Čizkejk recept – kako se pravi cheesecake?

Sadržaj

Čizkejk – neodoljivi kolač od sira još od vremena stare Grčke očarava slatkoljupce širom sveta.

Ovaj osvežavajući kolač veoma je popularan i na našim prostorima, a za idealan čizkejk, recept koji je po vašem ukusu je sve što je potrebno!

Da li se pitate u čemu je tajna ove osvežavajuće poslastice?

Idealna kombinacija kvalitetnih sastojaka, malo truda i puno ljubavi utkane u svaki sloj kolača, učiniće da vaš čizkejk bude zvezda trpeze. U nastavku teksta, mi vam predstavljamo originalan recept za čizkejk, kao i njegove najukusnije varijacije.

Zasucite rukave, pripremite se za najlepši čizkejk koji ste do sada probali i nastavite sa čitanjem!

Čizkejk recept – treba vam samo ovih nekoliko glavnih sastojaka

Jedan od razloga zbog kojih je kolač od sira (cheesecake) stekao ogromnu popularnost jeste jednostavnost pripreme, a povrh svega činjenica da se ne peče. Takođe, vaša kuhinja neće zahtevati generalno čišćnje posle pripreme ove torte.

Kora kolača od sira pravi se uglavnom od mlevenog keksa i maslaca, a glavni sastojak belog fila je sir i još nekoliko namirnica, pretežno mlečnih proizvoda neutralnog ukusa. Kako biste dobili finu kremastu strukturu i beli fil osvežavajućeg ukusa, važno je da koristite sir koji nema jaku aromu.

Sir za cheesecake – Ella sir je tajni sastojak svakog ukusnog čizkejka

Ella sir idealna je opcija za sve koji žele da naprave kolač od sira perfektne teksture i neodoljivog ukusa. Ovaj svež sir za cheesecake jednostavno će se pomešati sa drugim sastojcima, te će uz njega, recept za cheesecake biti veoma uspešan, a ukus poslastice oduševiti sve koji je probaju! Tajna koja Ella sir čini idealnom opcijom za cheesecake jeste neutralan i blag ukus, ali i nizak procenat masnoće i kalorija.

Zahvaljujući njemu, u kolaču od sira možete uživati bez griže savesti!

Izuzev kore i osnovnog fila, tu je i drugi fil kolača od sira. Njega možete praviti od različitih sastojaka po vašem ukusu. Uglavnom se koristi crveno voće, a tu su i neodoljive kombinacije sa čokoladom!

U nastavku vam predstavljamo 3 najpopularnija recepta za čizkejk sa različitim ukusima.

#1 Original recept za čizkejk sa malinama – kreirajte najpopularniji kolač od sira

Malina čizkejk recept – U ovom receptu koraci za pripremu su vrlo jednostavni, a varijanta sa ovim voćem omiljena je među ljubiteljima osvežavajućih kremastih poslastica i bogatog ukusa malina. Kako biste postigli optimalan, osvežavajuć i neodoljiv ukus, važno je da pratite korake u pripremi i nabavite sve neophodne sastojke.

Mi vam predstavljamo jedan od osnovih i najjednostavnijih recepata za čizkejk sa malinama, a sigurni smo da će već prvi zalogaj ovog neodoljivog dezerta probuditi sva vaša čula! Izuzev malina, veliki broj slatkoljubaca koji uživaju u drugim aromama voća biraju čizkejk sa višnjama ili jagodama koji se prave na isti način.

Sastojci za koru:

Sastojci za beli fil:

Sastojci za voćni fil:

  • 400 g – 450 g malina
  • 150 ml vode
  • 1 kesica želatina (10 g)
  • 4 kašike šećera

Priprema čizkejka sa malinama po koracima

Prilikom pripreme ovog kolača, važno je da izuzev upotrebe kvalitetnih sastojaka poštujete nekoliko ključnih koraka koji će ga dovesti do izvanredne strukture i još boljeg ukusa.

Pre pripreme, Moja Kravica maslac izvadite iz frižidera i ostavite da se u potpunosti istopi.

  1. Sveže ili zamrznuto voće koje ste prethodno odmrzli kuvajte sa vodom oko 10 minuta. Ukoliko je voće pustilo sok, takođe ga možete iskoristiti, ali onda smanjite količinu vode za pripremu. Želatin ostavite da se istopi i nabubri u vodi takođe oko 10 minuta. Pripremljen želatin i skuvano voće promešajte i ostavite da se smesa ohladi.
  2. Moja Kravica maslac koji je potpuno istopljen pomešajte sa mlevenim keksom i mlekom i umutite mikserom. Smeša koju dobijete biće rastresita, te je neophodno da je ručno utisnete u kalup prečnika 23 cm, a zatim ostavite u frižider da se stegne. Za to vreme, napravite beli fil.
  3. Potrebno je umutiti slatku pavlaku mikserom, a nakon toga, dodati i kremfix. Potom dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu i sve zajedno dobro umutite.
  4. Jednu kesicu želatina prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite 10-ak minuta da nabubri, te ga zagrejte tek toliko da se istopi (ne sme da provri), pa sve izmiksajte sa smesom od sira.
  5. Izvadite ohlađenu smesu iz frižidera i premažite belim filom. Prilikom mazanja vodite računa da lepo popunite ivice, odnosno strane kalupa, kako prilikom vađenja ne bi bilo nesavršenosti na obodima. Kada se ohladi i drugi fil od crvenog voća, lagano ga rasporedite preko belog fila i sve stavite u frižider da odstoji preko noći, odnosno 6-8 sati.
  6. Nakon toga, lagano odvojite kolač od kalupa i spreman je za serviranje.

Prijatno!

