Održana najveća proslava u čast farmera – Imlekov Dan rekordera

Sadržaj

Farmeri iz svih krajeva Srbije nagrađeni su na tradicionalnoj Imlekovoj proslavi – Danu farmera rekordera. Proslavi su prisustvovali predstavnici najpoznatijih komercijalnih farmi iz cele zemlje, ali i porodice koje se generacijski bave stočarstvom i ostvaruju dugogodišnju saradnju s kompanijom. Pored nagrada, svim farmerima uručena su priznanja i zahvalnice za njihov doprinos u održanju liderske pozicije kompanije Imlek u mlečnoj industriji zemlje i regiona.

Na proslavi su za rekordne količine isporučenog mleka vrhunskog kvaliteta nagrađene velike komercijalne farme: PKB korporacija A.D. za isporučenih 20,40 miliona litara mleka, poslovni sistem Almex iz Pančeva za isporučenih 13,42 miliona litara i PIK Bečej za isporučenih 11,14 miliona litara mleka. U kategoriji porodičnih farmi, priznanja su dobili Vojčena Kornel za isporučenih 1,62 miliona litara mleka, Balaša Mikloš za isporučenih 1,46 miliona litara i Katalin Tot za isporučenih 1,21 milion litara mleka. Na ovogodišnjoj proslavi, farmi Global seed iz Čuruga, najvećoj organskoj farmi u region, uručeno je i specijalno priznanje.

Ilija Šetka, generalni direktor Imleka, u svom obraćanju zahvalio je okupljenim farmerima na uspešnoj saradnji i naglasio da mu je izuzetna čast što se nalazi na čelu kompanije koja je lider mlečne industrije u zemlji i regionu.

„Protekla godina bila je izuzetno teška za mlekarsku industriju, pre svega zbog potresa na evropskom tržištu, viškova mleka, kao i posledičnog pada cena otkupa sirovog mleka. Imlek je stao u zaštitu svojih najbitnijih partnera – farmera, putem otkupa viškova, plaćanja viših cena otkupa sirovog mleka u odnosu na region, kao i preko investicija u opremu i povećanje efikasnosti. Vlada Srbije je takođe mnogo pomogla uvođenjem prelevmana, koji su zaštitili ovu veoma bitnu privrednu granu”, istakao je Šetka.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.