Torta sa slatkom pavlakom važi za neprevaziđenu poslasticu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – pred njom su poklekli čak i oni najhrabriji među nama, koji su se pridržavali striktne dijete tokom praznika.
Jednostavni recepti, brza priprema i bogat ukus čine ovaj dezert idealnim u situacijama kada imamo nenajavljene goste ili kada želimo da završimo dan kremastim delikatesom.
U nastavku teksta smo za vas pripremili različite recepte za pripremu torte od slatke pavlake u kojima će uživati cela porodica – stoga nastavite sa čitanjem!
Brza torta sa slatkom pavlakom – recept za poslasticu kada ste u škripcu sa vremenom
Verujemo da se svaka domaćica makar jednom našla u nezgodnoj situaciji, gde je potrebno napraviti poslasticu za veoma kratko vreme, a da pritom ne zapostavite ukus i prezentaciju.
Kako ne biste satima bezuspešno listali svoje kuvare, Imlek je za vas pripremio recepturu za brzi slatki delikates, koji će vam probuditi sva čula!
Sastojci za tortu:
- 1l Moja Kravica slatke pavlake
- 180 g Moja Kravica kisele pavlake
- 300 g šećera u prahu ili zaslađivača po izboru
- 400 g mlevenog keksa
- 350 g svežih malina
- 2 kesice šlaga
Način pripreme:
- Za početak vam je potrebna visoka i velika posuda. U nju sipajte 1 l slatke pavlake i izabrani zaslađivač (neka bude u suvom stanju), pa mikserom sjedinite sastojke kako biste dobili homogenu smesu.
- Nakon toga, dodajte čašicu kisele pavlake u smesu, pa ponovo uključite mikser i mutite dok ne dobijete finu teksturu.
- Podelite jednako smesu u dve odvojene posude. U prvu dodajte mleveni keks, pa mutilicom promešajte sve sastojke. U drugu posudu dodajte sveže maline, pa laganim pokretima spatule promešajte smesu. Krem bi trebao da zadobije ružičastu boju zahvaljujući bobičastom voću.
- U željeni kalup izručite smesu sa keksom pa je oblikujte po želji. Ona predstavlja koru, odnosno temelj vaše torte.
- Na njega ravnomerno rasporedite fil od slatke pavlake i malina – ukoliko želite da torta poprimi jaču voćnu aromu, možete u fil ubaciti i malo pekmeza ili džema od maline.
- Za kraj, potrebno je da umutite 2 kesice šlaga sa slatkom pavlakom, te da premažete tortu.
Dekorišite vaš kolač od keksa svežim malinama ili sitno iseckanim orašastim plodovima.
I vaša brza torta sa slatkom pavlakom je spremna za posluživanje!
Kremasta torta sa slatkom pavlakom – voćna rapsodija ukusa
Ukoliko uživate u kulinarskim izazovima i poslastičarstvu, onda je ovaj voćni dezert pun pogodak – iziskuje nešto komplikovaniju pripremu, ali je kranji ishod zasigurno vredan truda.
Naša kremasta torta sa slatkom pavlakom će očarati sve ukućane svojim neodoljivim voćnim notama i slatkom esencijom, pa se spremite na scenario gde svako uzvikuje “repete”!
Evo i kako da vaša voćna torta sa slatkom pavlakom bude savršena.
Sastojci za pripremu torte:
- 300 g brašna
- 10 jaja
- 200 g Moja Kravica maslaca
- 350 g šećera
- 2 pudinga od vanile i 500 ml Moja Kravica mleka
- 250 ml Moja Kravica mleka sa 3,2% mlečne masti
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 ml Moja Kravica slatke pavlake
- Voćni džem po izboru
- Bobičasto voće
Priprema kore:
- Najpre je potrebno da odvojite belanca od žumanca u dve zasebne posude.
- Mikserom umutite žumanca sa 150 g šećera – mutite sve dok smesa ne dobijete penastu strukturu.
- U istu posudu sipajte 250 ml mleka sa 3,2% mlečne masti i jednu kockicu maslaca (oko 20 g). Uključite mikser i ponovo dobro izmutite smesu dok ne postane homogena.
- Ubacite brašno i prašak za pecivo, pa mutilicom sjedinite sastojke.
- U drugu posudu umutite belanca, tako da izgledom podsećaju na sneg. Ulupana belanca pažljivo prebacite u sud sa smesom za koru, pa sjedinite sastojke laganim pokretima spatule.
- Ovako pripremljena smesa za koru se postavlja u tepsiju koja je prethodno obložena papirom za pečenje. Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta – sve dok ne dobije zlatnu nijansu.
Pečenu koru pažljivo presecite na dve jednake polovine. Zatim podelite polovine na pola, kako biste konačno dobili 4 jednaka dela.
Priprema fila:
U poveću šerpu sipajte 500 ml mleka, puding iz kesice i 200 g šećera. Kuvajte fil na umerenoj temperaturi dok se smesa ne zgusne. Skinite šerpu sa šporeta i ostavite je da se prohladi.
Za to vreme umutite mikserom ostatak maslaca, pa postepeno dodajte fil. Dodajte i umućenu slatku pavlaku i voćni džem, pa mutite mikserom smesu dok ne postane glatka i čvrsta.
Dekorisanje i filovanje torte:
Postavite prvu koru na tacnu, premažite je filom, pa na nju opet postavite koru. Ponovite postupak više puta dok ne obložite celu tortu filom.
Dekorišite bobičastim voćem i izrendanom belom čokoladom.
Čokoladna torta sa slatkom pavlakom – idealan dezert za sve ljubitelje čokolade
Brzi čokoladni kolači potpadaju pod kategoriju omiljenih jela čokoholičara širom sveta!
Ova kremasta torta sa slatkom pavlakom i piškotama je savršen specijalitet za posebne prilike, poput dečijih rođendana, godišnjica ili kao dezert tokom praznične euforije.
Sastojci za pripremu:
- 500 ml Moja Kravica slatke pavlake
- 300 g šećera u prahu ili zaslađivača po izboru
- 50 ml soka od narandže
- Nekoliko kašičica kakaa
- Kutija piškota
- 250 g čokolade
- 150 g orašastih plodova po izboru
Način pripreme:
- Slatka pavlaka i šećer se stavljaju u visoku činiju i mute mikserom dok smesa ne bude fina i glatka.
- U činiju dodajte kakao, pa promešajte sve sastojke, dok smesa ne postane homogena.
- U drugu posudu istopite čokoladu i dodajte sitno iseckane orašaste plodove (badem, lešnik, orah, indijski orah). Nežno promešajte sastojke i spojite ih sa prethodnim filom.
- Na dubljoj tacni ili staklenoj posudi rasporedite piškote koje ste prethodno umočili u sok od narandže.
- Izručite nugat fil, pa ga ravnomerno rasporedite na nepečenu koru. Dekorišite narendanom čokoladom.
I vaša nugat torta sa slatkom pavlakom je spremna za degustaciju!
Za koju god se recepturu odlučili, budite uvereni da nećete pogrešiti – Prijatno!