Valdorf salata je jedna od poznatijih salata na svetu. Izmišljena u Njujorku krajem 19. veka, nosila je sa sobom dašak Park Avenije iz tog perioda, pa uvek ostajala poželjna i neodoljiva. Naša salata se samo malo razlikuje od Valdorf salate: nije servirana na jastuku od zelene salate i dresing nije od majoneza i senfa. Naša salata je osvežavajuća i prolećna, začinjena izazovnom aromom konjaka. Ima više proteina, zbog sira koji je jedan od sastojaka, pa predstavlja odličnu, laganu večeru. Veče nakon takve obrok-salate završite čašom konjaka, po mogućstvu, na terasi i, svakako, uz omiljenu muziku za opuštanje. Na taj način, čak iako ste imali naporan radni dan, opustićete se i imaćete osećaj kao da je vikend.
Sastojci
2 veće glavice celera (a mogu se koristiti i zeleni delovi, po želji)
500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
1 Moja Kravica kisela pavlaka
Malo konjaka
1 veća kisela jabuka
Sok od jednog limuna
50 g seckanih oraha
Priprema
Celer oprati, oljuštiti, sitno iseckati (ili još lakše, krupno narendati), posuti limunovim sokom i poprskati konjakom. Zatim dodati sitno iseckanu jabuku i pavlaku. Lagano izmešajte i servirajte u čašama za šampanjac ili u činijicama za sladoled.
Sada sve ukrasite Moja Kravica Kuhinjica sitnim sirom i pospite orasima. Namažite na integralni tost Moja Kravica maslac i poslužite sve zajedno.