Omiljeni slatkiši za decu – poslastice kojima deca ne odolevaju

Sadržaj

Slatkiši za decu predstavljaju važan deo odrastanja i veliki izvor radosti u detinjstvu. Niko se ne obraduje kada vidi palačinke i druge omiljene poslastice, kao što to rade mališani, koji ih izuzetno često konzumiraju, zbog čega je važno da budu i nutritivno bogati.

Upravo takve, zdrave, nutritivno bogate, a neodoljivo ukusne poslastice posebno se izdvajaju među mališanima i njihovim roditeljima koji teže da deci priušte ukuse kojima se raduju, ali i važne nutrijente koji su im neophodni.

S obzirom na to da je Moja Kravica tu da bude deo vaših slatkih zalogaja, izdvojili smo ideje za poslastice koje kombinuju okrepljujuće mlečne proizvode i nedoljive čokoladne i voćne ukuse, a koji mogu biti odlična kombinacija za doručak, užinu, ili slatko osveženje tokom dana.

Evo koji su to slatkiši za decu kojima se svaki mališan obraduje!

Sladak i zdrav doručak koji se lako priprema – poslastice uz koje počinje dan

Doručak je prvi, i kako se često može čuti – “najvažniji obrok” tokom dana. Zato pomozite svojim mališanima da u novi dan zakorače uz balans neodoljivog ukusa i zdravih sastojaka. Slatkiši za decu koje možete pripremiti za doručak upravo jesu kombinacija navedenog, a evo naših ideja i predloga koje bi mogli da iskoristite.

Pahuljice i mleko – kombinacija nutrijenata u žitaricama i mleku

Nema brže i ukusnije poslastice za decu od kombinacije pahuljica i mleka! Ovaj sjajni miks vam omogućava da svakog užurbanog jutra vašem detetu pripremite ukusan obrok koji kombinuje važne nutrijente.

Naime, žitarice imaju veću količinu vlakana, bogate su kompleksom vitamina B, a u njima se nalazi i folna kiselina koja utiče na iskorišćavanje proteina u organizmu, neophodnih za jačanje mišića.

Zato se žitarice veoma dobro uklapaju sa mlekom, koje je bogato proteinima. Žitarice i mleko su dobitna kombinacija za energičan početak dana svakog mališana. Uz to, mleko je i najvažniji izvor kalcijuma, a u njemu se nalaze i: kalijum, magnezijum i vitamin D.

Činija pažljivo odabranih pahuljica i mleka za doručak je zdravlje u ruci, koje treba priuštiti svom detetu. Ipak, pažljivo birajte pahuljice koje ćete upotrebiti, i kupujte one čiji sastav pokazuje visok procenat važnih nutrijenata i celog zrna određene žitarice.

Kako da postignete još slađi ukus ovakvog doručka?

Predlažemo vam Moja Kravica čokoladno mleko!

Dobro poznati osvežavajući ukus čokolade, uz formulu koja je zadržala sve važne nutrijente, predstavlja odličan izbor za doručak kojem će se dete obradovati. Ovo je posebno dobra ideja ukoliko birate zdrave žitarice koje nemaju dodatni šećer – čoko mleko će dati upravo onaj slatkasti ukus kome se dete raduje.

Ukoliko znate da će se vaš mališan obradovati i nešto drugačijim ukusima, predlažemo Moja Kravica mleko od bele čokolade, koje može biti pravo osveženje za dobru staru kombinaciju pahuljica i mleka.

Takođe, uz pahuljice možete isprobati i sasvim novi užitak: Moja Kravica čokoladno mleko čoko&banana, koje predstavlja razigranu kombinaciju čokoladnog mleka i ukusa banane.

Ovsena kaša – ukusno i kreativno zadovoljstvo

Ovsena kaša je sjajan doručak koji možete pripremiti kako sebi tako i svojoj deci. Ipak, pokažite malo više kreativnosti i pripremite svom detetu ovsenu kašu koja će biti idealna poslastica za početak dana.

Pre svega, možete je kuvati sa bananom, zatim dodati različito sezonsko ili zaleđeno voće, i sve to preliti ukusnim čokoladnim mlekom.

Pogledajte i druge ideje za zdrav dečiji doručak na ovom linku.

Ovas je jedna od najzdravijih žitarica, od koje se izuzetno jednostavno i brzo priprema kaša. Velika prednost je i ta što ovas možete skuvati, ali i potopiti u vodu, te možete prilagoditi temperaturu u zavisnosti od godišnjeg doba.

Džem i mleko – nostalgični ukus detinjstva

Poslastice za mališane iz nekih drugih vremena obično su bile domaći proizvodi u čijem se ukusu uživalo.

Jedan takav ukus lako možete oživeti bilo kog jutra, a sve što vam je potrebno jeste: tegla bakinog džema, hleb sa žitaricama ili tost, i šolja Moja Kravica mleka. Ovaj doručak je vrlo jednostavan za pripremu, zbog čega možete prepustiti deci školskog uzrasta da ga pripreme samostalno!

