Pita od bundeve

Sadržaj

Sastojci

  • 250g brašna

  • 125g Moja kravica maslaca, iseckanog na kockice

  • 60ml hladne vode

  • Prstohvat soli

  • 800g bundeve

  • Malo ulja

  • 3 jaja

  • 200g smeđeg šećera

  • 250ml Moja Kravica slatke pavlake

  • 50ml mleka

  • 10g gustina

  • Kašičica cimeta

  • Pola kašičice mlevenog đumbira

  • Pola kašičice mlevenog karanfilića

  • Pola kašičice muskatnog oraščića


Priprema

  1. Zamesiti testo od brašna, maslaca, vode i soli. Formirati testo u lopticu, uviti ga u foliju i ostaviti na sat vremena u frižideru da se ohladi.

  2. U međuvremenu, bundevu očistiti od semenki, iseći je na tanje kriške, postaviti u pleh obložen papirom za pečenje i preliti uljem. Peći na 190 stepeni do 50 minuta (u zavisnosti od bundeve) dok bundeva ne omekša. Ostaviti je da se prohladi, pa izvaditi meso i izblendati ili izdrobiti viljuškom.

  3. Testo razviti oklagijom na blago pobrašnjenoj površini, pa ga prebaciti u kalup za tart (prečnika 20cm) i utisnuti u ivice. Postaviti papir za pečenje unutar testa, pa ga ispuniti tegićima za pečenje (klikerima ili pasuljem ukoliko nemate tegiće) i peći koru na 190 stepeni do 20 minuta, pa je izvaditi napolje da se prohladi.

  4. Umutiti jaja, šećer i pire od bundeve (400g) pa dodati ostale sastojke. Pripremljenu smesu izliti u kalup pa staviti pitu da se peče na 190 stepeni do 40 minuta (dok se fil ne ispeče). Po potrebi prekriti ivice u toku pečenja folijom kako ne bi pregorele. Ostaviti ispečenu pitu da se prohladi napolju u kalupu pa je izvaditi iz njega i služiti sa malo umućene slatke pavlake.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.