BALANS+ DOGAĐAJ ZA MEDIJE SA NUTRICIONISTKINJOM ANOM PETROVIĆ U MOKRINU

Sadržaj

Kompanija Imlek i nutricionistkinja Ana Petrović istakli su značaj konzumacije probiotskih proizvoda.

U cilju podsećanja na značaj redovne konzumacije Balans+ probiotskog jogurta, kao i na svakodnevni balans koji je neophodan svima, kompanija Imlek je ove godine organizovala Balans+ Getaway, druženje u jedinstvenom ambijentu u Mokrin House-u. Novinari lifestyle medija i inflenseri, kao i ostali gosti, imali su priliku da uživaju u domaćim specijalitetima, Balans+ proizvodima, u prirodi, kao i u časovima joge i zvučnoj terapiji i da se kroz razgovor sa poznatom nutricionistkinjom, Anom Petrović, posavetuju o balansiranoj ishrani i zdravim navikama.
Balans+ jogurt klinički je dokazan saveznik u održavanju probavne ravnoteže. Studija koja je sprovedena od strane KBC Bežanijska Kosa na 50 ispitanika, koji su imali poremećaj digestivnog trakta potvrdila je da nakon samo 10 dana redovnog korišćenja Balans+ probiotskog jogurta dolazi do regulisanja varenja i unošenja balansa u organizam.

„Loše navike, nezdrav stil života, neizbalansirana ishrana i stres, negativno utiču na rad gastrointestinalnog trakta i mogu prouzrokovati, metaboličke i imunološke poremećaje. Prilikom pada imuniteta menja se sastav mikrobiote, te je tada neophodno uspostaviti mikrobnu ravnotežu. Oblikovanje i razmnožavanje mikrobioma creva počinje od rođenja, a njegov sastav zavisi od različitih genetskih, nutritivnih i faktora životne sredine. Različite kliničke studiju pokazuju koristran efekat probiotika u prevenciji gojaznosti, alergijskih reakcija, lečenju masne jetre kao i GI poremećaja kao što su netolerancija na laktozu, infektivna dijareja, dijareja izazvana antibioticima Helicobakterije, boljeg varenja, konstipacije i dr.  

U svakodnevnu ishranu treba uvrstiti hranu koja sadrži prirodne probiotike i prebiotike, jer se na taj način postiže simbioza, vlakna, omega-3 masne kiseline, funkcionalnu i lako svarljivu hranu. Neophodno je piti dovoljno nezasladjene vode, koliko je moguće kontrolisati stres i baviti se sportom bar 150 minuta nedeljno. Balans + formulu preporučujem u svakodnevnoj ishrani zbog jedinstvenog nutritivnog sastava, uz doručak, ručak, večeru ili noćnu užinu.“, naglasila je Ana Petrović, nutricionistkinja. 
„U brzom ritmu današnjice, Balans + probiotski jogurt neizostavni je deo ishrane svih onih koji vode računa o zdravlju, zahvaljujući brojnim benefitima koje ima na sistem za varenje. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da na ovom druženju predstavimo benefite naših proizvoda i da objasnimo važnost svakodnevne konzumacije, i generalno, u pravom smislu te reči u prirodi postignemo balans koji nam je svima neophodan“, izjavila je Tanja Bogojević, brend menadžerka kompanije Imlek.

Balans+ portfolio obuhvata proizvode sa funkcionalnim benefitima, koji zbog svog specifičnog sastava, kada se koriste svaki dan, imaju pozitivan uticaj na postizanje ravnoteže u organizmu, koja je izuzetno važna i preduslov je za opšte dobro stanje organizma. Pored jogurta, veliki broj ljubitelja Balans+ proizvoda ima priliku da uživa u Imuno proizvodima, obogaćenim kulturama koje dokazano imaju pozitivan efekat na jačanje imunog sistema.

Video sa Balans+ Getaway događaja možete pogledati na linku.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.