Ovo je jedna od onih neverovatno ukusnih poslastica, lakih za pripremu i jedan od onih recepata koji ćete zapisati na papiriću i ostaviti u kuhinjski orman − nadohvat ruke. Ovo je desert čiji finalni ukus možete da kreirate sami! Kremasta podloga sa blagom notom vanile dovoljno je neutralna da vam dopušta da svoje činijice s ovim domaćim pudingom ukrasite kako god poželite. U skladu sa svojim trenutnim raspoloženjem, ili u skladu sa godišnjim dobima.
Zimske ukuse banane, jabuke, kruške ili čak nekog kompota s proleća zamenite breskvama i kajsijama, a leti borovnicama, kupinama i malinama. Možda i s kremom od ispečene bundeve, kad opada jesenje lišće. Mada, niko vam ne brani ni da u dane, kad zaveje sneg, očistite jedan ananas i, baš iz inata, ukrasite ovaj desert voćem koje ima boju sunca…
Sastojci
1 jaje
500 ml Moja Kravica mleka
Malo soli
50 g griza
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
40 g mlevenih badema
Voće za garniranje (kriške mandarine, kruške, kupine, jagode, maline)
150 g Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake.
Priprema
Krema: Odvojte žumance od belanceta, pa belance čvrsto umutite. Skuvajte Moja Kravica mleko i so. Griz dodajte uz mešanje, i ostavite na tihoj vatri. Potom, skinite sa šporeta i umešajte šećer, vanilin šećer i žumance. Malo prohladite, a nakon toga, mešalicom umešajte badem i umućeno belance.
Serviranje: Hladnom vodom pokvasiti 4 posudice, pa sipajte masu. Kad se ohladi i zgusne, desert ukrasite voćem, garnirajte umućenom Moja Kravica Kuhinjica slatkom pavlakom i servirajte.
SAVET: Za intenzivniji ukus, pre serviranja: neko voće je bolje kada je kratko prepečeno na Moja Kravica maslacu. U zavisnosti od voća, možete da dodate i začine. Recimo, ako ste odabrali jabuku, stavite nakon termičke obrade cimet – a ako ste odabrali krušku, začinite je sa malo ruma.