Delegacija ambasade Švedske i čelnici Tetra Pak-a u poseti Imleku

Sadržaj

Najveću fabriku Imleka, u Padinskoj Skeli, posetio je NJ.E. gospodin Jan Lundin, ambasador Švedske u Beogradu kako bi se obeležila višedecenijska uspešna saradnja regionalnog lidera mlečne industrije i čuvene švedske kompanije Tetra Pak. Saradnja Imleka i svetski priznatog proizvođača kartonske ambalaže duga je više od pet decenija, a ove godine ponovo je, nakon 20 godina, lansiran “Moja kravica Trougao” kao rezultat dvogodišnjeg rada Imlekovih i Tetra Pakovih inženjera. Delegaciji ambasade Švedske su pored obilaska proizvodnje u kojoj značajno mesto zauzimaju Tetra Pak linije, predstavljeni brojni drugi zajednički projekti dva privredna giganta koji se odnose na unapređenje zaštite životne sredine, brige o lokalnoj zajednici i daljih zajedničkih planova.

 

Ilija Šetka, generalni direktor Imleka, prilikom obilaska izjavio je: “Kao regionalnom lideru mlečne industrije, obaveza nam je da potrošačima obezbedimo samo najkvalitetnije proizvode. Tetra Pak svetski lider u kartonskoj ambalaži, nam već decenijama pomaže da takve proizvode našim potrošačima ponudimo u najkvalitetnijim i modernim pakovanjima koja čuvaju kvalitet i svežinu proizvoda. Samo u postrojenju u Padinskoj Skeli, koje smo danas imali priliku da obiđemo, godišnje se preradi preko 200 miliona litara mleka od kojeg nastaju brojni omiljeni proizvodi i brendovi poput Moje Kravice, Balansa i drugih.

 

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što sam u prilici da u društvu našeg partnera kompanije Imlek, poželim dobrodošlicu Nj.E. Ambasadoru Švedske u Srbiji, kao i da proslavimo još jednu godinu uspešne saradnje naših kompanija, Imleka i Tetra Pak-a. Ovo je sjajna priča i potvrda o tome kako su švedske i srpske vrednosti, koje su u osnovi naših kompanija,  izgradile partnerstvo koje traje više od 50 godina. Mi se u kompaniji Tetra Pak, ponosimo razvijanjem dobrih pakovanja i ambalaže, a sve sa ciljem da zaštitimo ono što je dobro: hranu, ljude i budućnost. Zahvaljujući Imleku, prisutni smo u milionima srpskih domova širom zemlje i na taj način mi i ispunjavamo naše obećanje o dostupnosti bezbedne hrane“, rekao je Frančesko Faela, generalni direktor Tetra Pak-a za Jugoistočnu Evropu.  

 

NJ.E. ambasador Švedske u Srbiji, gospodin Jan Lundin tom prilikom je izjavio: “Meni, kao ambasadoru Švedske u Srbiji, je izuzetno drago što danas obeležavamo više od pola veka dugu saradnju između Imleka, regionalnog lidera mlečne industrije i Tetra Pak-a, vodeće svetske kompanije u oblasti prerade i pakovanja hrane. Ove godine obeležavamo i 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Srbije i Švedske. Činjenica je da su obe kompanije lideri u svojim oblastima i zato je dragoceno što se spajanjem njihovih iskustava i vrednosti doprinosi opštem razvoju ideje o održivosti u preradi i pakovanju hrane, kao i implementaciji različitih održivih rešenja. Sećam se da sam kao mladi diplomata u Jugoslaviji davne 1984. godine pio jogurt iz dobro poznatih trouglastih pakovanja. Posebno mi je drago što je Tetra Pak učestvovao u tome da se taj  omiljeni proizvod vrati na tržiste, jer ono što dobro ne treba menjati”.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.