Imlekova pomoć farmerima za efikasno skladištenje stočnih hraniva i postizanje najvišeg kvaliteta

Sadržaj

Beograd, 15. septembar 2015 − Kompanija Imlek, u cilju postizanja najvišeg kvaliteta svežeg mleka, tokom prošle godine, obezbedila je prvu poljoprivrednu mašinu za pakovanje stočnih kabastih hraniva svojim dobavljačima, a ovog meseca kupljene su još dve. Sve tri mašine date su na korišćenje udruženjima farmera „Udruženi farmeri” i „Centralnoj asocijaciji proizvodjača mleka Vojvodine” kako bi bile dostupnije većem broju proizvodjača mleka s kojima Imlek već duži niz godina uspešno sarađuje.

Donirane mašine omogućavaju efikasnije očuvanje i skladištenje različitih vrsta stočnih i kabastih hraniva u vreće. Čuvanjem stočne hrane na taj način ostvaruje se minimalan gubitak hranljivih materija i vitamina u njima, što pozitivno utiče na zdravlje krava i njihovih podmladaka, kao i na mleko koje daju. Prednosti nove tehnologije čuvanja hrane su mnogobrojne: visoka efikasnost i fleksibilnost u pogledu vrste hrane koja može da se pakuje i mesta gde tako pripremljena stočna hrana može da se skladišti samo su neke od njih. Vreće u koje se hrana pakuje  su vodonepropusne, sa UV stabilizatorima, koji omogućavaju izuzetno bezbedno skladištenje stočnih hraniva.

„Kompanija Imlek nastoji da ide u korak sa svetskim trendovima i kontinuirano unapređuje proizvodnju i saradnju sa svojim kooperantima. Ova investicija je samo jedna u nizu aktivnosti kojima naša kompanija pomaže svoje najznačajnije saradnike, svoje dobavljače, a sve u cilju obezbeđivanja najvišeg kvaliteta mleka za naše verne potrošače”, saopštila je Marija Malović, menadžer za odnose s javnošću u kompaniji Imlek.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.