Ne postoji ništa ukusnije od domaće testenine, a ravioli su svakako izuzetan izbor! Tajna dobrih raviola nije toliko u sosu, već u lepo zamešenom testu i obaveznom kremastom punjenju.
A šta je kremastije od Moja Kravica sira i milerama? Pre nego što vam otkrijemo recept, daćemo nekoliko napomena u vezi sa samom izradom raviola! Ako imate mašinu za testeninu i kalup za raviole, vi već znate šta da radite. Ako nemate – to nije problem!
Sastojci
2 srednja jaja, koja su bila na sobnoj temperaturi
200 g brašna – najbolje namensko za domaću testeninu
1 kašika maslinovog ulja
Nekoliko briketa spanaća (odmrznuti i dobro ocediti)
3 prepune kašike sitnog sira Moja Kravica Kuhinjica
1 prepuna kašika Moja Kravica milerama
So i biber po ukusu
Oko 2 šake iseckanih pečuraka (najbolje bukovače ili smeđi šampinjoni)
Malo belog luka – sitno seckan ili u granulama
Puna kašika Moja kravica maslaca
Nekoliko kašika Moja Kravica milerama
So, biber, vlašac, majčina dušica
Nekoliko kašika rendanog Pekorino sira (opciono)
Priprema
Zamesite testo od ovih sastojaka. Najbolje je da u jaja stavite ulje, pa malo pomalo dodajete brašno – i na kraju dobro zamesite rukama. Testo uvijte u providnu foliju i neka odstoji oko 30 minuta pre nego što ga razvučete i napravite raviole.
Izmešajte spanać, sir i mileram viljuškom i začinite. Prekrijte folijom i ostavite dok testo odstoji u frižideru.
Na maslacu propržite beli luk, pa dodajte pečurke. Kad voda ispari, dodajte majčinu dušicu i biber, malo posolite i isključite ringlu. Na još uvek vruć tiganj dodajte i mileram i dobro promešajte da se rastopi.
Ubacite raviole u drugi lonac, u kojem je ključala voda. Svežoj testenini potrebno je samo oko 3 minuta da bude skuvana. Procedite raviole, servirajte uz sos i pospite pekorino sirom.
SAVET: Fil za raviole napravljen od Moja kravica stnog sira i spanaća, super se slaže i sa klasičnim paradajz sosom, pa svakako probajte i tu kombinaciju!