Baron torta recept sa malinama i višnjama

Sadržaj

Baron torta je postala pravi klasik među poslasticama, poznata po svom bogatom ukusu i elegantnoj pripremi. Nastala je kao poslastica koja spaja bogat čokoladni biskvit, kremasti fil i voćni sloj, što je čini neodoljivom. S vremenom je ova torta doživela razne varijacije, a najpoznatije su one sa malinama i višnjama, koje dodaju osvežavajući kontrast bogatoj čokoladi i kremu. Ljudi je toliko vole jer je punog ukusa, jednostavna za pripremu, a uz dodatak voća postaje još lepša i ukusnija.

Baron torta je savršen izbor za sve posebne prilike – bilo da je u pitanju rođendan, slava, proslava ili bilo koji drugi lep trenutak. Bogati slojevi i lep izgled sigurno će impresionirati svakog gosta. U nastavku vam predstavljamo nekoliko različitih varijacija Baron torte, kako biste mogli da izaberete onu koja vam najviše odgovara!

Baron torta sa malinama recept

Baron kolač sa malinama je prava poslastica koja spaja bogatstvo čokolade, kremastog fila i osvežavajuće maline, stvarajući savršen desert koji će osvojiti sve ljubitelje slatkiša. Baron sa malinama je uvek dobra opcija za rođendane, proslave ili druge posebne prilike. Maline donose prirodnu svežinu koja se divno uklapa sa bogatom vanilom i čokoladom, dok kremasti slojevi i hrskavi biskvit čine ovu tortu neodoljivom.

Ukoliko vam je za pripremu zanimljiva Baron torta recept je vrlo jednostavan, rezultat je zapanjujuće ukusan, a svaki zalogaj ove torte sigurno će oduševiti vaše goste. Ako želite da svoj slavljenički sto upotpunite nečim posebnim, Baron torta original je pravi izbor koji svako mora da isproba!

Sastojci

  • 6 jaja

  • 400 g šećera

  • 150 g brašna

  • 2 kašičice praška za pecivo

  • 3 kašičice kakao praha

  • Prstohvat soli

  • 500 ml Moja Kravica mleka

  • 2 kesice vanilin šećera

  • 2 kašičice gustina

  • 100 g mlečne čokolade (otopljene)

  • 200 g Moja Kravica maslaca

  • 200 g malina (svežih ili zamrznutih, očišćenih od koštica)

  • 100 g tamne čokolade

  • 2 kašičice kokosovog ulja (opciono, za glazuru)


Priprema

  1. Uključite rernu na 180°C. Pripremite pleh i obložite papirom za pečenje.

  2. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne postane penasta i svetla.

  3. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i prstohvat soli.

  4. Dodajte pomešane suve sastojke u umućena jaja i dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.

  5. Na kraju, dodajte 3 kašičice mleka i još jednom promešajte.

  6. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i pecite 20-25 minuta, dok čačkalica ne bude suva kada je zabodete u testo.

  7. Ostavite biskvit da se ohladi.

  8. U šerpi zagrejte mleko sa šećerom i vanilin šećerom dok ne počne da vri.

  9. U manjoj posudi razmutite gustin sa malo hladnog mleka da se dobije glatka smesa.

  10. Kada mleko proključa, dodajte razmućeni gustin u vruće Moja Kravica mleko i kuvajte dok se krem ne zgusne (oko 3-4 minuta).

  11. Sklonite krem sa vatre i dodajte otopljenu mlečnu čokoladu i dobro promešajte.

  12. Ostavite krem da se ohladi do sobne temperature.

  13. Kada se krem ohladi, umutite omekšali Moja Kravica maslac i dodajte ga u krem. Mutite dok se sve ne sjedini i postane glatko.

  14. Ako koristite sveže maline, operite ih i dobro ocedite višak tečnosti.

  15. U maloj posudi, pomešajte maline sa šećerom i ostavite ih da puste malo soka.

  16. Ohlađeni biskvit iseckajte na dva sloja.

  17. Na prvi sloj biskvita rasporedite kremasti vanila krem, a zatim preko njega rasporedite pripremljene maline.

  18. Ako želite da torta bude još sočnija, možete je preliti sokom od malina pre nego što stavite krem.

  19. Pokrijte drugim slojem biskvita.

  20. Preko drugog sloja biskvita ravnomerno rasporedite ostatak kreme.

  21. Otopite tamnu čokoladu sa kokosovim uljem na blagoj vatri dok se ne sjedini.

  22. Prelijte čokoladnu glazuru preko torte i ravnomerno rasporedite po celoj površini.

  23. Stavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne, najmanje 2-3 sata, a najbolje je da odstoji preko noći.

  24. Pre serviranja, Baron torta treba da se ukrasi svežim malinama ili rendanom čokoladom.

Baron torta sa malinama je savršen kiselkasto slatki spoj koji je mnogima omiljeni, zbog čega je ovaj desert savršen je za sve prilike – od proslava, rođendana do svakodnevnih trenutaka uživanja.

