Pesak torta je jedna od onih jednostavnih, a neverovatno ukusnih poslastica koje se uvek nađu na svečanoj trpezi. Ova torta je poznata po svojoj karakterističnoj, nežnoj teksturi koja podseća na fini pesak, a njen lagani i kremasti ukus osvaja na prvi zalogaj. Ova torta je popularna u domaćinstvima širom regiona zbog svoje jednostavne pripreme i mogućnosti prilagođavanja različitim ukusima.
Ljudi je vole jer je lagana, osvežavajuća i savršena za svaki svečani trenutak, bilo da se radi o rođendanima, slavama ili prazničnim okupljanjima. U nastavku ovog teksta vam predstavljamo nekoliko verzija ove omiljene poslastice a to su klasična, pesak torta bez kokosa, kao i pesak torta sa bananama koja donosi dodatnu slatkoću i kremastu teksturu, i osvežavajuću voćnu varijantu za ljubitelje laganih, voćnih deserta.
Brza pesak torta
Brza pesak torta sa keksom i kokosom je pravi klasik među poslasticama koje svi vole. Ova torta je poznata po svojoj jednostavnoj pripremi, kremastoj teksturi i savršenom spoju mlevenog keksa i aromatičnog kokosa, što je čini omiljenom na slavama, rođendanima i porodičnim okupljanjima. Njena lagana i prozračna struktura podseća na pesak, po čemu je i dobila ime.
Uz svaki zalogaj, ova torta donosi bogat i osvežavajući ukus, zbog čega je često nezaobilazna na svečanim trpezama. Ovaj recept za pesak tortu je idealan za sve koji žele brzo i lako da pripreme desert koji svi vole i u kojem će gosti uživati. A evo i kako se pravi pesak torta!
Sastojci
4 pudinga od vanile
9 kašika šećera
250 g Moja Kravica maslaca
100 g šećera u prahu
300 g izmlevenog keksa
100 g kokosovog praha
Rendana čokolada ili kokos za posipanje
Priprema
U litar Moja Kravica mleka dodajte šećer i skuvajte puding od vanile prema uputstvu sa pakovanja. Mešajte dok se ne zgusne, pa ga ostavite da se ohladi.
Umutite omekšali Moja Kravica maslac sa prah šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Kada se puding ohladi, postepeno ga dodajte u smesu sa Moja Kravica maslacem, neprestano muteći dok ne dobijete gladak i kremast fil.
Podelite krem na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte keks i dobro izmešajte. U drugi deo dodajte kokosovo brašno i promešajte. Treći deo ostavite kao osnovni krem.
Na dno poslužavnika stavite sloj fila sa keksom i lepo ga poravnajte. Zatim dodajte sloj fila sa kokosovim brašnom, a na kraju premažite sve preostalim osnovnim kremom. Torta se ne peče, već se hladi kako bi se ukusi lepo sjedinili.
Torta se može dekorisati Moja Kravica slatkom pavlakom, a po vrhu možete posuti kokosovo brašno ili rendanu čokoladu.
Torta se stavlja u frižider na najmanje 4 sata, a idealno bi bilo da odstoji preko noći.
Nova pesak torta sa bananama
Ova pesak torta sa bananama je prava poslastica koja unosi osvežavajuću notu u već klasičan i svima omiljen desert. Kombinacija kremastog fila, mlevenog keksa i sočnih banana čini ovu tortu neodoljivom za sve generacije.
Bananama se dodaje lagana slatkoća i dodatna mekoća, što ovu tortu izdvaja od drugih verzija pesak torte. Ukoliko želite da se na vašem slavlju nađe ova inovativna pesak torta recept možete pogledati u nastavku, a sve je vrlo brzo i jednostavno za pripremu. Ova torta je idealna za sve prilike, bilo da je u pitanju porodični ručak, rođendan ili praznično slavlje. Ova šarena pesak torta je pravi hit koji svako mora da isproba, jer osvaja i najzahtevnije sladokusce!
