Moja Kravica maslac - Osnova svih dobrih jela!

video

Sočan, bogat i ukusan, Moja Kravica maslac i najslasniji obrok učini slasnijim. Kao osnova svih dobrih jela, koristi se za prženje, kao sastojak u kolačima, tortama i pecivima, ili drugim ukusnim recepturama. Moja Kravica maslac pravi se od visokokvalitetne pasterizovane pavlake i krasi ga adut proizvoda 100% domaćeg porekla.

Maslac: jedan sastojak - na hiljade jela

Skoro da nema univerzalnijeg sastojka od maslaca.

Moja Kravica maslac je rado viđen gost svačije trpeze, a uvek omiljen u društvu drugih namirnica. Od doručka, preko brze užine, ručka, pa sve do večere - može da se koristi u skoro svakom jelu. Za najjednostavnije recepte, poput prženih jaja, kao i one najkomplikovanije, poput višespratnih torti ili francuskih delicija. U slatkišima i slanišima, svuda je dobrodošao.

Kad god želite bogatiji ukus prženih jela, umesto ulja koje inače koristite - stavite Moja Kravica maslac. Kada želite da ukus kolača učinite bogatijim, a teksturu sočnijom - koristite isti Moja Kravica maslac.

Osetite razliku

Moja Kravica maslac, raskošnog i punog ukusa, ima i zavidan nutritivan sastav, pa ćete ga konzumirati bez trunke griže savesti.

one-ingredient

Praktična pakovanja Moja Kravica maslaca - za svačije kulinarske potrebe

Moja Kravica maslac je potpuno prirodan proizvod. Nema nikakve veštačke mirise, boje i ukuse. Pravi maslac, napravljen po tradicionalnoj recepturi. Onakav kakav vole da koriste i najiskusnije kuvarice, naše bake.

Zbog prirodnog sastava, on ima vrlo ograničen rok trajanja, pa smo ga učinili dostupnim u nekoliko veličina, da svako može da nabavi onaj koji će u roku i iskoristiti.

Za veće kulinarske izazove i sve one koji ga često koriste, kreirali smo pakovanje maslaca od 200 g, za manje recepture napravili smo maslac od 125 g, a za svega jedno ili dva prženja ili po koje gustiranje maslaca na hlebu - tu je najmanji Moja Kravica maslac od 10 g.

practical-package

Recepti sa Moja Kravica maslacem

Skoro sve što pravite, možete da pravite sa maslacem.

Bilo da odlučite da ga koristite kao namirnicu na kojoj ćete pržiti, ili kao sastojak u jelu. Od vas smo saznali na stotine načina kako ga koristite, pa i sami prionuli “na posao” i isprobali najzanimljivije recepture. Zavirite u našu kuhinjicu.

video

Recept za čokoladni tart sa maslacem (3:48 min)

video

Recept za rižoto sa maslacem (1:20 min)

video

Lovačke šnicle pržene u maslacu (3:10 min)

video

Lava kolač sa maslacem (2:20 min)

Namaz od maslaca - isti maslac, još kremastije izdanje

Iako znamo da osim u kuvanju, rado koristite naš klasičan maslac i kao namaz, načuli smo da biste voleli da je za ovu svrhu još kremastiji i da dolazi u praktičnijem pakovanju.

Zato smo kreirali jedinstvene namaze od maslaca: original i slani.

original

Originalni namaz od maslaca

Pravi maslac, u kremastijoj formi.

Premažite ga preko omiljenog hleba i osetite topljenje zalogaja u ustima. Isprobajte i delikatesnu kombinaciju, pa preko njega dodajte med. Ko je za dezert?

salty-original

Slani namaz od maslaca

Namaz od maslaca obogaćen sa malo soli, za kompletan užitak.

Probajte ga za doručak, namažite preko parčeta hleba, ili pirinčanih galeti. Odlično se slaže uz sve tradicionalne, srpske doručke i mezetluke.

Moja Kravica maslac u vašoj kuhinji

 • rolnice
 • lazanja
 • ice-cube
 • cupavci
 • puslica
 • kuglof
 • rolnice
 • lazanja
 • ice-cube
 • cupavci
 • puslica
 • kuglof
sun

Pitali ste nas o maslacu

Šta je maslac?

Maslac je mlečni proizvod napravljen od pasterizovane pavlake. Drugačije, maslac zovemo i: puter, maslo i buter. On se pravi od pavlake od kravljeg mleka, a verovali ili ne - za jedan kilogram maslaca, treba nam čak 20 litara punomasnog mleka. To ga svrstava na listu mlečnih proizvoda sa najvećom koncentracijom mleka!

Punog i bogatog ukusa, maslac je obavezan deo kuhinje svake vrsne poslastičarnice i najelitnijih svetskih restorana.

Ima dugu istoriju, a pominje se čak i u Bibliji!

Oduvek je smatran namirnicom koja se koristi u svečanim trenucima, za najlepša jela.

Najviše se koristi za prženje, za pravljenje dezerta, peciva i sva jela koja se uz njega mogu postaju još sočnija.

Da li treba da pržim na maslacu?

Apsolutno!

Maslac je pogodan za prženje i ima visoku tačku dimljena, pa dok god pržite na temperaturama nižim od 170°C, znate da se učinili i zdrav izbor!

U maslacu su i prirodno pristuni vitamini, a mlečne masti nutricionisti sve češće smatraju zdravijim od biljnih ulja. Dakle, ne samo da je maslac pogodan za prženje, besprekorno ukusan, već i nutricionistički preporučljiv!

Savetujemo da samo pazite na količine. Poput svih visokomasnih namirnica, on je kaloričan, pa ga slobodno koristite svakodnevno, ali u ograničenim količinama.

Zašto je bolje u kolače stavljati maslac nego margarin?

Zbog ukusa, nutritivnih vrednosti, sastava, pa čak i teksture.

U svim stavkama, maslac pobeđuje.

Zato ćete videti da svaka vrhunska poslastičarnica koristi isključivo maslac, a ne margarin. Ako vas zanima više o razlikama između putera i margarina, njima smo se detaljno pozabavili u tekstu.