Posluženje za dečiji rođendan – ideje za slane i slatke zalogaje

Sadržaj

Organizacija dečijeg rođendana u samostalnoj režiji, nosi sa sobom brojne obaveze, a jedna od verovatno najvažnijih jeste i posluženje za dečiji rođendan koje će zadovoljiti čak i one mališane koji su probirljivi po pitanju hrane!

Za decu, rođendan je omiljeni datum u kalendaru, ali za roditelje još jedan zadatak na već prebukiranom spisku obaveza. Razlog ovome je najčešće – nedostatak ideja za posluženje za dečiji rođendan.

Upravo zbog toga smo odlučili da vam pokažemo nekoliko jednostavnih recepata za posluženje za dečiji rođendan u slatkoj i slanoj varijanti koji uz Moja Kravica proizvode dobijaju novu dimenziju i garantuju site i zadovoljne mališane koji će bezbrižno uživati u divnom danu zajedno sa svojim drugarima.

Ukusno posluženje za dečiji rođendan nikada nije bilo jednostavnije napraviti, pogledajte i kako!

Slani zalogaji za dečije rođendane – nepogrešiv odabir za posluženje

Slani zalogaji za dečije rođendane su nepogrešiv odabir za posluženje – male dimenzije slanih specijaliteta, dovoljne za zalogaj, daju priliku mališanima da neometano uživaju u igri sve vreme, a ne prekidajući razonodu, usput nešto i prezalogaje!

Još jedna prednost koju slani zalogaji za dečije rođendane donose jeste prilika da mališanima poslužite zaista nutritivno kvalitetan obrok, koji ne samo da će ih zasititi, već će im zadovoljiti dnevne potrebe za nutrijentima važnim za njihov pravilan rast i razvoj.

Svaki specijalitet dodatno je ukusniji ukoliko se posluži uz adekvatno piće i osveženje!

Pa, ukoliko želite da dodatno oplemenite obrok ne samo punim ukusom, već i kvalitetnim nutrijentima, predlažemo vam da ih servirate uz Moja Kravica napitke koji su već generacijama omiljeni među decom – Moja Kravica čokoladno mleko i Moja Kravica šejkovi!

Kanapei za dečiji rođendan – brza i laka priprema

Ne samo da su kanapei za dečiji rođendan vrlo popularan izbor, već se ovako pripremljeno slano posluženje može videti i na ekskluzivnim proslavama većih obima!

Upravo se u jednostavnosti i mogućnosti varijacija ovog, neverovatno lakog za pripremu specijaliteta, ogleda i njegov neverovatan potencijal. Kanapei za dečiji rođendan mogu da se naprave od namirnica koje vrlo verovatno imate u frižideru, a možete i eksperimentisati sa ukusima ukoliko želite da ih učinite posebno interesantnim.

Ipak, kada se prave kanapei za dečiji rođendan, savetujemo da se držite proverenih sastojaka za koje se pouzdano zna da prijaju dečijem ukusu!

Evo kako da pripremite jednostavne ukusne kanapee koje će mališani voleti!

Prikaz mini pice

Od sastojaka biće vam potrebno:

*Važno je napomenuti da će količina potrebnih sastojaka zavisiti od broja zvanica.

Priprema:

Kanapei se mogu pripremiti tako što ćete šnite tost hleba preseći dva puta dijagonalno tako da dobijete 4 mala trouglića, i zatim na svaki premazati namaz od maslaca, krem sirom, pa poređati zelenu salatu, šunku i gauda sir i pričvrstiti čačkalicom. Na isti način možete napraviti i kanapee sa dva nivoa hleba, tako da podsećaju na formu klub sendviča, koji deca inače vole.

Pored toga, možete oklagijom istanjiti šnite tost hleba, a zatim poređati sastojke na njega i urolati tako da dobijete jednostavan i simpatičan slani rolat koji ćete pričvrstiti čačkalicom i po potrebi iseći na pola tako da bude u formi zalogaja.

Mini sendviči za dečiji rođendan – nutritivno bogat obrok koji svako dete voli

Još jedan izuzetno lagan specijalitet fantastičan kao posluženje za dečiji rođendan su i nezaobilazni sendviči!

Odlična je stvar što će vam za pripremu posluženja uglavnom biti potrebne slične ili čak iste namirnice, pa od tih sastojaka možete pripremiti više zanimljivih različitih posluženja. Mini sendviči su fantastičan odabir jer se mogu zanimljivo dekorisati.

Od sastojaka biće vam potrebno:

* Količina potrebnih sastojaka zavisiće od broja zvanica.

