Panna Cotta Tropicana bela čokolada i ananas

  • 60 min
    Vreme spremanja
Sadržaj

Panna Cotta je desert italijanskog porekla, poznat toliko da može da izađe na crtu kaprićozi i špagetama bolonjeze. Radi se o prilično jednostavnom kuvanom kremu – a upravo ta jednostavnost jeste ono što se ceni u kuhinji. Ona omogućava dalje igranje sa sastojcima. Panakotu ne morate da menjate, već da uživate u njenoj jedinstvenosti sačinjenoj od slatke pavlake, mleka, šećera i vanile. Možete da je obogatite nekim seckanim voćem, voćnim pireom ili želeom.

A možete i da je potpuno transformišete! Dodajte rastopljenu čokoladu u slatku pavlaku i prelijte panakotu bogatim čokoladnim kremom, pa ukrasite kandiranim višnjama. Ili pak možete da kao mi, željni sunca i leta, umešate u njenu osnovu belu čokoladu i sve začinite karamelom i ananasom. Panakota je još jedan dokaz da bogat ukus prirodne, slatke pavlake predstavlja perfektno igralište za vašu kreativnost. Ne oklevajte da dodate svoj lični pečat i našem receptu – i obavezno nam javite vaše ideje!

Sastojci

  • 250 ml slatke pavlake Moja Kravica

  • 150 ml punomasnog mleka Moja Kravica

  • 70 g šećera

  • Vanila (ili ekstrakt vanile)

  • Kesica želatina

  • 100g bele čokolade, naseckane da se brže otopi

  • Ananas – svež ili iz konzerve

  • Nanji nar (opciono)

Priprema

  1. Mleko, pavlaku, šećer, želatin i vanilu izmešajte u šerpici i stavite na ringlu da se zagreje. Mešajte da se šećer ne bi uhvatio za dno i pazite da tečnost ne počne da vri.

  2. Kad se želatin i šećer rastvore, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Malo prohladite, pa sipajte u kalupe (idealni su silikonski kalupi, bilo kog oblika) ili u čaše.

  3. Ostavite u frižideru dok se potpuno ne ohladi, najmanje četiri sata. Iseckajte ananas i očistite nar, pa servirajte sve zajedno.

  4. NAPOMENA: Masa je dovoljna za 6-8 panakota iz silikonskog kalupa za mafine – ili za 4-6 čaša, ako se odlučite da servirate u čašama.

  5. SAVET: Izgrilujte kolut ananasa u tiganju za grilovanje, dok ne dobije boju, pa panakotu servirajte na njemu.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.