Kesadilja – recepti za kesadilje neodoljivog ukusa

  • 2
    Osoba/porcija
  • 15 min.
    Vreme spremanja
  • Lako
    Težina recepta
Sadržaj

Kesadilje su meksičko tradicionalno jelo, veoma popularno i jedno od omiljenih širom sveta! Čine ga hrskave tortilje, koje se pune sirom i raznim sastojcima, poput mesa, povrća ili pasulja.

Spremaju se veoma lako, i što je najvažnije, ovaj ukusan obrok možete da prilagodite svojim željama i raspoloživim sastojcima!

Tortilje možete sami da napravite, ali možete da iskoristite i kupovne.

Po originalnom receptu tortilje se prave od kukuruznog brašna. Međutim, sasvim je u redu da kupite, ili da ih napravite od pšeničnog brašna, ukoliko vam ta opcija više odgovara.

Ako želite da unapredite svoja kulinarska umeća, pogledajte kako se prave tortilje od domaćeg testa.

U daljem tekstu, za vas smo pripremili neke od najboljih recepata za brzu i jednostavnu pripremu kesadilja sa piletinom, junetinom i povrćem.

Kesadilja sa piletinom, pasuljem i sirom

Ukoliko vam se jedu ukusne kesadilje sa piletinom, ovaj recept će vas oduševiti:

Sastojci

  • 4 kašike vruće salse iz tegle

  • 2 velike tortilje od kukuruznog ili pšeničnog brašna

  • 200 g konzerve pasulja, oceđenog ili grubo izgnječenog

  • 1 mladi luk, iseckan

  • 50 g pečene piletine, isečene na kockice

  • 85g rendanog Imlek Edamac sira

  • 20 g sveže seckanog korijandera

  • Ulje


Priprema

  1. Na svaku tortilju rasporedite 2 kašike salse, a zatim na jednu tortilju dodajte ravnomerno raspoređenu piletinu, pasulj, mladi luk, Edamac i korijander.

  2. Poklopite je sa drugom tortiljom i premažite uljem.

  3. Zagrejte veliki teflonski ili keramički tiganj, kako bi izbegli da se tortilja zalepi.

  4. Tortilju pecite oko 4 minuta na slabijoj temperaturi, pa zatim polako okrenite na drugu stranu, i pecite oko 2 minuta.

  5. Kesadilje isecite na četvrtine ili osmine. Možete ih poslužiti sa naseckanim avokadom, korijanderom i sokom od limete. Uživajte!

Pročitajte i naše recepte za buritose sa piletinom, junetinom i povrćem.

Kesadilja sa piletinom i sirnim namazom

Pred vama je još jedan ukusan recept sa piletinom, u kombinaciji sa sirnim namazom i gaudom, koji je idealan za početak dana:

Vreme pripreme: 20 minuta

Broj porcija: 4

Težina: Lako

Sastojci:

  • 1 šolja salse
  • 400 g – 500 g pečene piletine, isečene na trake ili kockice
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • Prstohvat soli
  • 110 g Grekos sirnog namaza
  • 8 tortilja od kukuruznog ili pšeničnog brašna
  • 1/4 šolje rastopljenog Moja Kravica maslaca
  • 2 šolje sitno iseckane Imlek Gaude

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

2. Pomešajte salsu, piletinu i Grekos sirni namaz, dodajte kašičicu mlevenog kima i malo soli. Mešajte dok se smesa ne sjedini.

3. Jednu stranu svake tortilje premažite maslacem, i tu stranu položite na papir za pečenje.

4. Polovinu svake tortilje premažite 1/4 pileće mešavine, a zatim pospite iseckanu Gaudu.

5. Preklopite ih i pecite oko deset minuta u rerni, dok ne postanu blago hrskave, a zatim ih isecite po želji. Prijatno!

Kesadilja sa junetinom i sirom

 Kesadilja sa junetinom i sirom poslužena na stolu.

Sledeći recept je sa junetinom i sirom, izuzetno je sočan i oduševiće vas svojom savršenom teksturom:

Vreme pripreme: 25 minuta

Broj porcija: 4 porcije

Težina: Lako

Sastojci:

  • 4 velike tortilje od kukuruznog ili pšeničnog brašna
  • 500 g mlevene junetine
  • 1/2 crnog luka, sitno isečenog
  • 30 g taco začina
  • 1/4 šolje vode
  • 2 šolje rendanog Imlek Edamac sira (oko 250 g)
  • 2 kašike Moja kravica maslaca

Priprema:

1. Luk i junetinu izdinstajte na srednjoj temperaturi.

2. Ocedite višak masnoće, dodajte začine i vodu, a zatim nastavite da dinstate još 5 minuta.

3. Kašiku putera rastopite u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Zatim stavite tortilju u tiganj, a na nju stavite pola šolje sira.

