vas još više oduševiti! U ovom receptu, otkrićete kako se pravi slana torta sa rozen korama.

Sastojci:

Priprema:

  1. Počnite tako što ćete skuvati jaja i ostaviti ih da se ohlade. Nakon toga, izrendajte sir, jaja, šunku i kisele krastavčiće.
  2. U većoj činiji pomešajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir, dobro mešajući dok ne postignete homogenu smesu. Izdvojite 350 g ovog fila sa strane, njega ćemo koristiti za kasniju dekoraciju.
  3. Preostali fil podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku, a u drugu dodajte izrendane kisele krastavčiće i 100 g sira. Pažljivo promešajte sastojke kako biste ravnomerno rasporedili ukuse.
  4. Sada sledi slaganje torte. Postavite jednu koru, zatim nanesite fil sa šunkom i jajima, zatim ponovo u tortu stavite koru, pa fil sa krastavčićima i sirom, i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite slaganje sa još jednom korom na vrhu.
  5. Prekrijte celu tortu krpom ili folijom, a preko toga stavite nešto teško (na primer, knjigu ili tepsiju). Ostavite tortu da odstoji najmanje 30 minuta kako bi se svi ukusi sjedinili.
  6. Nakon što je odstojala, premažite celu tortu sačuvanim filom od pavlake, majoneza i krem sira. Pospite rendanim sirom preko fila.

Slana torta sa rozen korama je sada spremna za serviranje! Ova torta spada u najlepše slane rozen torte i mnogima je omiljena. Uživajte u ovoj ukusnoj poslastici koja će zadovoljiti vaša nepca.

Slana torta sa krekerima – brza i ukusna slana torta

Slana torta sa krekerima priprema se vrlo lako. Ovo je jednostavan, ukusan i brz recept koji možete da pripremate za najrazličitije prilike i svaki put izazovete oduševljenje kod prisutnih. Može biti sjajno predjelo, ali i dobar izbor za doručak ili večeru.

Evo i kako se pravi slana torta sa krekerima:

Sastojci:

Priprema:

  1. Za pripremu fila, prvo pomešajte rendani kačkavalj sa kiselom pavlakom i seckanom šunkom, kreirajući bogat i kremast fil.
  2. Susam propržite dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
  3. Uzmite duboki sud četvrtastog oblika i obložite ga folijom. Zatim ravnomerno pospite proprženim susamom po dnu.
  4. Krekere provucite kroz jogurt i poređajte ih preko susama.
  5. Premažite sloj krekera pripremljenim filom, stvarajući tako još jedan bogat i ukusan sloj.
  6. Dodajte još jedan red krekera preko fila, kreirajući slojevitu i bogatu strukturu.
  7. Sada ostavite tortu u frižideru da prenoći kako bi se lepo stegla i kako bi se svi ukusi sjedinili.
  8. Nakon što je torta odstajala, izvucite je iz suda tako da susam bude na vrhu, a zatim je prenesite na poslužavnik.
  9. Vreme je da je isečete na štangle i poslužite!

Kada je u pitanju ova slana torta recept je brz i jednostavan – idealan za situacije kada ste u žurbi a potrebna vam je ukusna grickalica!

Slana torta sa oblandama – recept za hrskavu slanu tortu

Slana torta sa oblandom je idealan izbor za sve ljubitelje hrskave strukture i bogatih, slanih ukusa. Kombinacija oblandi, kremastih filova i pažljivo odabranih sastojaka čini ovu tortu savršenim dodatkom svakoj trpezi, bilo da se radi o porodičnom ručku, slavlju ili laganom obroku s prijateljima.

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi (5-6 listova)
  • 500 g Moja Kravica kisele pavlake
  • 200 g majoneza
  • 200 g šunke iseckane na sitne kockice
  • 4 kuvana jajeta
  • 150 g kiselih krastavčića iseckanih na sitno
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 100 g Moja Kravica krem sira
  • So i biber po ukusu

Priprema

Priprema fila:
U velikoj činiji pomešajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir, pa dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Podelite smesu na tri dela kako biste napravili različite ukuse fila.

  • U prvi deo fila dodajte iseckana kuvana jaja i šunku.
  • U drugi deo fila dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće i rendani kačkavalj.
  • Treći deo fila ostavite neizmenjen – koristićete ga za spoljni sloj i dekoraciju.

Slaganje torte:

Položite prvi list oblande na ravnu površinu (poslužavnik ili tacnu). Ravnomerno nanesite prvi deo fila sa jajima i šunkom, pa prekrijte sledećim listom oblande.
Na drugi list oblande nanesite fil sa krastavčićima i kačkavaljem, ravnomerno ga raspoređujući. Nastavite postupak slaganja dok ne potrošite sav fil i oblande, završavajući poslednjim listom oblande.

Dekoracija:

Premažite celu tortu preostalim filom (treći deo) i ukrasite po želji. Možete koristiti rendani kačkavalj, seckane krastavčiće, šunku ili čak ukrasiti seckanim peršunom za dodatnu svežinu.

Hlađenje:

Prekrijte tortu plastičnom folijom i ostavite je u frižideru najmanje 4 sata (najbolje preko noći) kako bi se oblande omekšale i ukusi sjedinili.

Serviranje:

Nakon hlađenja, izvadite tortu iz frižidera, isecite je na željene oblike i poslužite. Idealno se slaže uz lagane salate ili kao predjelo uz glavno jelo. Slana torta sa oblandama je odličan izbor za sve koji žele brzo i jednostavno jelo, a istovremeno žele impresionirati goste svojim kulinarskim umećem. Uživajte u pripremi i degustaciji ovog hrskavog i kremastog specijaliteta!

Uz ove recepte za slane torte, sigurni smo da ćete biti prezadovoljni rezultatima i da će slana torta nadmašiti vaša očekivanja!

Podelite ovaj tekst:

1 komentar na “Slana torta – recepti za slane torte sa tost hlebom, rozen korama, oblandama ili krekerima”

  1. Ljiljana Milosavljevic

    Odusevila sam se ukusom navedenih slanih torti sa Imlekovim proizvodima. Za svaku preporuku u svim prilikama svi će biti iznenadjeni
    Divnim ukusima.

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.