Plazma šejk – kako se pravi najlepši šejk sa Plazmom?

Sadržaj

Plazma šejk je domaća poslastica u čijoj su osnovi keks i mleko. Dosta se brzo pravi, a izuzetnog je ukusa, pa je brzo postala omiljena u domaćinstvima, naročito deci i mladima.

Iako je za pripremu dovoljno svega 2 sastojka, Plazma šejkove dodatno možete da obogatite sa još nekoliko sastojaka. Ovako će postati ukusniji!

Pređimo odmah na stvar, odnosno na: šejk.

Otkrivamo vam 3 recepte za njegovo veličanstvo – Plazma šejk, koji će učiniti da sigurno uživate u ovom delikatesu.

Plazma šejk recept – klasični šejk sa Plazmom

Ima li osobe koja ne voli Plazma šejk?

Mi takve ne znamo.

Probajte ovaj kremasti napitak uz klasičan recept za Plazma šejk.

Sastojci

  • 2 šolje Moja Kravica mleka

  • 4 kašike mlevenog Plazma keksa

  • 1 kašičica šećera, po želji

  • Led, po želji


Priprema

  1. Sipajte mleko i Plazmu u blender.

  2. Dodajte šećer po želji, u zavisnosti od toga koliko želite da bude slatko.

  3. Ako želite hladniji šejk, dodajte nekoliko kockica leda u blender.

  4. Zaklopite blender i blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.

  5. Sipajte šejk u čaše i odmah poslužite.

I to je to!

Vaš Plazma šejk je spreman za uživanje. Možete ga poslužiti sa dodatnim Plazma keksima na vrhu ili ukrasiti dobro umućenim šlagom po želji. Ukoliko želite da to bude proteinski šejk sa plazmom, možete mu dodati Imlek proteinski šejk ili puding i učiniti da ovo postane idealna poslastica za pre treninga. Uživajte u ukusnoj kombinaciji keksa i mleka!

Recept za Plazma šejk sa bananama

Sve isto, samo dodate i jednu bananu.

A gde je banana, tu je lepo da bude i šlaga. Za to će vam biti potrebna i kvalitetna mlečna slatka pavlaka.

Sastojci:

Priprema:

  1. Sjedinite sve sastojke u blender, osim slatke pavlake.
  2. Uključite blender i pustite da “obavi magiju”.
  3. U posudi umutite slatku pavlaku, za šlag na vrhu Plazma šejka.
  4. Uživajte u ispijanju!

Plazma šejk – recept sa čokoladom

Očekujete kakao na spisku sastojaka?

Može, ali i ne mora da bude.

Mi čokoladni Plazma šejk pravimo uz pomoć čokoladnog mleka!

Evo i kako.

Sastojci:

Priprema:

  1. Sipajte čokoladno mleko i Plazmu u blender.
  2. Ako želite hladniji šejk, dodajte i nekoliko kockica leda.
  3. Zaklopite blender i blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Sipajte šejk u čaše i odmah poslužite.

Plazma šejk sa slatkom pavlakom

Ovaj recept za plazma šejk namenjen je onima koji preferiraju gušću teksturu i puniji ukus, ali ne brinite – jednako se lako sprema kao i prethodni recepti. Evo recepta za dvoje!

Sastojci: 

Priprema:

  1. Pomešajte plazmu i slatku pavlaku tako da dobijete gustu smesu.
  2. Dodajte mleko u smesu i mutite do željene gustine (ukoliko imate štapni mikser on če definitivno doneti najbolje rezultate).
  3. Svom šejku možete dodati i dodatke po želji (otopljena čokolada, čokoladne mrvice, cimet itd).

Vaš šejk je gotov! Servirajte ga u visokoj čaši i po želji dodajte šlag, topinge i drudge dodatke. Uživajte!


Plazma šejk sa kafom – jutarnji desert

Ako volite bogate, slatke kafe, sa mnogo mleka – obavezno probajte ovu poslasticu! Sastojci:

  • 2 šolje kafe, ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi
  • 1 šolja Moja Kravica mleka
  • 3/4 šolje Plazma keksa
  • Po želji, za još slatkoće – par kašika meda, javorovog sirupa ili šećera
  • 1/2 kašičice vanilinog šećera
  • Led
  • Šlag (opciono, za ukrašavanje)

Priprema:

  1. Pripremite kafu i ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi;
  2. U blenderu ili šejkeru, dodajte ohlađenu kafu, mleko, izmrvljeni Plazma keks, med (ili drugi zaslađivač), vanilu i nekoliko kockica leda;
  3. Blendirajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite gušći šejk, možete dodati više Plazma keksa;
  4. Probajte i prilagodite zaslađivač koji se odabrali prema svom ukusu;
  5. U čaše za serviranje ulijte gotov šejk;
  6. Ako želite, ukrasite vrh šejka šlagom i pospite ga malo kakao prahom za dodatnu aromu i vizuelnu privlačnost;
  7. Poslužite odmah i uživajte u osvežavajućem i ukusnom Plazma šejku sa kafom!

Za još zanimljivih recepata za kafe, pročitajte naš blog.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.