5. Dodajte polovinu junetine, a zatim dodajte ostatak sira u šolji.

6. Preko junetine i sira stavite drugu tortilju. Pecite obe strane do dva minuta, dok ne porumene i ne postanu blago hrskave.

7. Ponovite iste korake kako biste napravili drugu kesadilju. Poslužite ih prelivene Moja Kravica pavlakom.

Kesadilja sa piletinom, avokadom, paprikom i sirom

Kesadilja sa piletinom, avokadom, paprikom i sirom je idealna za brz i ukusan obrok koji će vas sigurno zasititi:

Vreme pripreme: 20 minuta

Broj porcija: 2

Težina: Lako

Sastojci:

  • 300 g piletine, isečene na trake ili kockice
  • 2 velike pšenične ili kukuruzne tortilje
  • 1 zreo avokado, isečen na tanke kriške
  • 1 šolja rendanog Imlek Gauda sira
  • 1 crvena paprika, isečena na tanke trake
  • 1/2 crnog luka, iseckanog
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So i biber
  • Malo svežeg limunovog soka (opciono)
  • 20 g sveže seckanog korijandera

Priprema:

1. Piletinu začinite po ukusu, a zatim je ispecite na malo maslinovog ulja.

2. U velikom tiganju, dodajte malo maslinovog ulja, i zagrejte ga na srednjoj temperaturi.

3. Stavite jednu tortilju u tiganj, ali vodite računa o temperaturi, kako ne bi zagorela. Na tortilju ravnomerno rasporedite rendanu Gaudu, piletinu, luk, papriku i avokado. Pospite malo svežeg limunovog soka.

4. Sastojke pokrijte drugom tortiljom i lagano je pritisnite.

5. Pržite ih između 2 ili 3 minuta sa svake strane, dok ne postanu hrskave.

6. Kesadilje isecite na četvrtine, a pre posluživanja ih pospite sa korijanderom. Prijatno!

Vegeterijanska kesadilja

 Vegeterijanska kesadilja sa paprikom, kukuruzom, batatom i lukom, posuta korijanderom.
Mexican Quesadilla wrap with chicken, corn and sweet pepper and salsa

Vegeterijanski kesadilja pruža savršenu kombinaciju povrća i ukusne gaude:

Vreme pripreme: 30 minuta

Broj porcija: 4-6

Težina: Srednje

Sastojci:

  • 4-6 velikih tortilja od kukuruznog ili pšeničnog brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 manji batat, isečen na sitne kockice
  • 2-3 crvene paprike
  • 1 šolja kuvanog kukuruza
  • 1 glavica seckanog crvenog luka
  • 1 manja ljuta paprika, sitno isečena i očišćena
  • 1 konzerva crnog pasulja
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1/2 kašičice čilija u prahu
  • Morska so i crni biber po ukusu
  • 3-4 šolje iseckane Imlek Gaude
  • 30 g sveže seckanog korijandera
  • Salsa, gvakamole ili Moja Kravica pavlaka za umakanje

Priprema:

1. Zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja na srednjoj temperaturi. Idealno bi bilo da koristite teflonski ili keramički tiganj, kako se tortilja ne bi zalepila.

2. Dodajte slatki krompir i dinstajte ga 5-6 minuta, zatim ga prebacite u poseban tanjir.

3. Dodajte drugu kašiku maslinovog ulja u tiganj, ubacite papriku, kukuruz, luk i ljutu papričicu, i sve to dinstajte 5 minuta.

4. Dodajte u smesu slatki krompir, crni pasulj, kim, čili u prahu, prstohvat soli i crnog bibera. Dinstajte još 2 minuta.

5. Prebacite smesu iz tiganja u posudu i očistite ga.

6. Vratite tiganj, zagrejte ga na sredjoj temperaturi, i dodajte tortilju.

7. Ravnomerno pospite gaudu na jednoj strani tortilje, dodajte nekoliko kašika smese povrća i pospite malo korijandera.

8. Presavijte drugu stranu tortilje kako biste je preklopili.

9. Pecite tortilje sa obe strane po 30 sekundi. Isti proces ponovite sa ostalim tortiljama.

10. Kesadilje poslužite sa salsom, pavlakom ili gvakamole umakom. Uživajte!

Nadamo se da ste odabrali vaš idealan kesadilja recept, koji je potpuno po vašem ukusu. Ostalo je samo da uživate u pripremi i njegovom neodoljivom ukusu! Prijatno!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.