Predstavlja odličan način da uključite dete u jutarnju rutinu, te da i ono ima udela u pripremi poslastice za sebe.

Užina za aktivne mališane – slatkiši za decu koje je lako poneti

Između doručka i ručka nalazi se vrlo važan obrok, neophodan za svakog aktivnog mališana – užina! Takođe, užinu treba praktikovati i između ručka i večere, kako bi dete imalo svih 5 obroka tokom dana, u kojima će biti raspoređena potrebna dnevna doza važnih nutrijenata.

Učinite školsku užinu svog mališana posebno ukusnom, ali i zdravom, i spakujte mu poslasticu kojoj neće moći da odoli. Evo naših predloga.

Moja Kravica milkšejk – najukusnije osveženje za užinu

Osvežavajući mlečni napici ne ubrajaju se samo u omiljene poslastice za decu, već u njihovom ukusu uživaju i odrasli. Ipak, s obzirom na to da su deca prilično izbirljiva po pitanju hrane, a roditelji znaju koliko je važno da unesu sve potrebne nutrijente, kombinacija neodoljivog ukusa i važnih vitamina i minerala je pun pogodak.

Upravo zato je pravi milkšejk spoj lepog i korisnog.

Moja Kravica je za mališane kreirala milkšejk od jagode, sa vanilom, kao i sa ukusom keksa. Svaki naš milkšejk može biti poslastica za sebe. Tokom leta i toplog vremena je sjajno osveženje, a možete ga spakovati svom detetu za laganu školsku užinu, ili kao dopunu uz pecivo.

Ukoliko želite da odete korak dalje tokom letnjeg perioda možete kombinovati milkšejk sa svežim sezonskim voćem, koje će osim dekoracije biti i sjajan izvor važnih vitamina. Naš predlog je da uzmete jagode, bogate vitaminom C, a možete upotrebiti i ukusne kajsije, breskve ili neku drugu voćku kojoj se vaše dete raduje.

Keksići i mleko – slatka užina i velika radost

Čokoladni keksići pored čaše mleka

Keksići i mleko nas sve vraćaju u detinjstvo. Ovi slatkiši za decu jedan su od omiljenih izbora za užinu nakon što se deca vrate iz vrtića ili škole. Odlična kombinacija su mekani keksići i čokoladno mleko.

Velika prednost ove poslastice za decu je ta što može stajati u kutiji ili u posudi više dana, i vrlo lako se može spakovati za školsku užinu, ili dnevni izlet. Uz to možete spakovati i čokoladno mleko u tetrapaku sa slamčicom za potpuni užitak čak i u pokretu.

Mafini – slatkiši kojima se ne odoleva

Ako su keksići i mleko poslastice uz koje smo mi odrastali, a potom preneli ovu slatku tradiciju na našu decu, onda su mafini moderna verzija kolačića i keksića, koju naša deca danas obožavaju.

Mafini su zaista izuzetno praktični, jer se vrlo lako pripremaju, možete dozirati porcije u odnosu na kalup, i laki su za pakovanje. Dakle, prava praktičnost na delu – sve što je potrebno savremenim roditeljima.

Kada smo već kod praktičnosti i dobre organizacije, pogledajte ideje za zdravu užinu na poslu na ovom linku, koje će pomoći svim zaposlenim roditeljima da dobiju svoju bitku sa vremenom.

Velika prednost mafina je ta što smesu za njih možete napraviti koristeći izuzetno zdrave sastojke poput heljdinog i ovsenog brašna, različitog voća, i mnogih drugih žitarica i zrnevlja kojima možete oplemeniti recept.

Mafini preliveni čokoladom

Slatkiši za decu po meri roditelja – pažljiv odabir sastojaka kao ključ uspeha

Slatkiši se često pominju u negativnoj konotaciji, s obzirom da se uglavnom govori o rafinisanim šećerima i poslasticama koje nemaju veliku nutritivnu vrednost. Ipak, ukoliko se pažljivo biraju, slatkiši mogu biti idealna kombinacija dobrog ukusa i zdravih sastojaka.

Zato mališane od najranijih dana treba učiti da uživaju u zdravim poslasticama, i na taj način izbeći uskraćivanje slatkih užitaka svom detetu.

Do zdravih, ukusnih i brzih slatkiša dolazi se uz malo mašte i roditeljske mudrosti. U tome vam mogu poslužiti naši predlozi kao inspiracija, a Moja Kravica proizvodi kao neophodni sastojci za zadovoljni dečiji osmeh!

Podelite ovaj tekst:

Upišite ovde

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top

Koristimo kolačiće za upravljanje korisničkim iskustvom, prikazivanje personalizovanog sadržaja i postizanje poslovnih ciljeva kompanije Imlek.