Priprema:

Sendvič svako zna da napravi, i predstavlja savršeni odnos ukusa i vremena potrebnog da se pripremi – zato je i omiljeno jelo širom sveta, ne samo za mališane, već i za odrasle! Ali za ovu priliku možete upotrebiti malo mašte i kreirati izuzetno dekorativno posluženje za dečiji rođendan, uz ovaj jednostavan specijalitet.

Za ovaj recept odabrali smo da iskoristimo kulen umesto šunke, zbog toga što se manji obim narezanog kulena savršeno uklapa u kružni oblik sendviča. Na tost hleb namažite namaz od maslaca, a preko stavite kulen i kolut krastavca. Preklopte drugim parčetom tost hleba namazanim krem sirom. Nakon toga, čašom manjeg prečnika napravite kružni oblik sendviča!

Odavde kreću mogućnosti za različite kreacije – isecite masline na šnite i zakačite po jednu na čačkalice. Zabodite dve čačkalice sa maslinama na sendvič kružnog oblika a kečapom iscrtajte smajlija.

A ukoliko želite da dekoraciju podignete na viši nivo – od malih kružnih sendviča napravite gusenicu, kojoj ćete od komada četvrtasto isečenog krastavca napraviti nožice, a od kečapa lice.

Sendviči i čokoladno mleko su najbolji prijatelji – a otkrivanje ove kombinacije je deo odrastanja i iskustva školaraca na velikom odmoru! Ukoliko želite da oduševite decu uz sendviče poslužite njihovo omiljeno Moja Kravica čokoladno mleko!

Slane grickalice za dečiji rođendan uz umake – brzo i kreativno rešenje

Slane grickalice za dečiji rođendan su verovatno neizostavni deo svake proslave ovog tipa. Deca ih obožavaju, a roditelji često brinu zbog njihovog siromašnog nutritivnog sastava.

Ipak, ključ je u balansu, i postoji način da slane grickalice za dečiji rođendan, poput tortilja čipsa ili krekera postanu nutritivno bogatije, ali i ukusnije i zabavnije za konzumaciju – uz fine kremaste i mlečne umake!

Od sastojaka biće vam potrebno:

Priprema:

Najpre oljuštite i izrendajte krastavac, i ostavite da se cedi od viška tečnosti. Za to vreme pomešajte kiselu pavlaku i krem sir, pa kada sjedinite dodajte izrendani, oceđeni krastavac, travkaste začine i malo soli, bibera i belog luka. Mlečni i kremast umak je spreman – pun kalcijuma, proteina i ostalih nutrijenata!

Slatkiši za dečiji rođendan po ukusu mališana – omiljeno posluženje za dečiji rođendan

Čini se da iako umeju da budu probirljivi kada je reč o slanim zalogajima, kada su tema slatkiši za dečiji rođendan, jako je teško pogrešiti!

Omiljeni slatkiši za dečiji rođendan su naravno torte, ali je deo tradicije da se na trpezi za posluženje za dečiji rođendan nađe i po neka poslastica.

Ukoliko želite da rođendan vašeg deteta postane pravi spektakl, servirajte fine poslastice, a uz to poslužite Moja Kravica napitke kakav je neodoljivi Milkshake Karamelito i posmatrajte oduševljenje!

Ovakvi napici su jednostavni za posluženje, jer dolaze u pakovanjima malih zapremina tako da nema nikakve dodatne obaveze osim da se poređaju na vidno mesto, gde će svojom atraktivnom šarenom ambalažom dodatno dekorisati veseli rođendanski ambijent!

A u nastavku predlažemo isto tako jednostavne za pripremu poslastice koje će se savršeno uklopiti uz omiljene dečije mlečne napitke!

Mini krofnice – poslastica kojoj niko ne može odoleti

Krofne su same po sebi neodoljiva poslastica u kojoj podjednako uživaju i deca i odrasli – ali krofnice u mini verziji dodatno naglašavaju njihovu atraktivnost!

Mini krofnice sa glazurom ćete najlakše pripremiti ukoliko posedujete specijalizovani aparat za njihovo pečenje – samim tim će krofnice biti i nutritivno kvalitetnije, jer neće biti potrebe za dodatnim mastima.

Prikaz slatkih krofnica sa dekoracijom

Od sastojaka biće vam potrebno:

*Od ove količine smese dobićete oko 28 mini krofnica

Priprema:

Priprema mini krofnica iz aparata je vrlo jednostavna – jednostavno mikserom najpre umutite jaja i šećer, a zatim dodajte ostale sastojke sve dok ne dobijete homogenu masu. Za to vreme aparat za krofnice bi trebalo uključiti i sačekati da svetlosni signal u vidu ugašene lampice da znak da je aparat spreman.

