Jela sa piletinom – recepti i načini za pripremu pilećeg filea

Sadržaj

Jela sa piletinom su veoma popularna kod nas, a piletina je ukusna i hranljiva namirnica koja se može pripremati na brojne načine.

Recepti sa piletinom su odličan izbor! Uz kombinovanje sa drugim namirnicama i upotrebu začina, piletinu možete pripremati tako da zadovoljava vaše afinitete i budi sva čula.

Pitate se kako pripremiti piletinu? Nastavite sa čitanjem našeg teksta i unesite nova jela u svoju knjigu recepata!

Jela sa piletinom mogu se pripremati na različite načine

Piletina je veoma zahvalna namirnica. Sjajno se uklapa uz mnoge sastojke i sastavni je deo jela koje svi volimo. Kada je u pitanju piletina recepti i načini termičke obrade su brojni – možete je pržiti, grilovati, pripremati na roštilju, kuvati ili vaš izbor može da bude piletina u rerni.

Mnogi recepti sa piletinom sadrže sastojak sa kojim se sočna piletina provereno dobro slaže – Moja Kravica pavlaka za kuvanje! U ovom tekstu pisali smo o piletini u sosovima i tu možete pronaći dodatnu inspiraciju za kremaste obroke sa ova dva sastojka.

Osim toga, piletina će se sjajno uklopiti uz najrazličitije povrće i pečurke, te sa njom teško možete pogrešiti – čak iako niste iskusni u kuhinji!

Potražite inspiraciju za ručak sa piletinom u našim receptima i eksperimentišite!

Preukusno jelo sa piletinom iz rerne – probudite sva čula

Zanimljiva jela sa piletinom iz rerne mnogima su omiljen izbor, budući da ne morate da stojite pored šporeta dok se vaš obrok priprema. Ukoliko pripremate belo meso recepti su jednostavni, a pored toga jela od piletine su izuzetno zdrava i ukusna. Pažljivo doziranje sastojaka, kvalitetna piletina i malo ulja, pobrinuće se za to da priprema hrane pečenjem je jedan od zdravijih načina obrade mesa, stoga jedan ovakav ručak možete potpuno bezbrižno pripremiti za celu porodicu!

Sastojci:

  • 1 veće pileće belo meso ili 2 manja
  • 350 g (150 g + 200 g) Gauda sira
  • 8 režnjeva dimljene slanine
  • 1 sveža crvena paprika
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje
  • 1 kašika karija
  • po ukusu so i mleveni crni biber
  • po potrebi maslinovo ulje
  • 2 kašike senfa
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika začina za pečenu piletinu po želji

Priprema:

Pileće belo meso dobro operite i očistite, te procedite i pokupite višak vode ubrusom.

Komade presecite na pola ili na tri dela tako da budu tanji. Svaki komad zatim zasecite na lepezu po širini, ali tako da meso ne bude presečeno u potpunosti. Napravite rezove duž cele piletine. Poprskajte je maslinovim uljem, stavite suvi začin, kari, so i biber, pa sve utrljajte.

U podmazanu činiju stavite pileći file, naseckajte 150 g gaude i stavite je u proreze. Postupak ponovite sa slaninom i svežom paprikom. U svakom prorezu treba da bude jedan komad sira, paprike i slanine.

U jednu posudu sipajte 500 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje, dodajte senf, malo soli i bibera po ukusu i 1 kašiku začina za piletinu. Potom dodajte 200 g izrendanog gauda sira i sitno iseckan beli luk. Sve dobro promešajte i prelijte piletinu. U rerni zagrejanoj na 200 °C pecite dok piletina i preliv ne porumene.

Služite uz krompir pire.

Piletina pripremljena na ovakav način je idelan obrok za celu porodicu, ali i u manjoj količini – kao ručak za dvoje.

Uživajte!

Pileći štapići sa susamom – jelo od piletine za ljubitelje intezivnih ukusa

Da li volite ukus hrskave piletine?

Kada želite svojim nepcima da pružite pravo zadovoljstvo, pohovani pileći štapići su idealan izbor za ručak sa piletinom. Recepti sa piletinom se mogu upotpuniti još jednim sastojkom! Pogledajte o čemu se radi i kakav recept za ukusno jelo od piletine smo pripremili za vas.

Sastojci:

  • 3 komada pilećih grudi
  • so i biber po ukusu
  • pola šolje brašna
  • 1 šolja prezli
  • 3 jaja
  • četvrtina kašičice belog luka u prahu
  • četvrtina kašičice suvog vlašca
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 kašičice biljnog začina

Priprema:

Pileće grudi isecite na šnite, pa ih začinite biberom i solju. U jednu posudu sipajte brašno, beli luk u prahu, vlašac, alevu papriku i biljni začin. Isečenu piletinu dobro uvaljajte, dok svaki štapić ne bude adekvatno prekriven začinima.
U drugoj posudi umutite 3 jaja, a u treću sipajte prezle. Svaki komad piletine potopite u jaja i potom uvaljajte u prezle. Pleh podmažite uljem i postavite štapiće. U rerni zagrejanoj na 200 °C pecite oko 40 minuta. Na pola pečenja, okrenite štapiće na drugu stranu.