#2 Cheesecake sa jagodama – recept za ljubitelje slatkih aroma

Parče čizkejka sa jagodama servirano na belom tanjiru

Kako je ova torta veoma popularna, originalni čizkejk recept dolazi u nekoliko varijacija, prilagođenih različitim preferencijama i ukusima. Ukoliko volite da budete kreativni i kuhinji i probate nove mešavine sastojaka i rapsodije voćnih i svežih ukusa, predlažemo vam da probate nešto drugačiji kolač od sira!

Naš savet je da se za ovaj čizkejk recept odlučite tokom letnjih dana i za njega koristite sveže, sočne i preukusne kraljice leta! Ukoliko želite da dobijete inspiraciju za još letnjih slatkiša, pročitajte naš tekst sa receptima za letnje torte.

Sastojci za koru:

Sastojci za beli fil:

Sastojci za voćni fil:

  • 300 g jagoda
  • 5 kašika sećera
  • 50 ml vode
  • 10 g želatina

Priprema čizkejka sa jagodama po koracima

  1. Pre početka spremanja, izdvojite kalup od 24-26 cm i stavite Moja Kravica maslac da se potpuno istopi na sobnoj temperaturi. U jednu posudu stavite mleveni keks, sok od narandže i istopljen Moja Kravica maslac i izmiksati tako da se dobije rastresita smesa. Na dno kalupa postavite smesu i rukama rasporediti tako da prekrije čitavo dno. Ovako pripremljenu koru stavite u frižider.
  2. Jagode dobro operite i iseckajte na krupnije komade, dodajte vodu i šećer i stavite na ringlu. Od trenutka ključanja, kuvajte oko 3 minuta i ostavite da se prohladi.
  3. Dok se kora i voćni fil hlade, pripremite beli fil. U 50 ml vode sipajte kesicu želatina i ostavite 10-ak minuta da nabubri. Zatim umutite mikserom slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer tako da dobije teksturu malo gušću od jogurta. Nabubreli želatin ugrejte u mikrotalasnoj pećnici ili na ringli, tako da ne provri, pa dodajte u beli fil i sve izmešajte.
  4. Kada se voćni fil ohladio, 10 g želatina pomešajte sa 50 ml vode i ostavite da nabubri, a zatim zagrejte i dobro pomešajte sa voćnim filom. Kada su obe smese potpuno ohlađene (možete ih hladiti i do sat vremena u frižideru), nanosite ih ravnomernu na koru – prvo beli, pa voćni fil.
  5. Ostavite u frižideru 6-8 sati i dekorišite svežim jagodama.

Uživajte!

#3 Čokoladni cheesecake – recept za ljubitelje intezivnih aroma

Parče čokoladnog čizkejka servirano na crnom tanjiru sa četiri jagode

Da li volite intezivni ukus čokolade i neodoljive čokoladne poslastice?

Onda je čokoladni čizkejk dezert koji će vas oduševiti. Jednostavna priprema bez pečenja privlači sve one koji cene praktičnost, a za ovaj cheesecake recept neophodno vam je svega nekoliko sastojaka.

Sastojci za koru:

Sastojci za prvi fil:

Sastojci za drugi fil:

Čokoladni cheesecake čizkejk – priprema po koracima

  1. Pre nego što započnete sa pripremom kolača od sira, ostavite Moja Kravica maslac da se u potpunosti otopi na sobnoj temperaturi. U jednoj posudi izmešajte Moja Kravica maslac, šećer, mleko, keks i prethodno istopljenu čokoladu za kuvanje. Kako biste dobili najbolje rezulatate, čokoladu za kuvanje istopite na pari. Dobro izmešajte i sjedinite sastojke, a zatim smesu stavite u podlogu za torte prečnika 26 cm. Dobro ručno formirajte koru za čizkejk i stavite u frižider da se stegne.
  2. Za pripremu prvog fila potrebno je da dobro umutite slatku pavlaku, toliko da ne klizi iz posude kada je okrenete. Uz kremastu slatku pavlaku iz Imlek asortimana, možete biti sigurni da ćete dobiti optimalnu teksturu i blag osvežavajuć ukus fila. U drugoj posudi umutite krem sir i šećer u prahu, a zatim dodajte istopljenu i ohlađenu čokoladu, pa sve dobro izmešajte.
  3. Pripremljenu slatku pavlaku dodajte ovoj smesi i žicom sjedinite sve sastojke, tako da se održi kremasta struktura. Ohlađenu koru izvadite iz frižidera, i rasporedite fil preko nje, pa kolač vratite da se hladi.
  4. Došli smo i do mnogima omiljenog, poslednjeg sloja – kremastog čokoladnog fila!
  5. Sve što je preostalo da uradite jeste da iseckate čokoladu, na srednjoj vatri zagrejete slatku pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta i promešate sa čokoladom dok se čokolada potpuno ne otopi. Prelijte ohlađenu koru i fil i ostavite 6-8 sati u frižideru.
  6. Izvadite i dekorišite čokoladom ili crvenim voćem po želji.

Prijatno!

Sve što vam je preostalo jeste da odete u nabavku sastojaka i u svojoj kuhinji kreirate pravu magiju osvežavajućih ukusa. Uz kvalitetne mlečne proizvode iz našeg asortimana, malo mašte, truda i puno ljubavi kreiraćete kolač od sira čiji ukus će aktivirati sva vaša čula!

Kolač od sira je idealna poslastica za slavlja različitog tipa, a ako želite da pronađete inspiraciju za torte za slave ili drugu svečanu priliku, ovde pročitajte naš tekst na tu temu.

Kada uvežbate recept za veliki kolač od sira, možete ga praviti i za mnogo manje vremena u svojoj manjoj varijanti, te servirati u čašama sa cheesecake i tako obradovati svakog gosta!

Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.