Ferero torta – neodoljiva poslastica za posebne prilike

Sadržaj

Ferero torta je poslastica koja je osvojila ljubitelje slatkiša širom sveta zahvaljujući svom raskošnom ukusu i inspiraciji u jednoj od najpoznatijih čokoladnih pralina – Ferrero Rocher. Ova torta savršeno kombinuje bogatstvo čokolade, pečenih lešnika i kremaste teksture, pružajući pravi gastronomski užitak u svakom zalogaju. Nastala je kao omaž luksuznoj i voljenoj čokoladici, ali je brzo postala samostalan desert koji se sve češće nalazi na svečanim trpezama.

Zahvaljujući jednostavnoj, a efektnoj pripremi i kvalitetnim sastojcima, Ferero torta se rado priprema za posebne prilike poput rođendana, godišnjica, praznika ili porodičnih okupljanja. Njena raskošna čokolada-lešnik kombinacija čini je idealnom za one trenutke kada želite da oduševite svoje goste ili obradujete drage ljude nečim zaista posebnim.

Ljudi širom sveta vole ovakve recepte jer spajaju najlepše elemente domaće i profesionalne poslastičarske kuhinje, jednostavnost pripreme, prefinjen izgled i neodoljiv ukus. Bilo da je pripremate sa maskarponeom, keksom ili napolitankama, Ferrero torta uvek pruža savršen balans između kremastog, hrskavog i čokoladnog. Upravo zato je mnogima prvi izbor kada žele tortu koja se pamti.

U nastavku ćemo vam otkriti kako da pripremite ovu čarobnu tortu kod kuće, korak po korak, sa sastojcima koje već volite. Jer kada je u pitanju slavlje, zaslužujete tortu koja ostavlja utisak, baš kao Ferero roše torta.

Ferero torta sa napolitankama

Ferero kolač je savršena poslastica za sve ljubitelje čokolade, lešnika i bogatih, kremastih ukusa. Inspirisana popularnim Ferrero Rocher kuglicama, ova torta spaja hrskave lešnike, čokoladni krem i mekan biskvit u desert koji je istovremeno raskošan i jednostavan za pripremu. Uprkos svom luksuznom ukusu, Ferero torta se vrlo lako sprema, pa je mogu pripremiti i oni sa manje iskustva u pravljenju torti, a ovde je i recept za Ferero tortu:

Sastojci

  • 6 jaja

  • 150 g šećera

  • 120 g brašna

  • 30 g kakao praha

  • 50ml Moja Kravica mleka

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • Prstohvat soli

  • 500 ml Moja Kravica slatke pavlake

  • 300 g čoko krema po želji

  • 200 g mlevenih pečenih lešnika

  • 200 g Moja Kravica krem sira

  • 100 g izdrobljenih napolitanki (sa lešnikom ili čokoladom)

  • Ferrero Rocher kuglice

  • Čokoladne mrvice

  • Pečeni lešnici

  • Rendana čokolada


Priprema

  1. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg.

  2. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu penasta i svetla.

  3. Postepeno dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo u smesu sa žumancima.

  4. Na kraju lagano umešajte umućena belanca, pazeći da smesa ostane vazdušasta.

  5. Sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

  6. Ostavite biskvit da se potpuno ohladi, pa ga potom pažljivo isecite na 2 ili 3 kore (po želji).

  7. Poprskajte kore kada ih ređate Moja Kravica mlekom da bi bile mekše i lepše.

  8. Umutite Moja Kravica slatku pavlaku u čvrst šlag.

  9. U drugoj posudi pomešajte čoko krem, Moja Kravica krem sir i mlevene lešnike.

  10. Dodajte umućenu pavlaku i pažljivo sjedinite masu laganim pokretima.

  11. Na kraju dodajte izdrobljene napolitanke i promešajte. Fil bi trebalo da bude čvrst i bogat.

  12. Na tacnu stavite prvu koru, premažite trećinom fila.

  13. Prekrijte drugom korom, ponovite postupak.

  14. Ako imate treću koru, završite poslednjim slojem biskvita i filom preko cele torte (ili završite filom ako imate dve kore).

  15. Ostatkom fila premažite celu tortu, uključujući stranice.

  16. Ukrasite tortu Ferrero kuglicama, pospite čokoladnim mrvicama, seckanim lešnicima ili rendanom čokoladom.

  17. Ostavite tortu da se stegne najmanje 4 sata u frižideru, a idealno preko noći.

Ferrero torta je savršen spoj tekstura i ukusa, brzo se priprema, a izgleda i miriše kao prava poslastica iz luksuzne poslastičarnice. Bilo da slavite rođendan, godišnjicu ili jednostavno želite da obradujete dragu osobu, ova torta je pun pogodak!

Ferero torta sa keksom

Ova Ferero roše torta bez pečenja je neodoljivo ukusna torta koja spaja sve omiljene sastojke. Ona je savršen izbor za svečane trenutke kada jednostavno želite da oduševite svoje goste. Iako izgleda raskošno, priprema je jednostavna i ne zahteva pečenje, što je čini idealnom i za one sa manje iskustva u pravljenju torti. Zahvaljujući kombinaciji sastojaka, ova torta je prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, a kremasta tekstura i hrskavi lešnici savršeno se nadopunjuju. Ako volite ovakve torte, sigurno će vam se dopasti i recept za našu čokoladnu tortu.

