Imlek Protein šejk i Imlek Protein puding

Imlek Protein šejk i Protein puding predstavljaju ukusne i hranljive opcije za sve one koji se brinu o svom zdravlju i fizičkoj spremi. Imlek Protein šejk i proteinski puding su pravi izbor za one trenutke kada želite da se osvežite i dopunite energiju pre ili posle napornog treninga. Sa pravim bogatstvom mlečnih proteina, ovi proteinski mlečni proizvodi ne samo da će vas zasititi, već će i pomoći vašim mišićima da se oporave i rastu. Svaki gutljaj i svaki zalogaj su prava poslastica koja kombinuje svežinu mleka sa snagom proteina.

IMLEK Protein proizvodi - SNAGA je nadohvat ruke

PROTEIN šejk

Imlek proteinski šejk sa 30 grama mlečnog proteina pruža savršenu dozu energije i nutrijenata. Ovaj šejk nije samo ukusan, već i moćan izvor proteina koji će podržati vaše mišiće i pomoći vam da postignete svoje fitnes ciljeve.

PROTEIN puding

Imlek proteinski puding ima 20 grama čistog mlečnog proteina. Nudi neodoljivu kombinaciju kremaste teksture i bogatog ukusa, pružajući vam zadovoljstvo bez suvišnih kalorija.

Zašto IMLEK PROTEIN proizvodi?

Protein šejkovi su bez dodatog šećera

Imlek Protein šejk ne sadrži dodati šećer, što ga čini idealnim delom svakog plana ishrane, pogotovo ukoliko vodite računa o tome da bude minimalan unos ugljenih hidrata.

Bez laktoze

Radi maksimalne iskorišćenosti svih 30 g proteina koje sadrži, Imlek Protein šejk ne sadrži laktozu, pa time olakšava sintezu proteina u našem organizmu.

Šejk u ukusu u kome se uživa

Imlek protein šejkovi pružaju neodoljiv ukus koji će vam dati pravo zadovoljstvo u svakom gutljaju.

Zašto baš 30 G?

Mnogi sportisti i rekreativci smatraju da što više proteina unose, njihovi mišići će više da rastu i razvijaju se. Optimalna količina koju telo može da apsorbuje u jednoj konzumaciji je 30g, te će višak proteina biti neiskorišćen. Zato je dobro voditi računa o optimalnoj dozi proteina koja nam je zaista potrebna, kako bismo ostvarili što bolji i zdraviji efekat po naš organizam. Naš Čoko protein šejk sa 50 grama proteina možete konzumirati iz više navrata – na primer i pre i posle treninga i na taj način iskoristiti pun potencijal proteina. Imlek proteinski šejkovi sadrže baš onu dozu proteina koja vam je potrebna!

Značaj proteina i unosa proteinskih proizvoda

Zbog čega proteinski šejkovi i pudinzi treba da postanu deo vaše svakodnevne ishrane?
Kako biste znali odgovor na ovo pitanje – treba znate šta je to što je glavna odlika proteina i zbog čega je važan njihov unos. Proteini (belančevine) su esencijalni elementi u vidu velikih molekula, a neophodni su ćelijama organizma – kako za rast, tako i za njihovu regeneraciju, pa i dobro funkcionisanje i strukturu svih živih ćelija u organizmu. O značaju proteina dovoljno govori i samo poreklo njihovog naziva – reč “protein” dolazi od grčke reči “protos”, što znači prvi element.
Proteini predstavljaju za organizam vrlo značajne molekule, koji su u osnovi pravilne ishrane rekreativaca i sportista koji žele da porade na svom zdravlju, telu, a posredno – i duhu.

Proteini u ishrani

Poslednjih godina, proteini su sve češće u centru nutricionističkih planova ishrane. Proteini su jedan od tri makronutrijenata (ugljeni hidrati, masti, proteini), što znači da je telu potreban njihov redovan i relativno veliki unos. Za razliku od masti i ugljenih hidrata, telo ne skladišti rezerve proteina, pa nema zalihe koje može da iskoristi u slučaju dodatne potrebe organizma za njima. Upravo zato je važan optimalan unos proteina na dnevnom nivou.

Šta je mlečni protein?

Kada upotrebljavamo izraz “mlečni protein”, obično se upućuje na vrlo dragocene sušene sastojke, koji imaju sijaset funkcionalnih i nutritivnih prednosti, a ekstrahovani su iz mleka. Protein iz mleka ima oko 80% kazeina i 20% whey proteina i, zbog benefita koje donose, često se konzumiraju kao dodaci ishrani.
Proteini iz mleka imaju antikataboličke efekte – sprečavaju razgradnju mišića, potpomažu gubitak masti iz organizma I sadrže svih 9 aminokiselina koje su potrebne organizmu da bi funkcionisao optimalno! Mlečni protein se apsorbuje sporo, što obezbeđuje konstantno snabdevanje mišića amino-kiselinama u toku dužeg vremenskog perioda. Imlek Protein šejk i proteinski puding imaju mlečni protein što ih čini idealnim izvorom proteina između obroka ili posle treninga.

Proteini i fizička aktivnost

Prilikom vežbanja, kada mišiće izlažemo naporu, na njima nastaju mikro oštećenja (upala mišića). U stanju mirovanja nakon vežbanja, mišići se regenerišu i jačaju telo. Kako bi došlo do regeneracije, telu je neophodan protein. Bilo da ste u svakodnevnom treningu ili povremeno vežbate, snagu ćete povratiti i ćelije nahraniti najbolje uz adekvatan unos belančevina i ukusan proteinski šejk i proteinski puding.

Kada je najbolje da se konzumira protein šejk ili puding?

Za najbolje rezultate i oporavak nakon vežbanja, neophodno je da se protein unese ubrzo nakon treninga. Proteinski šejk i protein puding predstavljaju najjednostavniji način konzumacije potrebnog proteina. Posle treninga bi bilo najbolje konzumirati barem polovinu preporučene doze, dok ostatak možete unositi i kroz druge obroke.
Pusti video zapis
Pusti video zapis

Blog tekstovi srodni ovom proizvodu

Drugi IMLEK proizvodi

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.