Sladoled torta recepti – najlepše torte od sladoleda

Sadržaj

Sladoled torta je poslastica koja spaja najbolje od oba sveta: bogatstvo kremastog sladoleda i divan ukus sočnih torti. Bez obzira da li je pripremate za rođendan, proslavu ili za čisto uživanje, ova sladoled torta će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i osvežavajućom teksturom!

Spremite se za letnju magiju koja će vas oduševiti svakim zalogajem!

Sladoled torta sa jagodama

Recept za sladoled tortu sa jagodama je prilično jednostavan, a ukus ove torte je garant za potpuno uživanje, videćete.

Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ovu poslasticu, gde će njihov intenzitet ukusa doći u prvi plan. Ako volite ukus jagoda – ova sladoled torta će vam biti omiljena.

Evo koraka za pripremu i sastojaka koji će vam biti potrebni za letnji ledeni desert.

Sladoled torta sa jagodama recept

Sastojci


Priprema

  1. Za biskvit, u jednoj posudi pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu i ulje, pa kratko izmutite mikserom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro izmutite dok se sastojci sjedine.

  2. U drugoj posudi, umutite belanca sa prstohvatom soli postepeno dodajući preostalih 100 g šećera, dok ne dobijete čvrst sneg. Lagano kašikom dodajte sneg od belanaca u prethodnu smesu, pa sve pažljivo sjedinite špatulom.

  3. Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup prečnika 26 cm, obložen pek papirom, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta, dok ne dobije lepu zlatno žutu boju.

  4. Za krem, mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte puding, gustin i oko 200 ml od ukupnih 600 ml mleka, pa dobro promešajte.

  5. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa, zatim ulijte smesu od žumanaca i kuvajte dok se krema ne zgusne. Prekrijte kuvanu kremu prozirnom folijom da se ne stvori korica i ohladite je do sobne temperature.

  6. Mikserom sjedinite maslac sa šećerom u prahu, a zatim ga dodajte ohlađenoj kremi i dobro izmutite mikserom dok ne postane penasta. Umutite i slatku pavlaku, pa je pažljivo kašikom dodajte u krem i mešajte laganim pokretima dok se sve sjedini.

  7. Ohlađen biskvit stavite na odgovarajući tanjir i ravnomerno ga prelijte sa par kašika mleka. Nanesite polovinu pripremljene kreme preko biskvita, a zatim poslažite oprane jagode isečene na polovine.

  8. Preostalu kremu nanesite preko jagoda i poravnajte površinu.

  9. Tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom i dodatno ukrasite sa svežim jagodama po želji.

  10. Dobro rashladite tortu u frižideru i uživajte u ovom unikatnom kremastom voćnom desertu.

Uživajte u pripremi i posluživanju ove neodoljive jagodaste torte!

Najlepša sladoled torta sa malinama

Najbolje od svega je što ne morate da čekate leto – sladoled torta sa malinama može se praviti i od svežih, ali i smrznutih malina.

Malina je zdrava, ukusna i simbol je domaćeg voćarstva.

Proslavimo je kako dolikuje.

Evo kako da pripremite sladoled tortu sa malinama.

Sladoled torta sa malinama recept

Sastojci:

Za bazu:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 50 g rastopljenog putera

Za fil sa malinama:

Za čokoladni fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 2,5 kašike kakao praha

I još:

  • Čokoladni sirup

Priprema:

  1. Pomešajte puter sa mlevenim keksom da dobijete kompaktnu smesu. Utisnite smesu na dno vatrostalne posude kako biste napravili koru.
  2. Umutite slatku pavlaku sa kondenzovanim mlekom, a zatim dodajte sveže maline. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
  3. Za čokoladni fil, umutite slatku pavlaku si dodajte kakao prah. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete kremastu smesu.
  4. Preko kore, sipajte polovinu malinastog fila, a zatim dodajte malo čokoladnog sirupa. Prelijte filom od čokolade, pa ponovno dodajte čokoladni sirup. Na kraju dodajte drugu polovinu fila od malina.
  5. Stavite tortu u zamrzivač da se potpuno zamrzne.
  6. Pre posluživanja, izvadite tortu iz zamrzivača i ostavite da se malo otopi kako biste je lakše rezali i poslužili.

Uživajte u ovom jedinstvenom desertu sa savršenom kombinacijom malina i čokolade!

Nije li ovo bio jedan od najjednostavnijih recepata za torte koje imate?

Jednostavna sladoled torta sa čokoladom

Čokolada, sladoled, torta – jesu li ovo i vaše omiljene reči iz “gastronomija” odeljka u svakom rečniku?

Onda je ova sladoled torta vaš novi omiljeni desert za iznenadne goste, za nedeljni ručak ili možda – samo za vas, kada želite da se razmazite i ne mislite na kalorije.

Najbolje od svega je što se ova jednostavna sladoled torta pravi za svega 10-15 minuta. Biće savršen izbor za slatko, letnje osveženje.

Čokoladna sladoled torta recept

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g čokoladnih keksa (bilo kojih, a najbolje iz prodavnica zdrave hrane, na meru)
  • 100 g putera, otopljenog

Za fil:

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade, iseckane na listiće
  • šlag po želji

Priprema:

  1. U blenderu sameljite čokoladne keksiće dok ne dobijete sitne mrvice. Dodajte otopljeni puter i dobro izmešajte da se sve sjedini. Smesu utisnite na dno okruglog kalupa za torte.
  2. U šerpi zagrejte čokoladno mleko na srednjoj temperaturi. Dodajte čokoladu za kuvanje, šećer i vanilin ekstrakt. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa ne postane glatka. Sklonite sa šporeta i ostavite da se malo ohladi.
  3. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrstu strukturu. Dodajte ohlađenu čokoladnu smesu i pažljivo sjedinite špatulom.
  4. Prelijte fil preko kore u kalupu, poravnajte površinu i stavite u zamrzivač da se torta stegne, najmanje 4 sata ili preko noći.
  5. Pre služenja, ukrasite tortu listićima čokolade i dodajte šlag po želji. Ostavite tortu da se malo odmrzne pre sečenja.

Uživajte u ovoj ukusnoj čokoladnoj sladoled torti, savršenoj za ljubitelje čokolade i osvežavajućeg sladoleda!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.