Sastojci:

Priprema:

  • U činiji pomešajte mleveni keks sa omekšalim Moja Kravica maslacem.
  • Dodajte Moja Kravica mleko i rukom ili varjačom sjedinite smesu dok ne dobijete kompaktnu masu.
  • Utisnite smesu u kalup za tortu (prečnik 24 cm) obložen papirom za pečenje. Dobro pritisnite dnom čaše da bude ravna i čvrsta.
  • Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.
  • U posebnoj posudi pomešajte maskarpone sir i krem. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.
  • Dodajte mlevene lešnike i izdrobljene napolitanke, pa sve dobro promešajte.
  • Umutite slatku Moja Kravica slatku pavlaku u čvrst šlag i lagano je umešajte u čokoladni fil, mešajući lopaticom da se sačuva vazdušnost.
  • Preko pripremljene kore ravnomerno rasporedite fil.
  • Poravnajte površinu špatulom i vratite tortu u frižider na najmanje 4 sata, a idealno preko noći, da se lepo stegne.
  • Pre serviranja, ukrasite tortu Ferrero Rocher kuglicama, čokoladnim mrvicama, seckanim lešnicima ili rendanom čokoladom, po želji.
  • Torta se može praviti i u slojevima, duplirajte količine i rasporedite fil u dva dela.

Kombinacija poznatih sastojaka ovoj torti daje poseban domaći šarm, dok luksuzni ukus i dekoracija čine da izgleda kao iz najlepše poslastičarnice, i verujte, svi će tražiti parče više!

Ferero roše torta bez maskarponea

Kada se priprema torta Ferero roše recept se često sastoji od maskarpone sirom, ali postoji podjednako ukusna verzija bez maskarponea, savršena za one koji žele jednostavniju pripremu, pristupačnije sastojke ili blaži, više čokoladni ukus. Kombinacija čokolade, lešnika i kremast fil daju pun, dubok ukus kojem je teško odoleti, a uz to je vrlo jednostavna za pravljenje!

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 120 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 500 ml Moja Kravica slatke pavlake
  • 300 g čokoladnog krema
  • 150 g mlevenih pečenih lešnika
  • 50ml Moja Kravica mleka
  • 100 g izdrobljenih napolitanki sa lešnikom
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • Ferrero Rocher kuglice
  • Čokoladne mrvice
  • Seckani lešnici
  • Rendana čokolada

Priprema:

  • Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg.
  • U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu svetla i penasta.
  • Umešajte brašno, kakao i prašak za pecivo u smesu sa žumancima.
  • Na kraju dodajte umućeni sneg od belanaca, pažljivo mešajući spatulom da ostane vazdušasto.
  • Sipajte u kalup prečnika 24 cm obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 20–25 minuta.
  • Ostavite da se potpuno ohladi i zatim isecite na dve kore.
  • Poprskajte ih malo Moja Kravica mlekom.
  • Moja Kravica slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.
  • Dodajte čoko krem i lagano sjedinite mikserom na niskoj brzini.
  • Otopite čokoladu za kuvanje na pari ili u mikrotalasnoj i prohladite je.
  • Dodajte otopljenu čokoladu u krem, zatim dodajte mlevene lešnike i izdrobljene napolitanke.
  • Sve sjedinite mešajući spatulom dok ne dobijete gust, bogat krem.
  • Na tacnu stavite prvu koru, premažite polovinom krema.
  • Prekrijte drugom korom i premažite ostatkom krema po vrhu i stranama.
  • Dekorišite po želji Ferrero kuglicama, lešnicima i čokoladnim mrvicama.
  • Tortu stavite u frižider na najmanje 4 sata, idealno preko noći, da se stegne i ukusi povežu.
  • Savet je da umesto biskvita možete koristiti i sloj od keksa i Moja Kravica maslaca ako želite bržu pripremu bez pečenja.
  • Ako želite jači čokoladni ukus, povećajte količinu kakaa u biskvitu ili koristite tamnu čokoladu u kremu.

Ukoliko ne želite da pravite recept sa maskarponeom, a ipak vam se jede Ferrero rocher torta najbolji recept je baš ovaj. On je dokaz da i bez specijalnih sastojaka možete napraviti raskošnu, bogatu tortu koja osvaja na prvi zalogaj. Uživajte u svakom zalogaju ove predivne torte, bilo da nešto slavite, da je darujete ili jednostavno želite nešto posebno za sebe!

Recepti poput ovih, koji spajaju tradiciju i moderan pristup, zaslužuju posebno mesto na vašoj trpezi. Ferero torta je dokaz da ne morate biti profesionalni poslastičar da biste napravili nešto zaista impresivno. Uz malo truda i puno ljubavi, dobićete tortu koja izgleda luksuzno, a priprema se iznenađujuće jednostavno.

Ako ste uživali u ovom receptu i želite da pronađete još inspiracije za svečane torte i druge slatke poslastice, pogledajte i naše druge recepte za torte kao što su keks torta, ili markiza torta. Sve su ovo torte koje su podjednako lepe za oko i neodoljive za nepce – savršene za svaki važan trenutak u vašem životu.

Uživajte u stvaranju slatkih uspomena uz najlepše torte – jer svaki poseban trenutak zaslužuje desert koji se pamti!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.