Brze torte – recepti za ukusne, brze i jednostavne torte

Sadržaj

Brze torte su odlično rešenje za iznenadne goste, ali i za sve one trenutke kada vam se prijede slatko, a nedostaje slatkiša u kući!

Da biste napravili kvalitetnu poslasticu u kojoj ćete uživati, nije potrebno da provedete večnost u kuhinji.

Sve što treba je samo malo kreativnosti i dovoljno dobar recept!

Kreativnost će doći sama ako budete dovoljno motivisani da pripremite tortu koja će osvojiti i vas i goste, a za izvrsne recepte za brze torte smo se mi pobrinuli umesto vas!

U nastavku saznajte sjajne recepte za ukusne, jednostavne, a najbrze torte koje ćete pripremiti efikasno i bez mnogo muke, a u kojima ćete istinski uživati!

Recept za brzu tortu – čokoladna brza torta za 10 minuta

Za pripremu ove čokoladne brze torte ne treba vam više od 10ak minuta pripreme

Sastojci

  • 1 kašika alkoholnog sirćeta

  • 50g belog brašna

  • 200g šećera

  • 100g kakaoa

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • 1/2 kašičice sode bikarbone

  • 1/2 kašičice soli

  • 1 šolja tople vode

  • 1/2 šolje Moja Krvica maslaca (istopljen)

  • 1 kašičica ekstrakta vanile


Priprema

  1. Zagrejte rernu na 175°C i podmažite okrugli kalup za tortu od 20 cm sa malo maslaca;

  2. U velikoj posudi za mešanje pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dobro mešajte dok se suvi sastojci potpuno ne sjedine;

  3. Suvim sastojcima dodajte: toplu vodu, istopljeni maslac i ekstrakt vanile i mešajte dok se smesa ne sjedini;

  4. Dodajte i sirće i i dalje mešajte špatulom;

  5. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju i poravnajte tortu špatulom;

I to je to – brza čokoladna torta je gotova!

Ostaje još samo da:

  1. Pečete tortu 25-30 minuta, ili dok čačkalica ubodena u centar torte ne izađe potpuno čista;
  2. Ostavite tortu da se ohladi nekoliko minuta u plehu, a zatim je izvadite iz kalupa i ostavite na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi;
  3. Poslužite tortu.

Bonus: Ako imate višak vremena, kada se torta ohladi možete je preliti omiljenom glazurom ili prelivom po želji.

Uživajte!

Brza torta za 15 minuta – jednostavna i brza torta sa keksom

Ako volite torte sa keksom, obradovaće vas to što imamo brzu recepturu i za nju!

Sastojci:

  • 150 grama omiljenog keksa (po želji – mlevenog)
  • 120g Moja Kravica maslaca, rastopljenog
  • 120g granuliranog šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 jaje
  • 120g belog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 šolje Moja Kravica mleka
  • Sveže voće ili šlag za posipanje i dekoraciju

Uputstva:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i podmažite maslacem kalup za tortu od 20 cm;
  2. Ako ne koristite mleveni keks, obični keks izmrvite na što sitnije komadiće, pomoću seckalice ili ako je nemate – iskoristite kesu sa patent zatvaračem i oklagiju;
  3. U velikoj posudi za mešanje pomešajte usitnjeni keks, rastopljeni maslac, šećer i ekstrakt vanile. Dobro promešajte;
  4. Izlupajte jaje u posebnoj činijici, a zatim ga dodajte drugim sastojcima mešajući sve vreme, dok se smesa potpuno ne sjedini;
  5. U posebnoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so;
  6. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa keksom, naizmenično dodajte i mleko, sve vreme mešajući;
  7. Sipajte testo u pripremljeni kalup za pečenje i zagladite vrh torte špatulom.
  8. Pecite 15-20 minuta, ili dok se kolač ne ispeče kompletno i čačkalica iz sredine torte ne izađe potpuno čista.
  9. Ostavite tortu da se ohladi nekoliko minuta u plehu, a zatim je izvadite iz kalupa i držite na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi.
  10. Po želji tortu ukrasite šlagom sa svežim voćem ili šlagom.

Ova brza i jednostavna torta od keksa je ukusan i lep desert je savršen izbor! Keks daje blago hrskavu teksturu i slatkoću torti, dok otopljeni puter, šećer i jaja daju nežnu i slasnu osnovu torti.

Ko bi rekao da ovako brza torta može da bude ovoliko ukusna?

Prijatno!

Torta na brzinu – brza voćna torta bez pečenja

Idealna letnja torta sa voćem, za koju ne morate ni da palite rernu!

Sastojci:

  • 200g usitnjenog graham keksa
  • 120g Moja Kravica maslaca, rastopljenog
  • 50g šolje granuliranog šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200g svežeg bobičastog voća ( jagode, borovnice, maline ili mešavina), iseckanog
  • 1 Moja Kravica Kuhinjica slatka pavlaka
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ceđenog limuna

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte komadiće graham keksa, rastopljeni puter, granulirani šećer i ekstrakt vanile, a zatim dobro promešajte;
  2. Smesu ravnomerno rasporedite i utisnite na dno tepsije od 23 cm;
  3. Rasporedite seckano voće preko sloja keksa.
  4. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, šećer u prahu i limunov sok dok se ne formira gusta smesa kojom lako možete da manipulišete.
  5. Zahvatite šlag iz tepsije i polako ga, bez pritiskanja, ređajte na sloj voća i ravnomerno rasporedite.
  6. Ohladite tortu u frižideru najmanje 30 minuta ili dok se ne stegne.
  7. Poslužite tortu ohlađenu, po želji preko nje pospite sveže voće, radi još bogatijeg ukusa, ali i dekorativnijeg izgleda.

Kada tražite kremaste, a brze torte – Markiza

Volite bogate, kremaste, kompleksne torte, ali mislite da ne možete da je ovakvu tortu na brzinu nemoguće napraviti?

Jeste li probali da napravite čuvenu tortu Markiza?

Evo recepta za kremastu brzu tortu koju ćete obožavati!

Sastojci:

Priprema:

  1. Spremite okrugli kalup za tortu, prečnika od 25 cm i obložite ga po dnu i obodima folijom za pečenje;
  2. Belanca razdvojite od žumanca. U činiju gde su belanca sipajte kristal šećer i ulupajte smesu u sneg, dok ne dobije željenu čvrstinu;
  3. Otopite čokoladu u mikrotalasnoj ili na pari i ostavite da se malo prohlade sa strane;
  4. Za to vreme, umutite žumanca sa šećerom u prahu i dodajte smesi maslac, te promešajte dok se smesa potpuno ne sjedini;
  5. U ovu smesu sada možete da dodate čokoladu koju ste istopili (možete da isprobate i nešto drugačije, te dodate i Protein čoko puding, koji će dodati gustinu, ali i korisnu dozu proteina ovoj torti);
  6. Smesi dodajte i kašiku po kašiku ulupanih belanaca, nežnim pokretima kako biste zadržali čvrstinu snega;
  7. Piškotu po piškotu umačite u hladno mleko, a zatim ređajte na dno, pa onda oko oboda pleha;
  8. Pripremljenu kremastu smesu ulijte u pleh i ravnomerno rasporedite.

Brza torta je gotova, samo je ostavite u frižideru da se malo “stegne” i poslužite je s ljubavlju!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.