Sladoled torta je poslastica koja spaja najbolje od oba sveta: bogatstvo kremastog sladoleda i divan ukus sočnih torti. Bez obzira da li je pripremate za rođendan, proslavu ili za čisto uživanje, ova sladoled torta će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i osvežavajućom teksturom!
Spremite se za letnju magiju koja će vas oduševiti svakim zalogajem!
#1 Sladoled torta sa jagodama – recept
Sladoled torta sa jagodama ima prilično jednostavan način pripreme, a ukus ove torte je garant za potpuno uživanje, videćete.
Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ovu poslasticu, gde će njihov intenzitet ukusa doći u prvi plan. Ako volite ukus jagoda – svaki zalogaj ove sladoled torte će vam biti nezaboravno iskustvo.
Evo koraka za pripremu i sastojaka koji će vam biti potrebni za letnji ledeni desert.
Sastojci
Za biskvit:
4 belanca
200 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g oštrog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
80 ml vode
80 ml ulja
Dodatno po želji: par kašika Moja Kravica mleka za prelivanje biskvita
Za krem:
4 žumanca
2 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
6 kašika šećera
600 ml Moja Kravica mleka
150 g Moja Kravica maslaca
3 kašike šećera u prahu
500 g svežih jagoda
Za dekoraciju:
Jagode
Priprema
Za biskvit, u jednoj posudi pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu i ulje, pa kratko izmutite mikserom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro izmutite dok se sastojci sjedine.
U drugoj posudi, umutite belanca sa prstohvatom soli postepeno dodajući preostalih 100 g šećera, dok ne dobijete čvrst sneg. Lagano kašikom dodajte sneg od belanaca u prethodnu smesu, pa sve pažljivo sjedinite špatulom.
Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup prečnika 26 cm, obložen pek papirom, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta, dok ne dobije lepu zlatno žutu boju.
Za krem, mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte puding, gustin i oko 200 ml od ukupnih 600 ml mleka, pa dobro promešajte.
Preostalo mleko stavite na šporet da proključa, zatim ulijte smesu od žumanaca i kuvajte dok se krema ne zgusne. Prekrijte kuvanu kremu prozirnom folijom da se ne stvori korica i ohladite je do sobne temperature.
Mikserom sjedinite maslac sa šećerom u prahu, a zatim ga dodajte ohlađenoj kremi i dobro izmutite mikserom dok ne postane penasta. Umutite i slatku pavlaku, pa je pažljivo kašikom dodajte u krem i mešajte laganim pokretima dok se sve sjedini.
Ohlađen biskvit stavite na odgovarajući tanjir i ravnomerno ga prelijte sa par kašika mleka. Nanesite polovinu pripremljene kreme preko biskvita, a zatim poslažite oprane jagode isečene na polovine.
Preostalu kremu nanesite preko jagoda i poravnajte površinu.
Tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom i dodatno ukrasite sa svežim jagodama po želji.
Neka se sladoled torta dobro rashladi u frižideru i nakon toga možete da uživate u ovom unikatnom kremastom voćnom desertu!
Vaša voćna sladoled torta je spremna! Uživajte u pripremi i posluživanju ove neodoljive jagodaste torte!
Savetujemo da vaša sladoled torta bude pripremljena sa svežim jagodama u sezoni. Međutim, ukoliko vam se prijede u sred zime, možete ovu poslasticu pripremiti i sa zaleđenim jagodama ili drugim voćem po izboru. Biće jednako dobra i ukusna opcija čak i kao deo svečane trpeze.
#2 Najlepša sladoled torta sa malinama – recept
Najbolje od svega je što ne morate da čekate leto – sladoled torta sa malinama može se praviti i od svežih, ali i smrznutih malina.
Malina je zdrava, ukusna i simbol je domaćeg voćarstva.
Proslavimo je kako dolikuje.
Evo kako da pripremite sladoled tortu sa malinama.
Sastojci:
Za bazu:
- 150 g mlevenog keksa
- 50 g rastopljenog putera
Za fil sa malinama:
- 300 ml Moja Kravica slatke pavlake
- 300 g svežih malina
Za čokoladni fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 2,5 kašike kakao praha
I još:
- Čokoladni sirup
Priprema:
- Pomešajte puter sa mlevenim keksom da dobijete kompaktnu smesu. Utisnite smesu na dno vatrostalne posude kako biste napravili koru.
- Umutite slatku pavlaku sa kondenzovanim mlekom, a zatim dodajte sveže maline. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
- Za čokoladni fil, umutite slatku pavlaku si dodajte kakao prah. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete kremastu smesu.
- Preko kore, sipajte polovinu malinastog fila, a zatim dodajte malo čokoladnog sirupa. Prelijte filom od čokolade, pa ponovno dodajte čokoladni sirup. Na kraju dodajte drugu polovinu fila od malina.
- Stavite tortu u zamrzivač da se potpuno zamrzne.
- Pre posluživanja, izvadite tortu iz zamrzivača i ostavite da se malo otopi kako biste je lakše rezali i poslužili.
Uživajte u ovom jedinstvenom desertu sa savršenom kombinacijom malina i čokolade!
Nije li ovo bio jedan od najjednostavnijih recepata za torte koje imate?
Ako pak preferirate višnje i kremaste intezivne ukuse čokolade, možete se oprobati i u pravljenju čuvene Švarcvald torte, a u nastavku vas čeka i recept za čokoladnu sladoled tortu neodoljivog ukusa.
#3 Jednostavna sladoled torta sa čokoladom – sladoled torta bez pečenja
Čokolada, sladoled, torta – jesu li ovo i vaše omiljene reči iz “gastronomija” odeljka u svakom rečniku?
Onda je ova sladoled torta vaš novi omiljeni desert za iznenadne goste, za nedeljni ručak ili možda – samo za vas, kada želite da se razmazite i ne mislite na kalorije.
Najbolje od svega je to što je kada je u pitanju ova jednostavna sladoled torta recept toliko lak da se ona pravi za svega 10-15 minuta. Biće savršen izbor za slatko, letnje osveženje.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g čokoladnih keksa (bilo kojih, a najbolje iz prodavnica zdrave hrane, na meru)
- 100 g putera, otopljenog
Za fil:
- 500 ml Moja Kravica slatke pavlake
- 200 ml Moja Kravica čokoladnog mleka
- 200 g čokolade za kuvanje, iseckane na komadiće
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade, iseckane na listiće
- šlag po želji
Priprema:
- U blenderu sameljite čokoladne keksiće dok ne dobijete sitne mrvice. Dodajte otopljeni puter i dobro izmešajte da se sve sjedini. Smesu utisnite na dno okruglog kalupa za torte.
- U šerpi zagrejte čokoladno mleko na srednjoj temperaturi. Dodajte čokoladu za kuvanje, šećer i vanilin ekstrakt. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa ne postane glatka. Sklonite sa šporeta i ostavite da se malo ohladi.
- U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu strukturu. Dodajte ohlađenu čokoladnu smesu i pažljivo sjedinite špatulom.
- Prelijte fil preko kore u kalupu, poravnajte površinu i stavite u zamrzivač da se sladoled torta stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
- Pre služenja, ukrasite tortu listićima čokolade i dodajte šlag po želji. Sačekajte da se vaša sladoled torta malo odmrzne, bar 15 minuta pre sečenja.
Uživajte u ovoj ukusnoj čokoladnoj sladoled torti, savršenoj za ljubitelje čokolade i osvežavajućeg sladoleda!