Rekordne investicije kompanije Imlek

Sadržaj

Prethodnu poslovnu godinu kompanije Imlek, lidera mlečne industrije na domaćem i regionalnom tržištu, obeležila su izvanredna ulaganja u unapređenje poslovanja zahvaljujući kojima je ostvaren rast tržišnog učešća u svim zemljama regiona. Imlek je u protekloj godini uložio preko 30 miliona evra u različite projekte, čime je pokrenuo rast celokupne mlečne industrije. Pomenute investicije odnose se, pre svega, na unapređenje proizvodnih procesa, kupovinu mehanizacije farmerima i razvoj novih proizvoda. Veliki segment investicija koji je uložen u proizvodne inovacije doprineo je tome da potrošači dobiju nove mlečne proizvode, koji ukusom i kvalitetom idu u korak sa Evropom i svetom. Među njima se posebno ističu Moja Kravica gusti jogurt, Balans+ Protein proizvodi, Grekos grčki tip jogurta, Moja Kravica pavlake sa ukusima i mnogi drugi.

Na konferenciji za medije napravljen je osvrt na Imlekovo poslovanje, a novinarima su se obratili Ilija Šetka, generalni direktor kompanije, i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine. Oni su tom prilikom istakli značajnu ulogu Imleka u daljem razvoju i jačanju srpske privrede. Ministar Nedimović ujedno je najavio da će uskoro biti puštena u rad i referentna laboratorija za ispitivanje kvaliteta mleka.

„Mogu slobodno da kažem da je protekla 2016. godina, godina Imleka. Investicijom od 30 miliona evra i lansiranjem preko 40 novih proizvoda, potvrdili smo i dodatno ojačali status najvećeg proizvođača u mlečnoj industriji celog regiona. Posebno sam ponosan što smo u godini nezapamćenih potresa na evropskom tržištu sirovog mleka i rekordno niskih cena uspeli da pomognemo i našim najznačajnijim partnerima, našim farmerima. Pomogli smo im kako višim cenama otkupa od evropskih, tako i kupovinom mašina i kreditima, kako bi što bezbolnije prebrodili ovaj period. Kampanjom „Moja Kravica – Rasti srećno” započeli smo izgradnju dečjih igrališta širom Srbije, a brojne su i druge društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodimo u cilju obezbeđivanja srećnijeg odrastanja naših najmlađih. I u narednoj godini imamo u planu velike investicije koje, pre svega, imaju za cilj unapređenje poslovanja naše kompanije, ali i zajednice u kojoj poslujemo”, rekao je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek.

„Apsolutno svesni značaja stočarstva i mlekarstva, kao njegove važne grane, ulažemo maksimalne napore da, u periodu krize sektora na celom evropskom tlu, sačuvamo svaki litar ovog izvora egzistencije za mnoge poljoprivrednike. U narednom periodu snažnije ćemo da podržimo kvalitet jer jedino on garantuje opstanak na zahtevnoj tržišnoj utakmici. Zbog toga, uskoro ćemo pustiti u rad i referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka. Time, ne samo da ćemo imati izuzetno preciznu i objektivnu ocenu kvaliteta mleka naših proizvođača već ćemo im i omogućiti da u skladu s kvalitetom dobiju i adekvatne podsticaje”, izjavio je Nedimović.

Imlek, kao vodeća regionalna kompanija mlečne industrije, duže od 60 godina uspešno gradi i razvija svoje poslovanje na teritoriji Srbije, kao i širom regiona. Stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje svih fabrika u okviru poslovnog sistema doprinosi se vrhunskom kvalitetu Imlekovih proizvoda kojim je zadobijeno poverenje mnogobrojnih potrošača. Brojnim društveno odgovornim projektima Imlek se aktivno uključuje u pomoć zajednici u kojoj posluje, a pored toga, u narednom periodu, kompanija će biti usmerena ka održavanju postojećeg kvaliteta proizvodnje u skladu sa svim evropskim i svetskim standardima.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.