Krem sir za kolače i torte – koji je najbolji sir za kolače?

Sadržaj

Krem sir za kolače i torte je esencijalan sastojak naših omiljenih slatkih delikatesa!

Bilo da pripremate cheesecake (čizkejk), tiramisu ili tradicionalan kuglof, neophodno je da uključite sir za kolače u proces pravljenja.

Ukoliko otvorite vaše kuvare, primetićete da strani recepti najčešće iziskuju maskarpone sir, koji se retko može naći u prodaji.

S tim u vezi, u produžetku teksta ćemo vam otkriti koja je najbolja zamena za maskarpone sir, kao i koji je idealan krem sir za torte i sitne kolače.

Krem sir za kolače – kako odabrati sir za sitne kolače?

Kada birate krem sir za kolače, ključno je da se odlučite za onaj čiji je ukus oštar, ali uravnotežen.

Sitni kolači zauzimaju manju površinu nego torte, ali imaju i manje sastojaka, što znači da je potreban sir koji je dovoljno aromatičan kako bi bio primetan, ali i nedovoljno jak kako ne bi narušio ukus.

S tim u vezi, možete odabrati slani krem sir, sa niskim sadržajem vlage, poput Moja kravica krem sira – blaga slanoća ovog mlečnog proizvoda će pomoći da se pojedine slatke namirnice istaknu.

Vaš dezert će biti bogat i kremast, sa primesama slatko-slanog ukusa.

Kako bismo vam dočarali efekat ovog izbora, za vas smo izdvojili recept za sitne kolače sa cimetom i krem sirom koji će oduševiti vaše ukućane!

Sastojci za kore:

  • 200 g mlevenog keksa po izboru
  • 50 g šećera ili zaslađivača po izboru
  • 1 supena kašika mlevenog cimeta
  • 100 g Moja Kravica maslaca

Sastojci za fil:

  • 200 g Moja Kravica krem sira
  • 100 g šećera ili zaslađivača po izboru
  • 3 kašike brašna
  • 4 kašike mlevenog cimeta
  • 2 jajeta
  • Ekstrakt od vanile

Način pripreme:

  1. Za početak je potrebno da u visoku posudu ubacite mleveni keks, šećer i cimet, pa da dobro promešate.
  2. Ubacite istopljeni maslac u posudu i sjedinite sastojke u homogenu smesu. Kako smesa ne bi sadržala gromuljice, možete i čistim rukama promešati sastojke.
  3. Ravnomenrno rasporedite smesu u korpice za mafine i pecite kore 5 minuta, na 180° C.
  4. U veću posudu umutite krem sir, šećer, cimet, brašno i ekstrakt od vanile. Ukoliko je smesa previše gusta, možete dodati i malo Moja Kravica slatke pavlake. Mutite sve dok fil ne postane gladak.
  5. Nanesite fil na pečenu smesu od keksa, a na gornji sloj fila pospite mešavinu od dodatnog cimeta i šećera.
  6. Vratite pleh sa korpicama u rernu na još 10-ak minuta.
  7. Nakon što se kolači ohlade, dekorišite ih po želji.

I vaši neodoljivi kremasti kolačići su spremni za degustaciju!

Krem sir za torte – oduševite vaše goste kremastim dezertom

Krem sir za torte treba da bude neutralan, lagan i sa niskim udeom masti.

Kuvari širom sveta će se gotovo jednoglasno složiti da je najbolji sir za torte onaj koji može da izimitira konzistenciju putera ili maslaca – neophodno je da bude adaptivan, kremast i lak za upotrebu.

Struktura sira treba da bude mekana, ali istovremeno stabilna na sobnoj temperaturi, pa se možete odlučiti za sveži sir.

Za vas smo pripremili i recept za neodoljivi čizkejk sa svežim sirom – savršen desert za porodične proslave!

Sastojci za kore:

Sastojci za fil:

Sastojci za glazuru:

  • Sirup od maline
  • 10 g želatina

Način pripreme:

  1. Najpre uzmite visoku posudu i pomešajte mleveni keks sa puterom. Postepeno dodajte mleko, kako biste omekšali strukturu smese.
  2. Sjedinite sastojke tako da dobijete kompaktnu smesu koja nije ni previše retka, ni previše tvrda.
  3. Prebacite smesu u regularnu tepsiju, pa čistim rukama napravite željeni oblik. Pritiskajte smesu prstima i rasporedite smesu ravnomerno.
  4. U durgu posudu sipajte mleko, i rastvorite želatin na laganoj vatri.
  5. U smesu za fil dodajte i sveži krem sir, šlag od ulupane slatke pavlake, želatin i sok od limuna. Kada se smesa sjedinila, rasporedite fil ravnomerno na podlogu od keksa i ostavite je da odstoji u frižideru 15 minuta.
  6. Najzad, pripremite glazuru tako što ćete želatin rastvoriti u vodi i dodati sirup od maline, a potom mestimično preliti smesu od fila.

Uvereni smo da će svi sladokusci uživati u kremastom delikatesu!

Koja je nabolja zamena za maskarpone sir?

Postoji nekoliko namirnica koje su adekvatne alternative za maksarpone sir – zamena mora biti kremasta, razmaziva i relativno lagana, što znači da je maskarpone sir po strukturi približniji krem siru nego mocareli.

Pored čistog krem sira, možete se odlučiti i za tečan šlag ili rikota sir. Prva varijanta je odlična ukoliko pravite tiramisu, jer tečan šlag možete pomešati sa svežim sirom i ostaviti smesu na sobnoj temperaturu par minuta – naposletku ćete dobiti proizvod sličan maskarpone siru.

Rikota ima meku strukturu, ali je nešto čvršći od maskarpone sira, te je neophodna da ga dobro izmutite pre nego što ga iskoristite.

Nadamo se da vam je ovaj blog tekst bio koristan, koliko i zanimljiv, te da smo vam pružili dovoljno relevantih informacija kako biste bez muke pripremili sledeći slatki recept sa sirom – a Imlek je tu da, svojim dobro poznatim proizvodima, upotpuni svaku trpezu!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.