Kompanija Imlek i Almex sistem organizovali obilazak farme Stari Tamiš za decu bez roditelja

Sadržaj

Kompanija Imlek organizovala je celodnevni izlet na farmi Stari Tamiš za mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. U saradnji sa sistemom Almex, čije je imanje Stari Tamiš najveće poljoprivredno gazdinstvo, kompanija Imlek ugostila je i razveselila mališane i omogućila im nezaboravno iskustvo za ceo život.

Sa željom da prikaže na koji način nastaje Moja Kravica mleko, ali i da priredi nezaboravno druženje sa životinjama, organizovana je poseta farmi Stari Tamiš za veliki broj dece iz Centra u Zvečanskoj. Na farmi idealnoj za upoznavanje s prirodom, životinjama i poljoprivrednom proizvodnjom, mališani su imali prilike da vide farme krava sa jaslenim delom, ergele konja, muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt. Tim stručnjaka sa farme Stari Tamiš sproveo je decu kroz sve jedinice i uputio ih u proces dobijanja mleka. Pored toga, mališani su uživali u slobodnom vremenu sa animatorima sa farme, koji su specijalno za njih pripremili brojne kreativne radionice.

Moja Kravica mleko nastaje od najkvalitetnijeg sirovog mleka koje kompanija Imlek dva puta dnevno prikuplja sa preko 4.000 pažljivo odabranih porodičnih farmi u Srbiji. Kompanija Imlek jedini je proizvođač u regionu, čiji je hladni lanac u potpunosti zatvoren, od mesta prijema mleka do prijemne rampe, čime je izbegnuta svaka mogućnost kontaminacije. Pored toga, najsavremenija tehnologija prerade mleka obezbeđuje vrhunski kvalitet koji su potrošači prepoznali izabravši Moju Kravicu za omiljeni brend u Srbiji.

Imanje Stari Tamiš prostire se na 1100 ha i predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu. Imanje je osnovano kao poljoprivredno dobro sredinom prošlog veka, a Almex je postao vlasnik imanja 2009. godine. Od prošle godine izgrađen je turistički kompleks u okviru kojeg posetioci mogu da se upoznaju sa životom na farmi. Na Starom Tamišu nalazi se farma krava sa oko 2.500 goveda, holštajn-frizijske i simentalske rase. Imanju pripada i farma svinja Nadel sa 18.000 grla i 1.300 priplodnih krmača, rase jorkšir, landars, pijetren i durok. Na gazdinstvu Stari Tamiš nalazi se i ergela koja je izgrađena 1978. godine i koja je u potpunosti rekonstruisana 2012. Ergela Tamiš trenutno ima 27 konja lipicanera, poreklom iz Lipica, Đakova i Karađorđeva.

„Kompanija Imlek neguje prijateljske odnose sa svim kooperantima, zahvaljujući čemu ostvaruje brojne uspehe. Takav je slučaj i sa farmom Stari Tamiš, koja predstavlja najveće imanje sistema Almex. Moja Kravica mleko dolazi sa domaćih farmi koje uspešno čuvaju tradiciju i pružaju nam mogućnost da uživamo u pravom i prirodnom ukusu mleka. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovom prilikom obradovali mališane izletom na farmu Stari Tamiš, koja je prepuna atrakcija za decu, u čijim su čarima uživali”, izjavila je Marija Malović, menadžer za odnose s javnošću u kompaniji Imlek.

„Farma Stari Tamiš i Tamiški Konaci sve su popularnija destinacija na turističkoj mapi Srbije, i već drugu sezonu u prilici smo da ugostimo decu i delegacije iz različith krajeva zemlje, pa i iz inostranstva. U saradnji sa Imlekom, osmislili smo aktivnosti na farmi za decu bez roditeljskog staranja i veliko mi je zadovoljstvo što smo i njima omogućili da uživaju u našem kompleksu. Nastojimo da nam ovakve humanitarne akcije postanu tradicija jer nam je cilj da se sva deca ovde osećaju lepo i prijatno”, izjavio je Srđan Aleksa, vlasnik kompanije Almex.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.