Baron torta sa višnjama – recept za sočni užitak

Baron torta sa višnjama nije samo ukusna, već i prelepa kada se servira. Višnje u kombinaciji sa bogatom kremom donose fantastičan kontrast, dok čokolada dodaje dubinu i bogatstvo ukusa. Ova torta je odličan izbor za sve koji žele nešto posebno, a jednostavno za pripremu. Ako želite da impresionirate svoje goste na sledećem slavlju ili rođendanu, Baron torta sa višnjama je obavezna poslastica koju svi moraju da isprobaju!

Ovaj recept za Baron tortu je idealan za sve prilike, a evo detaljno kako da ga pripremite u par koraka:

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 480 g šećera
  • 150 g brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 3 kašičice kakao praha
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • 300 g višanja (svežih ili zamrznutih, očišćenih od koštica)
  • 2 kašičice gustin
  • 200 ml vode
  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 100 g mlečne čokolade (otopljene)
  • 200 g Moja Kravica maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 2 kašičice kokosovog ulja (opciono, za glazuru)

Priprema:

  • Uključite rernu na 180°C i pripremite pleh sa papirom za pečenje.
  • Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smesa ne postane penasta i svetla.
  • U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i prstohvat soli.
  • Postepeno dodajte suve sastojke u umućena jaja, mešajući dok se sve dobro ne sjedini.
  • Izlijte smesu u pripremljeni pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.
  • Ostavite da se biskvit ohladi.
  • U šerpi pomešajte višnje, šećer i vanilu. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok voće ne omekša, oko 5-7 minuta.
  • U maloj posudi razmutite gustin sa malo vode i dodajte ovu smesu u šerpu sa višnjama.
  • Kuvajte još nekoliko minuta dok se fil ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
  • U šerpi zagrejte Moja Kravica pavlaku za kuvanje za kuvanje, šećer i vanilin šećer dok ne postane vruće, ali ne da proključa.
  • Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte dok se ne sjedini sa pavlakom.
  • Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
  • Umutite Moja Kravica maslac dok ne postane penast, a zatim ga polako dodajte u ohlađenu čokoladnu smesu, mešajući dok ne dobijete glatki krem.
  • Ohladite biskvit i iseckajte ga na dva sloja.
  • Na prvi sloj biskvita ravnomerno rasporedite fil sa višnjama.
  • Pre nego što stavite fil sa višnjama, možete biskvit preliti sa malo soka od višanja.
  • Preko fila stavite drugi sloj biskvita.
  • Na vrh torte nanesite krem i ravnomerno ga rasporedite po celoj površini.
  • Otopite tamnu čokoladu sa kokosovim uljem na tihoj vatri, mešajući dok ne postane glatka.
  • Prelijte čokoladnu glazuru preko torte i ravnomerno je rasporedite po celoj površini. Pogledajte recept za čokoladnu tortu ako ste ljubitelj ovakvih poslastica.
  • Stavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne, barem 2-3 sata.
  • Kada se torta ohladi, iseckajte je na komade i poslužite.
  • Ova torta se može dodatno dekorisati sa svežim višnjama ili rendanom čokoladom po vrhu.

 

Torta Baron je bez sumnje poslastica koju treba isprobati, a njena svestranost čini je savršenim izborom za sve prilike. Bilo da birate klasičnu varijantu sa malinama, voćnu verziju sa višnjama, ili neki drugi ukus, Baron torta će oduševiti sve prisutne svojim bogatstvom ukusa i elegantnim izgledom. Pored nje, možete pogledati koji su drugi recepti za torte koje smo pripremili za vas. Jednostavna priprema Baron torte omogućava da uživate u svakom zalogaju bez puno truda. Sa ovom tortom, svaki rođendan, proslava ili posebna prilika postaju još lepši i slađi. Ispratite naše jednostavne i ukusne recepte i uživajte u ovoj predivnoj poslastici koja je omiljena među ljubiteljima slatkiša!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.