Sipajte po nepunu kašiku smese u svako udubljenje i poklopite – nakon par minuta krofnice su gotove, u zavisnosti od jačine aparata. Krofnice su spremne i savršeno se slažu uz Moja Kravica Milkshake od vanile i jagode, stoga preporučujemo kombinaciju sa njima!

Ukoliko nemate aparat za krofnice, testo možete ispržiti u dobro zagrejanom ulju, u dubljem tiganju dok ne dobiju finu rumenu boju. U ovom slučaju, korisno je da testo bude malo gušće, kako krofnice ne bi izgubile formu za vreme prženja. Možete kašičicom odmeriti testo za krofnice, ali ukoliko želite da krofnice budu jednakih dimenzija, savetujemo vam da iskoristite špric za kolače.

Mafini sa čokoladnim mlekom – brza priprema i veliki dekorativni potencijal

Mafini – mekani, sočni i čokoladni, reklo bi se, sve što se od jedne poslastice može zatražiti. Još onda kada se pripremaju za par desetina minuta – savršeni su slatkiši za dečiji rođendan iz perspektive roditelja, ali i dece.

Mafini pored toga što su neverovatno ukusna poslastica, imaju i veliki dekorativni potencijal, naročito ukoliko se oplemene čokoladnim ili šarenim mrvicama, glazurom ili kremom, upravo zbog toga se nalaze na trpezama različitih proslava.

Pa, ukoliko želite da vaše posluženje u vidu slatkiša za dečiji rođendan bude i atraktivno, proverite sledeći recept za najukusnije mafine sa Moja Kravica čokoladnim mlekom!

Od sastojaka biće vam potrebno:

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke sa spiska (brašno, prašak za pecivo, čokoladu u prahu i šećer u prahu), a zatim im dodajte prethodno mikserom umućene vlažne sastojke (jaje, ulje, čokoladno mleko). Suve i vlažne sastojke mešajte mikserom dok ne dobijete sjedinjenu, homogenu masu.

U kalup za mafine, poredjati papirne korpice i svaku napuniti do 2/3. Pecite 15 do 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za dekoraciju možete upotrebiti šlag, kremu, čokoladne mrvice ili – sve od navedenog! I naravno, poslužite uz čašu dobro rashlađenog Moja Kravica čoko&banana čokoladnog mleka za potpun užitak!

Slatke grickalice za dečiji rođendan

Za sam kraj, alternativa za slatke grickalice za dečiji rođendan, koje odlikuje izuzetan ukus ali i nutritivna vrednost! Umesto industrijskih slatkiša imate priliku da mališanima za sto iznesete pravu osvežavajuću poslasticu punu vitamina i minerala – recept je jednostavan, pripremite omiljeno voće poput banana, jagoda, malina ili suvog voća i poslužite uz kremasti čokoladni umak!

Ovde vas čeka recept za čokoladni fondu sa voćem, a mi vam predlažemo da zamenite standardne slatke grickalice za dečiji rođendan, i napravite jagode u čokoladi koje ne samo da će oplemeniti prostor, već će biti zdrava užina u kojoj će deca uživati!

Od sastojaka biće vam potrebno:

Priprema:

Postupak je jednostavan – operite voće i dobro ga prosušite papirnatim ubrusom. U dve odvojene posude otopiti belu i crnu čokoladu sa maslacem, idealno na pari. Vodite računa da vatra ne bude previše jaka, kako čokolada ne bi izgubila tečnu strukturu. Uronite jednu po jednu jagodu najpre u otopljenu crnu, pa nakon toga belu čokoladu i stavite da se čokolada stegne. Po želji možete ih ukrasiti kokosom ili mlevenim orašastim voćem!

Recept za američke palačinke je takođe proverena formula za oduševljenje svakog deteta, mada će ih oduševiti testo za palačinke u bilo kojoj formi, u kombinaciji sa omiljenim kremom.

Postoji još bezbroj ideja za posluženje za dečiji rođendan, ali nadamo se da je ovaj tekst pokazao da čak i uz minimalno sastojaka, ukoliko su oni kvalitetni, posluženje iako spremljeno brzo može biti itekako ukusno i dekorativno – baš kako priliči rođendanu vašeg deteta!

Srećni smo što su upravo Moja Kravica proizvodi rado viđen gost na rođendanima već generacijama unazad i što kompanija Imlek raste u korak sa njima.

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.