Sastojci:
- 1l Moja Kravica mleka
- 4 pudinga od vanile
- 9 velikih kašika šećera
- 250 g Moja Kravica maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g kokosovog brašna
- 3-4 banane
- Moja Kravica slatka pavlaka
- Rendana čokolada ili kokos za posipanje
Priprema:
- U Moja Kravica mleko dodajte šećer i skuvajte puding od vanile prema uputstvu sa pakovanja. Mešajte dok se ne zgusne, pa ga ostavite da se prohladi.
- Umutite omekšali Moja Kravica maslac sa prah šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Kada se puding ohladi, postepeno ga dodajte u smesu sa Moja Kravica maslacem, neprestano muteći dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.
- Podelite krem na tri dela. U prvi deo dodajte mleveni keks i dobro izmešajte. U drugi deo dodajte kokosovo brašno i promešajte. Treći deo ostavite kao osnovni krem.
- Na dno poslužavnika stavite sloj fila sa keksom i lepo ga poravnajte.
- Na taj sloj poređajte kolutiće banane.
- Dodajte sloj fila sa kokosovim brašnom i opet poređajte banane.
- Zatim premažite treći sloj fila.
- Torta se može dekorisati Moja Kravica slatkom pavlakom, a po vrhu možete posuti kokosovo brašno ili rendanu čokoladu.
- Torta se stavlja u frižider na najmanje 4 sata, a idealno bi bilo da odstoji preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili.
Najlepša pesak torta bez kokosa
Pesak torta bez kokosa je savršena verzija ove omiljene poslastice za sve one koji nisu ljubitelji kokosa, a žele da uživaju u njenom kremastom i bogatom ukusu. Kombinacija laganog fila, mlevenog keksa i jednostavne pripreme čini je tortom koju svi vole i rado spremaju za različite prilike.
Bez dodatka kokosa, ova torta zadržava svoju prepoznatljivu teksturu. Svako ko je proba, zaljubi se u njen osvežavajući i nežni ukus, a njena univerzalnost čini je idealnom za posebne ali i svakodnevne poslastice. Ukoliko vam se pravi ovakva pesak torta recept možete pogledati u nastavku.
Sastojci:
- 1 l Moja Kravica mleka
- 4 vanila pudinga
- 9 kašika šećera
- 250 g Moja Kravica maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- Moja Kravica slatka pavlaka
- Rendana čokolada ili mleveni orasi
Priprema:
- U Moja Kravica mleko dodajte šećer i skuvajte puding od vanile. Mešajte dok se ne zgusne, zatim ga ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Umutite omekšali Moja Kravica maslac sa prah šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Kada se puding ohladi, postepeno ga dodajte, neprestano muteći dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.
- Podelite krem na dva dela. Na dno poslužavnika stavite sloj mlevenog keksa, a zatim dodajte sloj fila. Ponovite postupak – sloj keksa, sloj fila – dok ne potrošite sve sastojke, završavajući kremom.
- Dekorišite tortu Moja Kravica slatkom pavlakom, rendanom čokoladom ili mlevenim orasima, po vašem ukusu.
- Torta se stavlja u frižider na najmanje 4 sata, a idealno bi bilo da odstoji preko noći kako bi se svi ukusi sjedinili.
Ukoliko među vaše omiljene poslastice spada i pesak torta recepti koje je Imlek spremio za vas definitivno će vas potpuno oduševiti. Pored toga što su preukusne, ove torte se vrlo lako prave!
Nadamo se da su ovi recepti za pesak tortu po vašem ukusu i da ste pronašli idealan recept baš po vašem ukusu. Nadamo se da ste pronašli idealan recept po vašem ukusu u kojem ćete uživati. Ako ste ljubitelj torti možete isprobati i druge recepte za torte, a neki od njih su i torta Napoleon, Moskva torta, Doboš torta.