Kako biste ukus podigli na viši nivo i uživali u svakom zalogaju ovog jela sa piletinom, vaš najveći saveznik biće Moja Kravica pavlaka sa pečurkama. Bez utroška vremena za pripremu sosova, sve što je neophodno jeste da pored toplih štapića servirate ovaj preukusan prilog.

Marinirana piletina u neodoljivom sosu – rapsodija ukusa na tanjiru

Marinirani pileći file ima poseban ukus.

Jelo sa piletinom u marinadi zadovoljiće čula čak i onih najzahtevnijih. Uz nekoliko odabranih začina i jednostavnu pripremu, ona se može naći i na vašoj trpezi.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 3 kašike soka od limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike sitno iseckanog ruzmarina
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 4 isitnjenih čenova belog luka
  • 3 kašičice ulja

Priprema:

Sve začine, limunov sok i maslinovo ulje stavite u veću činiju i dobro promešajte. Pileće meso potopite u marinadu i ostavite da odstoji sat vremena u frižideru i povremeno promešajte začine i prelivajte meso. Nakon toga ocedite meso i propržite ga sa obe strane.

Kako biste ukus podigli na viši nivo i uživali u svakom zalogaju ovog jela sa piletinom, vaš najveći saveznik biće Moja Kravica pavlaka sa pečurkama. Bez utroška vremena za pripremu sosova, sve što je neophodno jeste da pored toplih štapića servirate ovaj preukusan prilog.

Kremasto jelo sa piletinom i pršutom – obrok za prave gurmane

Ukoliko ste ljubitelji intenzivnijeg ukusa, piletina sa pršutom je idealno jelo za vas. Sprema se na jednostavan način i nisu vam potrebne posebne veštine kako biste savladali ovaj recept.

Sastojci:

Priprema:

Pileći file isecite na šnicle, a pršutu iseckajte na sitno. Na srednjoj temperaturi dinstajte piletinu tako da porumeni sa svih strana, pa dodajte naseckanu pršutu. Nakon par minuta sipajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje, beli luk, biber i peršun i promešajte sve sastojke. Povremeno mešajte i ostavite na ringli dok pavlaka ne postane malo gušća i tamnija. Ovom jelu ne morate dodavati so ili druge začine, jer je pršuta dovoljno slana.

Služite uz krompiriće ili salatu po želji!

Brza jela sa piletinom – recepti za obroke za nekoliko minuta

Treba vam brz i ukusan obrok?

Ljubitelji ste piletine?

Na vašoj trpezi za svega nekoliko minuta mogu se naći brza jela sa piletinom u čijem ukusu ćete maksimalno uživati. Ukoliko biste da potražite dodatnu inspiraciju, pogledajte naše tekstove za brzi ručak, doručak i večeru za nekoliko minuta!

Recept za brzo jelo sa piletinom i povrćem – donesite vitamine na tanjir

Recepti sa piletinom često podrazumevaju kombinacije sa povrćem, te ukoliko u svom frižideru nemate sastojke koje smo izdvojili na našoj listi, uvek možete dodati i drugo, vama omiljeno povrće i probati novi recept za brzi ručak sa piletinom.

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 150 g šampinjona
  • 100 g šargarepe
  • 3 sveže paprike
  • 2 srednje tikvice
  • so i biber
  • mlevena crvena paprika
  • peršun
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte ulje, dodajte piletinu naseckanu na kockice, pa je pržite na srednjoj temperaturi kratko. Očistite i naseckajte šampinjone i dodajte ih piletini, a potom i iseckanu šargarepu na kockice. Kada šargarepe i pečurke omekšaju, dodajte paprike iseckane na stapiće i tikvice iseckane na kockice. Pred sam kraj dodajte začine.

Vaša brza piletina sa povrćem je spremna!

Brzo jelo sa piletinom i krompirom – kombinacija kojoj je teško odoleti

Brzo, jednostavno i neodoljivo jelo.

Kombinacija kojoj nećete odoleti – piletina i krompir, često je na trpezama na našim prostorima. Pogledajte kako da pripremite ovaj obrok na poseban način.

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 2 pileća filea
  • mlevena crvena paprika
  • suvi začin
  • maslinovo ulje
  • začin za piletinu
  • so po ukusu

Priprema:

Kod ovog jela sa piletinom dovoljno je da pratite ovaj postupak: krompir, oljuštite i isecite na kockice, te začinite paprikom, suvim začinom i prelijte sa malo maslinovog ulja, pa dobro promešajte. Piletinu operite, očistite i isecite na kockice, pospite malo začina za piletinu, mlevene paprike i soli po ukusu, pa sve promešajte. Nauljite posudu za pečenje prelijte sa malo vode i masilovog ulja i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 30 minuta.

Da li znate kako ovaj obrok da podignete na viši nivo?

Veoma jednostavno!

Poslužite ga sa Moja Kravica pavlakom sa pečurkama koja će doprineti neodoljivim ukusom pečuraka, ali i svežinom pavlake.

Prijatno!

Nadamo se da su vas naši predlozi podstakli da se oprobate u pripremi jela sa pilećim fileom, te da ste spremni da u svoju kuhinju unesete nove recepte. Imlek mlečni proizvodi uvek su tu da vašoj trpezi daju posebnu notu.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.