Kompanija Imlek obeležila Svetski dan zaštite životne sredine

Sadržaj

Beograd, 5. jun 2020. godine – Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji Imlek organizovali su volontersku akciju sadnje aromatičnog bilja, koje predstavlja neophodan resurs za život jedne od najugroženijih vrsta insekata – pčela. Poznato je da lavanda privlači pčele, a da pčele podstiču biodiverzitet, zaposleni u kompaniji posadili su preko 150 sadnica ove biljke. Imlekova fabrika u Padinskoj Skeli postala je bogatija za mini vrt, čija je osnovna namena oplemenjivanje i očuvanje životne sredine. U skladu sa društveno odgovornom ulogom, koju kompanija neguje, Imlekovi zaposleni su ovim potezom želeli da doprinesu, kako ulepšavanju ambijenta u kojem rade, tako i zaštiti čitavog ekosistema.

 

„Ponosni smo što se veliki broj zaposlenih u našoj kompaniji odazvao akciji uređenja fabričkog kruga i sadnje biljaka koje su značajne za podsticanje biodiverziteta. Sađenje cveća i biljaka, i pokrivanje površina biljakama koje su potrebne pčelama je neophodno, jer 84% biljaka koje se uzgajaju za ljudsku upotrebu, pčele moraju da opraše kako bi im pružile život i povećale njihov prinos i kvalitet. Mi u Imleku veliku pažnju poklanjamo, kako socijalnim, tako i ekološkim pitanjima, kao važnom segmentu društvene odgovornosti, čime dodatno skrećemo pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne okoline“, istakla je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.