Imlekova donacija domovima za nezbrinutu decu

Sadržaj

Beograd, 26. avgust 2020. godine – Usled još uvek aktuelne pandemije korona virusa, kompanija Imlek je uz podršku Grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, odlučila da ove godine obraduje školarce koji borave u ustanovama za nezbrinutu decu, na nešto drugačiji način, u skladu sa trenutnom situacijom. Pored Moja Kravica poklon paketića, školarci su od Imleka dobili televizore, zahvaljujući kojima će im biti olakšano praćenje onlajn nastave tokom školske godine.

 

U skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom i tradicijom da inicira i pomaže različite aktivnosti koje će najmlađima obezbediti lepše i zdravije odrastanje, Imlek je odlučio da školarcima iz Prihvatilišta za decu u Beogradu, kao i Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, ulepša, ali i olakša početak školske godine, koji će ove godine biti izmenjen, zbog aktuelne situacije sa pandemijom.

 

"Tradicionalna akcija povodom početka školske godine, ove godine je realizovana u nešto drugačijem obliku, jer smo svesni da je zbog situacije sa korona virusom školarcima sada najpotrebnije da neometano prate onlajn nastavu. U skladu sa tim smo, domovima za nezbrinutu decu širom Srbije, pored Moja Kravica mlečnih paketića, donirali i televizore, kako bismo im ulepšali i olakšali đačko doba. Već je dobro poznato da posebnu pažnju posvećujemo društveno odgovornim aktivnostima, koje se pre svega ogledaju u podršci najmlađima, njihovom pravilnom razvoju i srećnom odrastanju, a ova akcija predstavlja samo još jednu u nizu mnogobrojnih koje smo do sada realizovali i koje imamo u planu za naredni period“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

 

U ime Grada Beograda, koji je osnivač ove ustanove socijalne zaštite, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u svoje lično ime zahvaljujem se kompaniji Imlek na pomenutoj donaciji i želim da istaknem da je ova humanitarna akcija od velikog značaja za sve nas, jer time i tokom  ovih vanrednih okolnosti pružamo dodatnu podršku deci iz najosetljivijih  kategorija . Na ovaj nacin pokazujemo kako može da izgleda saradnja Grada Beograda i društveno-odgovornih kompanija. Briga o deci, o njihovim pravim i potrebama jedan je od prioriteta Grada Beograda. Trudićemo se da i dalje pružamo pomoć i finsijsku podršku našim ustanova  u cilju obezbeđivanja što kvalitetnijih uslova za boravak i rad sa decom. U skladu sa tim , Grad će nastojati da na najadekvatniji način odgovori na potrebe dece i mladih iz ovih osetljivih kategorija , jer se upravo uspeh i razvijenost jednog društva ogleda u njegovom odnosu prema najmlađoj i najstarijoj populaciji. Ovom prilikom bih pozvala i ostale društveno odgovorne kompanije da slede ovaj primer i da svojim donacijama doprinesu unapređenju kvaliteta života socijalno ugroženih građana Beograda“, istakla je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.