Sočni pileći medaljoni u kremastom sosu od karamelizovanog luka – savršen spoj ukusa!

Sadržaj

Sastojci

  • 4 pileća prsa bez kosti

  • ½ kašičice belog luka u prahu

  • So i biber po ukusu

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 1 šolja sitno seckanog luka

  • 4 kašike Moja Kravica putera

  • ½ kašičice crvene paprika

  • 2 kašičice šećera

  • Malo limunovog soka

  • 1 šolja pilećeg bujona

  • 200 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 20% mlečne masti


Priprema

    1. Pileća prsa začinite solju, biberom i belim lukom u prahu pa ih ispecite u tiganju do zlatno-braon boje.

    2. Izvadite meso, pa u isti tiganj dodajte Moja Kravica puter i lagano karamelizujte luk uz šećer, limunov sok i crvenu papriku.

    3. Sipajte pileći bujon, promešajte pa dodajte Moja Kravica pavlaku za kuvanje 20%.

    4. Vratite piletinu u sos, kratko prokuvajte, servirajte toplo i uživajte u svakom zalogaju!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.